Polecane sklepy i serwisy

Postprzez Bartg » 6 lis 2008, 20:27

Polecam serwis w Łodzi przy Tomaszowskiej 158 Telefon: +48 426 499 877
Telefon kom.: +48 501 383 753
Chlopak ma duze doswiadczenie w japonczykach ( pracowal w ASO Mitsubishi ) robi solidnie i w rozsadnych pieniadzach, ostatnio widzialem u niego 626 i Cx7 wiec Mazdy tez czesto mu sie trafiaja ;)
Moderator
CUP 2011 miejsce 3

Od: 23 sty 2008, 22:25
Auto: Volvo V50 2.4 '04
EX Premacy FS Sportive '02
EX 323 CBA Z5 '98

Postprzez Depek » 6 lis 2008, 23:06

Czy ktoś korzystał z usług warsztatu Evolution Service?Są koło mnie(Warszawa-Wola).Bo w ciemno nie oddam im autka, wolę poczekać na jakiś wolny termin u Jaksy i przede wszystkim na dzień wolnego od pracy.Ich strona, jakże obfita w informacje :Dhttp://evolutionservice.pl/
Forumowicz

Od: 29 cze 2008, 22:55
Auto: 323f '97 Z5 1,5l + LPG

Postprzez Jaksa » 6 lis 2008, 23:20

No .... widze bogata oferta – wszystko co podjedzie :) musza byc naprawdę dobrzy – ja taki nie jestem , dobrze znam tylko mazdę :(
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez Siw-y » 6 lis 2008, 23:23

Jaksa napisał(a):musza byc naprawdę dobrzy – ja taki nie jestem

Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego :P

Jaksa napisał(a):dobrze znam tylko mazdę

dobrze to mało powiedziane :)
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez Depek » 6 lis 2008, 23:48

Dzięki za odpowiedź.Też tak myślałem, ale jako totalny laik chciałem usłyszeć opinię fachowców.
Forumowicz

Od: 29 cze 2008, 22:55
Auto: 323f '97 Z5 1,5l + LPG

Postprzez Malinaa1 » 9 lis 2008, 22:50

Skorzystałem z rad na forum i udałem się na pierwszą wymianę rozrządu w mojej mazdzie 626 2.0 D Comprex '95 w warsztacie
RBS pogwarancyjny serwis aut japońskich
52-311 Wrocław
ul. Buraczana 10
tel. 071 336-09-87
601-75-67-48

Naprawdę rewelacyjny zakład, umówiłem się, przyjechałem i po 2h wyjechałem. Bardzo miła obsługa, wszystko wytłumaczyli, doradzili, z boku stałem i się z ciekawością przyglądałem. Zero uwag typu proszę opuścić zakład, nie może Pan tu przebywać.
Robota zrobiona fachowo, solidnie i bardzo dobra cena ;). Oby więcej takich warsztatów.
Na rzecz tego warsztatu porzucam mojego długoletniego mechanika he ;)
Mazda 626 GLX 2.0 TD Comprex RF-CX
Początkujący

Od: 13 paź 2008, 22:58
Auto: Mazda 626 GE 2,0 D Comprex '95

Postprzez panryjeq » 10 lis 2008, 12:18

witam, dopiero zaczynam przygode z samochodem gdyz od 3 tygodni jestem posiadaczem madzi 323f ba z 94r. (1 furka) i nie bardzo sie orientuje w schematach z kupowaniem czesci itp. Jak tylko kupilem samochod odrazu rzucilo mi sie w oczy ze strasznie paruja szyby, na forum duzo bylo napisane o filtrze przeciwpylkowym wiec zabralem sie do poszukiwan. Wczoraj posrednio dzieki pomocy forum udalo mi sie zlokalizowac miejsce gdzie sie owy jegomosc znajduje i po odkreceniu tego bajeru co go trzyma wysypalo sie na mnie duuuuuuuzo mchu itp. Szybko zamknalem zeby mi sie jakis badziew nie wladowal do samochodu i teraz moje pytanie..

Gdzie w Bydgoszczy mozna nabyc wyzej wspomniany filtr przeciwpylkowy i inne czesci tego typu do naszych samochodow. Czy to sa jakies specjalne sklepy czy moze zwykle sklepy motoryzacyjne. Na pierwszej stronie tego tematu sa jakies adresy ale czy tam moze przyjsc osoba z ulicy i kupic normalnie jak w sklepie taki filtr?
Forumowicz

Od: 24 wrz 2008, 07:03
Auto: Mazda 323F BA 1.5

Postprzez topik » 10 lis 2008, 14:32

panryjeq napisał(a):Gdzie w Bydgoszczy mozna nabyc wyzej wspomniany filtr przeciwpylkowy i inne czesci tego typu do naszych samochodow. Czy to sa jakies specjalne sklepy czy moze zwykle sklepy motoryzacyjne.

