Od niecałego tygodnia jestem posiadaczem "3" BM w najładniejszym chyba kolorze Soul Red. Auto kupione jako używane (2016) w wersji SkyPassion. Zużycie paliwa po przejechaniu kilkuset kilometrów jest dla mnie bardzo zadowalające jak na osiągi – średnia z kompa 6,8/100. Jakaś w tym zasługa może tego, że słucham podpowiedzi kompa kiedy przerzucać biegi, choć muszę przyznać że sugestie typu 4->6 przy 70kmh są trochę zaskakujące... Aha, na razie zalane paliwem 95, kolejny bak spróbuję 98.
Plany związane z modami jakieś tam są, ale najpierw muszę poznać dobrze auto. Jak tylko zrobi się cieplej na pewno planuję wykonać zabezpieczenie antykorozyjne i jakąś powłokę na lakier – pytanie czy udać się z tym do ASO, czy do jakiegoś specjalistycznego zakładu i jak miałoby się to do gwarancji? (jeszcze prawie rok jest ważna)
Poza tym wymienię z pewnością oświetlenie wewnętrzne i tablicy na LEDy i z poprzedniego auta chciałbym wideorejestrator ładnie wkomponować z przodu na szybie i jakoś maksymalnie schować kable od jego zasilania.
Poniżej foto nabytku, dzień wcześniej byłem na myjni, ale oczywiście nazajutrz musiało zacząć padać
Szerokości i bezawaryjności życzę sobie i Wam.
Jarek