Witam.
Panowie poradźcie mi co musiałbym mieć do zrobienia takiej przeróbki. Skończyły mi się tarcze i klocki z przodu, więc to dobry moment na takie zabawy w ulepszanie układu.
Wiem na pewno, że potrzebne będą:
1) Zaciski z RX-a
2) Tarcze
3) Klocki
4) Przewody hamulcowe
Co jeszcze będzie potrzebne? Jarzma jakieś (też ori z RX8 czy jakieś inne)? Czy reszta typu pompa, rozdzielacze, ABSy i inne pierdoły zostają?
Ktoś już przeprowadzał takiego moda u siebie?
Swap hamulców z RX8 do 6 GY
Strona 1 z 1
A nie prościej z MPS lub z GH. Zależy jakie masz zimówki. Przy MPS 17' a GH 16' zmieiasz zaciski i odpowiednie tarcze i klocki kupujesz/
https://www.facebook.com/BippuPoland
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
-
Tomek grupa rozwoju forum
- Od: 11 kwi 2008, 15:18
- Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998
Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau
była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG
Podpisuję się pod tym co napisał Yoki. Hamulce z RX-8 z tego co widzę mają 324mm. 6 MPS ma 320mm, a GH 299mm.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Wiem, że byłoby prościej, ale jak spojrzycie na stronie EBC ile kosztują tarcze do MPSa to będziecie mieli więcej zrozumienia dla mojego wyboru 
Ewentualnie mogę rozważyć wymianę na hamulce z GH. Wtedy będzie sporo taniej, bo sam przód zmieniam (tył jest taki sam, o ile się orientuję) i chyba nawet w moje jarzma wejdą zaciski z GH (tak zrozumiałem w innym wątku), a tarcze kosztują tyle samo, co do GY.
Ale na razie chciałbym się dowiedzieć czego potrzebuję do moda z RXowymi gratami
Cały rok jeżdżę na 17"
Ewentualnie mogę rozważyć wymianę na hamulce z GH. Wtedy będzie sporo taniej, bo sam przód zmieniam (tył jest taki sam, o ile się orientuję) i chyba nawet w moje jarzma wejdą zaciski z GH (tak zrozumiałem w innym wątku), a tarcze kosztują tyle samo, co do GY.
Ale na razie chciałbym się dowiedzieć czego potrzebuję do moda z RXowymi gratami

Cały rok jeżdżę na 17"
- Od: 10 lis 2012, 21:25
- Auto: Mazda 6 GY 2.3+LPG '07
Panowie! Ktoś coś?
Poza średnicami tarcz, które znałem i radą, że przełożenie przodu z GH będzie prostsze, co też zdążyłem wyczytać w innym wątku to na razie nie jestem bliżej rozwiązania tego zagadnienia.
Jeśli ktoś coś wie w tym temacie, to proszę o zabranie głosu.
Poza średnicami tarcz, które znałem i radą, że przełożenie przodu z GH będzie prostsze, co też zdążyłem wyczytać w innym wątku to na razie nie jestem bliżej rozwiązania tego zagadnienia.

Jeśli ktoś coś wie w tym temacie, to proszę o zabranie głosu.
- Od: 10 lis 2012, 21:25
- Auto: Mazda 6 GY 2.3+LPG '07
Strona 1 z 1