Witam!Części kupisz w każdym sklepie motoryzacyjnym a jak nie będą mieli w sklepie to poszukaj na allegro.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
Forumowicz

Od: 24 paź 2006, 15:41
Auto: Mazda 323F 2.0 TD (BJ) 1999r.

Postprzez farciarz » 10 lis 2008, 14:51

panryjeq Podjedź do Arpolu na ul. Fordońskiej przy moście nowołęczyckim albo do Eurotimu na Inowrocławskiej ( niedaleko zajezdni autobusowej ). Tam powinieneś to kupić bezproblemowo.
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
Forumowicz

Od: 1 kwi 2005, 21:35
Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008

Postprzez Retro » 10 lis 2008, 22:01

Witam wszystkich :)
Jako, że wpadłem na długi weekend do Krakowa postanowiłem odwiedzić salon Mazdy w celu zakupienia żarówki do Rexa, która to przestała działać w mojej prawej tylniej lampie.

Zanim to jednak uczyniłem zadzowniłem do ASO do Warszawy i się zapytałem ile taka żaróweczka kosztuje i czy trzeba cały komplet kupić czy można na sztuki.
Pan powiedział, że 12 zł i można na sztuki ;)

No to ja pełen radości i chęci wbilem do tego salonu, podchodzę do serwisu gdzie na ok 10m^2 znajdowało się jakies 10 osób i nastąpił taki oto dialog:

–"Słucham Pana...?"
–"Dzień dobry, chciałem zobaczyć żarówkę stopu do Mazdy RX-8"

Goście popatrzyli na siebie i głupio się uśmiechneli :O
Nie wiem co w tym było śmiesznego ale dobra...
–"Jaki rocznik..."
–"2004"
–"Jakie światło ?"
–"Stop..."

Koleś cośtam pogrzebał w kompie i podchodzi do takiej szklanej szafki, która stała za mną i mi mówi:
"Tak wygląda komplet żarówek"
Patrze przez szybkę i widzę, faktycznie komplet żarówek, ale po 1 ja chciałem tylko jedną (a podobno są na sztuki) a po 2 chciałem ją zobaczyć zanim kupię bo mam Rexa ze stanów i nie wiem czy będzie pasować więc mówię:
"-Proszę Pana moja Mazda jest ze stanów więc chciałbym zobaczyć tą żarówkę zanim ją kupię bo nie wiem czy będzie pasować"

No i się zaczęło.. koleś się na mnie dziwnie spojżał i mówi:
"-Ale pokazać to ja Panu nie mogę bo bym musiał rozpakować, mogę Panu sprzedać"

Zirytował mnie lekko bo ta paczka, która była za oknem była otwarta, chciałem mu to powiedzieć ale wpadł na pomysł, że może mają używaną i taką mi przyniesie.
Za moment wpadł z żarówką , odziwo jedną i to działającą... Czyli jednak można... ? Da się...?

Poprosiłem jeszcze 5L oleju, koleś mi przyniósł 5x 1L ...
Pytam się czy nie ma jednego 5L – powiedział, że nie – ok trudno... wezmę 3 x 1L...
Podliczył mnie, ja mu daję kartę a ten do mnie, że tu tylko gotówką :O
No to zmiękłem dobrze, że ziomek miał przy sobie 200 zł bo ja miałem 10...

Jak płacę to się pytam:
–" ile kosztuje podłączenie i sprawdzenie samochodu na komputrze...?"
–"120 zł"
–"A wgranie nowego flasha ?"
–"Flasha ...?"
–"No nowego programu do sterowaia komputerem bo mam wersję z 2004 roku a teraz są nowesze"
–"Nie ma czegoś takiego.."
–"Hmm...? Jak to nie ma...?"
–"Komputery są programowane na stałe, musiałby Pan wymienić komputer..."
–"Że co..? Proszę Pana co jakiś czas wychodzą nowe wersje softu do samochodu i ludzie jakoś je do komputerów wrzucają"
–"Jakieś bzdury pewnie pan na jakimś forum przeczytał, pewnie Panu chodzi o chip tuning..."

No i zrezygnowałem z gadki z kolesiem... Nie ma co bardzo profesjonalny salon, bardzo miła obsługa.
Byłem tam 1 i ostatni raz i nikomu nie polecam tam zaglądać.

Dodatkowo na ścianie wisi kartka z następującym oświadczeniem:

Jeśli podczas serwisu samochodu chcesz:

– Przyglądać się pracy mechanika +50%
– Komentować pracę mechanika +100%
– Udzielać rad mechanikowi +200%
– Pomagać mechanikowi +300%

Z butów mnie wyrwało... żal.pl – masakra jakaś.
Mam foto na komórce ale dość nie wyraźne.
Niedowiarkom oczywiście mogę podrzócić.

