Swap 1.8 16v na 2.0 V6.
Strona 1 z 1
Witam wszystkich,mam pytanie,może ktoś się będzie bardziej orientował ,chce zrobić swapa w Mazdzie 626 IV gen. z 1.8 16V na 2.0 V6 od Xedosa,czy trzeba przerabiać mocowania czy silnik spokojnie podejdzie na miejsca mocowania silnika i skrzyni 1.8. Komp i wiązka wiadomo do wymiany to nie podlega wątpliwości, ale głównie chodzi mi czy trzeba coś więcej przerabiać. Z góry dziękuje za odp

....110% JDM...Live to Ride,Ride to Live...
- Od: 30 mar 2010, 19:32
- Auto: Nissan Primera P11 SRi 2.0 16V
Mechanicznie podejdzie ale skrzynia też do wymiany.
Elektrycznie wiązka od xedosa nie bezie pasować ani pod maską ani pod deską. ( Napewno można dopasować jak ktoś ma pojęcie)
Mam mx6 z którego wszystko Ci podpasi.
jak chcesz to sobie przyjedź i zabierz części do takiego swapu na 2,5 v6 (brakuje tylko aparatu zapłonowego) silnik stuka ale nie dymi tanio policzę.
Elektrycznie wiązka od xedosa nie bezie pasować ani pod maską ani pod deską. ( Napewno można dopasować jak ktoś ma pojęcie)
Mam mx6 z którego wszystko Ci podpasi.
jak chcesz to sobie przyjedź i zabierz części do takiego swapu na 2,5 v6 (brakuje tylko aparatu zapłonowego) silnik stuka ale nie dymi tanio policzę.
Lsa310 napisał(a):zastanawiam się nad uturbieniem 1.8 16v jednostki tak do max. 170km, myślę ze spokojnie silnik poradzi sobie z taką mocą.
tylko na jak długo będzie sobie radził z tą mocą?
sprzedaj te auto i kup od razy z KLem, te same pieniądze a nic nie popsujesz
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
Witam wszystkich. Mam takie pytanko: czy ktoś z Was miał styczność ze swap-em silnika 1.8 DOHC 16V na 2.0 V6 KF w madziuli 323F BA
?? Interesuje mnie co trzeba zamienić (komp,okablowanie,skrzynia,itp.,itd.). Czy ktoś już przeprowadzał taką operację??? Pozdrawiam wszystkich i z niecierpliwością czekam na jakąś odpowiedź
-
miroslawiak1
Ja w xedosie wymieniłem silnik z 1,6 na 1,8DOHC a teraz an 2,0 V6
Wszystko jest do zrobienia bez najmniejszego problemu gdy masz drugie całe auto na części.
Tyle że w BA oprócz przedniego zawieszenia trzeba jeszcze tylne zawieszenie przerzucić aby było dobrze.
Jeżeli masz zdrowe auto i sam sobie przekładkę zrobisz to można w tym jakiś sens widzieć ale jeżeli sam się tego nie podejmiesz to tanie wyjdzie wymienić cały samochód.
Wszystko jest do zrobienia bez najmniejszego problemu gdy masz drugie całe auto na części.
Tyle że w BA oprócz przedniego zawieszenia trzeba jeszcze tylne zawieszenie przerzucić aby było dobrze.
Jeżeli masz zdrowe auto i sam sobie przekładkę zrobisz to można w tym jakiś sens widzieć ale jeżeli sam się tego nie podejmiesz to tanie wyjdzie wymienić cały samochód.
Strona 1 z 1