pryzma napisał(a):W którym ASO zrobili tą akcje serwisową z czujnikami? U mnie też występuje dźwięk "terkotania"
Nie było i niema żadnej akcji serwisowej na jakieś tam czujniki jak to napisał Dine.
Nie ma też i nie było żadnego oprogramowania Spirit 1.1 dla X na nasz kraj.
To o czym napisał Dine jest opisane przeze mnie na samym początku tego wątku.
Dotyczy to :
-uaktualnienie sterownika silnika PCM do najnowszej wersji (ma pomóc na sławne już szarpanie skrzyni,
okaże się w praniu czy pomogło) nie pomogło .Jak na razie po tej aktualizacji wydaje mi się jakby auto było troszkę żwawsze ale to może być tylko moje odczucie.
Aby otrzymać uaktualnienie tego sterownika niestety trzeba mieć jakieś problemy z motorem lub coś przyczarować . Aso samo z siebie tego nie zrobi. By mieć na bieżącą wszystko uaktualnione do najnowszej wersji trzeba poprosić o to ASO.
Co do samego dziwnego dźwięku też takowy się pojawił może 3 razy od nowości już po akcji ze sterownikiem silnika. Więc bardzo prawdopodobne że to uaktualnienie nie rozwiązuje tego problemu. Oczywiście zgłoszone do ASO na wszelki wypadek. Aso niestety nic na to nie poradziło bo jak to bywa nic nie słyszą/widzą obserwować . Najważniejsze że zgłoszone i odnotowane przez ASO.