Aha... poprzedniej nocy byliśmy z kumplami odwiedzić ten salon (co robimy dość często) i jak do tej pory był to jedyny salon spod, którgo nas wygonił ochroniarz (lol...)
Twierdząc, że to teren zamknięty mimo, że nie był zamknięty :O

Pozdrawiam i zapraszam do innych salonów Mazdy ;)

A za żarówkę dałem 22 zł...
Rotary Inside
http://www.rxklub.pl
Forumowicz

Od: 26 maja 2008, 08:49
Auto: RX-8 GT

Postprzez Faja » 11 lis 2008, 11:18

Warto by było skontaktować i poinformować szefostwo Mazdy, ze takie coś ma miejsce, czytałem ze ponoć chcą mieć najlepsze salony w których każdy poczuje sie jak w domu :|
A to jest nowo powstały salon? czy to jest już jakiś stary prywatny salon Mazdy?
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Od: 7 maja 2006, 21:51
Auto: -6MPS -rx-7 FCT-xedos 9

Postprzez Adaś » 11 lis 2008, 11:20

Halarewicz będzie częstym gościem Turbo kamery <lol>
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez jazzzy » 11 lis 2008, 16:31

zamiast na Wielicka trzeba bylo jechac do Viper'a na ul. Marusarzowny 32 i pogadac z wlascicielem bo sam jezdzi RX8

a tak przy okazji to fajnie to zrobili w GD

jechalem w trasie, zapalila mi sie kontrolka ze zarowka od stopa nie dziala, zjechalem na Orlen, kupilem zarowke za 2zl, wymienilem w mniej niz minute i pojechalem dalej
Forumowicz

Od: 31 sty 2006, 00:43

Postprzez Jaksa » 11 lis 2008, 16:57

Retro napisał(a):Przyglądać się pracy mechanika +50%
To jakis żart ? <lol>
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez jazzzy » 11 lis 2008, 16:59

Jaksa napisał(a):
Retro napisał(a):Przyglądać się pracy mechanika +50%
To jakis żart ? <lol>

trzeba bylo zapytac ile biora za naladowania akumulatora

jak tak szybko wszedlem jak wyszedlem po tym jak w pewnym zwyklym Q-Service panienka mi wyskoczyla z kwota 40zl
Forumowicz

Od: 31 sty 2006, 00:43

Postprzez Globy » 11 lis 2008, 17:30

Przenieście do Eksploatacji proszę i zostawcie w oddzielnym temacie, chyba że brii/Waluś zadecydują o doklejeniu do tematu ASO 2008. Kondolencje, chociaż całość opowieści przypomniała mi o wizycie lata temu w CHOCARZE w Białymstoku ;)
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez McGregor » 11 lis 2008, 19:28

Witam!
Mam MPV-kę od 2 tygodni i już zdążyłem wypatrzeć cieknący IC...poczytałem też troszkę na forum o tym.Mam pytanie i prośbę w związku z tym?Chciałbym się wybrać do któregoś z ASO Mazdy w Warszawie lub okolicy-aby spróbować się załapać na wymianę IC w ramach akcji.Które ASO, dobrzy ludzie polecacie?Komu tam można zaufać?
Początkujący

Od: 29 paź 2008, 20:27
Auto: Mazda MPV,2.0CITD-2003r.

Postprzez Retro » 11 lis 2008, 21:02

Faja napisał(a):A to jest nowo powstały salon? czy to jest już jakiś stary prywatny salon Mazdy?

Pojęcia nie mam, nie rezyduję w Krakowie na codzień.

Adaś napisał(a):Halarewicz będzie częstym gościem Turbo kamery

A kto to ?:P Właściciel ?

Jaksa napisał(a):To jakis żart ?

Nope... tak jak mówię, mam fotkę ale strasznie niewyraźna –.–
Rotary Inside
http://www.rxklub.pl
Forumowicz

Od: 26 maja 2008, 08:49
Auto: RX-8 GT

Postprzez BratCukierka » 11 lis 2008, 21:08

Globy napisał(a):Przenieście do Eksploatacji proszę i zostawcie w oddzielnym temacie, chyba że brii/Waluś zadecydują o doklejeniu do tematu ASO 2008. Kondolencje, chociaż całość opowieści przypomniała mi o wizycie lata temu w CHOCARZE w Białymstoku oczko

Byliśmy tam po naszego GTX'a od wnuka właścicieli CHOCAR'u :P
Auto naprawdę warte kasy, a ogólne wrażenie tego serwisu średnie...
Fajnego Forda Capri GT mają na "wystawie" i tylko tyle :P
W sumie nie dziwię się, że nie są już ASO...
Forumowicz

Od: 24 cze 2006, 20:21
Auto: Toyota Yaris Hybrid '19

Postprzez Waluś » 11 lis 2008, 21:55

Retro napisał(a):A za żarówkę dałem 22 zł...

hmmm jakoś mnie to nie dziwi. Zwykle płacę 25 za przednią (wersja usa HB cośtam) więc i tylna może mieć kosmiczną cenę. Mam jeszcze w kierunku 5/21 W w pomarańczowej bańce. Jeszcze się z taką nie spotkałem u nas, ciekaw jestem ile będzie kosztować jak znajdę <lol>
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach