Mazda6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej – SPRZEDANA
Coś elektronicznego? Jak często wozisz dzieciaki? Może zafundujesz im po tablecie/monitorze w zagłówkach. W M6 chyba jeszcze tego nie widziałem 
https://www.facebook.com/BippuPoland
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
-
Tomek grupa rozwoju forum
- Od: 11 kwi 2008, 15:18
- Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998
Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau
była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG
AloHa
Jest taki projekt w głowie od zeszłej wiosny .
Będą 2 uchwyty na 2 różne tablety bo dzieciaki każdy ma swojego.
W zagłówkach będą wyprowadzone przewody usb ładowanie i gniazdo minijack przedłużenie na słuchawki z gniazdami gdzieś w fotelach tylnych, i każdy robi co chce
Dopisano 15 lut 2017, 21:22:
Niestety kolejny raz Gejsza okazała sie 100% kobietą i je...ła FOCHA
Dalsze prace jutro po zakupieniu przekaznika 12 v
Yoki napisał(a):Może zafundujesz im po tablecie/monitorze w zagłówkach
Jest taki projekt w głowie od zeszłej wiosny .
Będą 2 uchwyty na 2 różne tablety bo dzieciaki każdy ma swojego.
W zagłówkach będą wyprowadzone przewody usb ładowanie i gniazdo minijack przedłużenie na słuchawki z gniazdami gdzieś w fotelach tylnych, i każdy robi co chce
Dopisano 15 lut 2017, 21:22:
em_dzej napisał(a):Odp2. Pewnie zrobię bo diody już kupiłem. Najpewniej wieczorem.
Niestety kolejny raz Gejsza okazała sie 100% kobietą i je...ła FOCHA
Dalsze prace jutro po zakupieniu przekaznika 12 v

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
Yoki napisał(a): Może zafundujesz im po tablecie/monitorze w zagłówkach. W M6 chyba jeszcze tego nie widziałem
W zeszłym roku w dziale sprzedam było GY z monitorami w zagłówkach (ale auto raczej z forum nie było), tak czy siak świetna sprawa.
AloHa
Monitorki to trochę przeżytek mi się wydaje , muszą być niezależne tablety, do tego słuchawki i wifi po LTE
Wszystko musi być demontowalne , musi być możliwość grania
No takie czasy dzieciaki są wymagające
MariuszTG napisał(a):GY z monitorami w zagłówkach
Monitorki to trochę przeżytek mi się wydaje , muszą być niezależne tablety, do tego słuchawki i wifi po LTE
Wszystko musi być demontowalne , musi być możliwość grania
No takie czasy dzieciaki są wymagające

-
MACIEK
AloHa
Skończyłem mod o którym było mówione/pisane wyżej .
Po otwarciu samochodu z pilota zapalają się dzienne i obrysówki tylne w zderzaku .
świecą się praktycznie do zamknięcia samochodu z pilota. Chyba że automat do rozłączania przy zapaleniu mijania je odłączy , jednak ja mam pstryczek elektryczek który mam non stop na ON i dzienne świeca razem z xeonami .
Do modu potrzebujemy przewody, lutownice, narzędzia i termokurcze
i dwa przekaźnik 12v samochodowy (Pan w sklepie go nazwał zapłonowy )
– do przekaźnika potrzebujemy 4 konektorki i 3 przewody ( jedej przewód dajemy 2 konektory z mostkiem )
Dobra mamy "przygotówkę" możemy łączyć pod maską .
Jeśli mamy zrobione podświetlanie powitalne na zasilaniu ze światełka nad głową to to samo zasilanie potrzebujemy pod maską .
Odłączamy nasze dotychczasowe zasilanie dziennych i podłączamy bezpośrednio pod to powitalne z kabiny. Teraz mamy NON STOP plus na zasilaniu , a minusem steruje nam moduł ory mazdy.
Teraz dodajemy przekaźniki, żeby mieć minus na zasilaniu nawet jak moduł ory nam go "odetnie".
wyprowadzamy plus z bezpiecznika gdzie wcześniej były podłączone dzienne , a minus z obudowy i podłączamy do cewek przekaźników piny 85 i 86
minus też podłączamy do pierwszego przekaźnika do pinu 30 a z pinu 87 otrzymujemy minus po stacyjce . Niestety ten minus po stacyjce wraca się do kabiny , która świeci non stop i tutaj potrzebujemy drugi przekaźnik, odcina odcina nam tą "wracającą masę"
. Przewód masowy z kabiny przecinamy i łączymy do pina 30 od strony kabiny i pina 87a od strony dziennych .
I TYLE GOTOWE
PS
Filmik ide właśnie nagrać
Dopisano 18 lut 2017, 19:03:
OK
Jest filmik
Skończyłem mod o którym było mówione/pisane wyżej .
Po otwarciu samochodu z pilota zapalają się dzienne i obrysówki tylne w zderzaku .
świecą się praktycznie do zamknięcia samochodu z pilota. Chyba że automat do rozłączania przy zapaleniu mijania je odłączy , jednak ja mam pstryczek elektryczek który mam non stop na ON i dzienne świeca razem z xeonami .
Do modu potrzebujemy przewody, lutownice, narzędzia i termokurcze
i dwa przekaźnik 12v samochodowy (Pan w sklepie go nazwał zapłonowy )
– do przekaźnika potrzebujemy 4 konektorki i 3 przewody ( jedej przewód dajemy 2 konektory z mostkiem )
Dobra mamy "przygotówkę" możemy łączyć pod maską .
Jeśli mamy zrobione podświetlanie powitalne na zasilaniu ze światełka nad głową to to samo zasilanie potrzebujemy pod maską .
Odłączamy nasze dotychczasowe zasilanie dziennych i podłączamy bezpośrednio pod to powitalne z kabiny. Teraz mamy NON STOP plus na zasilaniu , a minusem steruje nam moduł ory mazdy.
Teraz dodajemy przekaźniki, żeby mieć minus na zasilaniu nawet jak moduł ory nam go "odetnie".
wyprowadzamy plus z bezpiecznika gdzie wcześniej były podłączone dzienne , a minus z obudowy i podłączamy do cewek przekaźników piny 85 i 86
minus też podłączamy do pierwszego przekaźnika do pinu 30 a z pinu 87 otrzymujemy minus po stacyjce . Niestety ten minus po stacyjce wraca się do kabiny , która świeci non stop i tutaj potrzebujemy drugi przekaźnik, odcina odcina nam tą "wracającą masę"
I TYLE GOTOWE
PS
Filmik ide właśnie nagrać
Dopisano 18 lut 2017, 19:03:
OK
Jest filmik
Ostatnio edytowano 20 lut 2017, 14:44 przez em_dzej, łącznie edytowano 9 razy

-
MACIEK
Pomysł i wykonanie super. Szczególnie w nocy może się przydać aby nie wpaść w jakąś kałużę.
https://www.facebook.com/BippuPoland
-
Tomek grupa rozwoju forum
- Od: 11 kwi 2008, 15:18
- Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998
Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau
była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG
Nie wiem jak ja to zrobię, ale muszę to mieć
Mod super 

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
AloHa
Niestety wyszedł babol, przy ściemnianiu rozjaśnianiu było słychać trykotanie przekaźnika
Może nie było to jakoś mega uciążliwe , ale ma być TIP TOP
Przerobiłem więc całe "sterowanie" dziennymi, z plusa na minus ( notabene tak jak sterowane jest podświetlanie wewnętrzne Gejszy ) . Wszystko się udało i przestało trykotać , zabezpieczyłem wszystko pozgrzewałem i niby ok ,ale nie gaśnie znowu led nad głowa kierowcy ( to tam podłączone jest sterowanie i przez przekaźnik dostaje masę i świeci do zamknięcia samochodu
Wszystko ma być TIP TOP wiec nie ma opcji na takie niedociągnięcia , dołożyłem wiec drugi przekaźnik ,który w odpowiednim momencie odcina tą masę i wszystko jest jak powinno WRESZCIE
Niestety wcześniejszy opis jest do przepisania bo wiele się zmieniło i DIODY nie sa już potrzebne tylko 2 przekaźniki , jestem niemal pewien że da się to zrobić na jednym przekaźniku jednak juz miałem zaizolowane i zgrzane więc .... Teraz jest przejrzyście
Mod działa jak na filmiku tutaj się nic nie znieniło
No zgasną , ale to dzienne mają świecić jak przekręce kluczyk w stacyjce i tak jest.
Gasną płynnie po zamknieciu Gejszy z pilota, bądz po zgaśnięciu podświetlania kabiny chyba że kluczyk w stacyjce .
Ja tak jeżdżę bo lubię, ale mam możliwość włączenia automatu z kabiny i wtedy mam tak ,że jak czujka zmierzchniowa załącza mijania to gasną dzienne i zaświecają się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki , świecą do zamknięcia samochodu
Niestety wyszedł babol, przy ściemnianiu rozjaśnianiu było słychać trykotanie przekaźnika
Może nie było to jakoś mega uciążliwe , ale ma być TIP TOP
Przerobiłem więc całe "sterowanie" dziennymi, z plusa na minus ( notabene tak jak sterowane jest podświetlanie wewnętrzne Gejszy ) . Wszystko się udało i przestało trykotać , zabezpieczyłem wszystko pozgrzewałem i niby ok ,ale nie gaśnie znowu led nad głowa kierowcy ( to tam podłączone jest sterowanie i przez przekaźnik dostaje masę i świeci do zamknięcia samochodu
Wszystko ma być TIP TOP wiec nie ma opcji na takie niedociągnięcia , dołożyłem wiec drugi przekaźnik ,który w odpowiednim momencie odcina tą masę i wszystko jest jak powinno WRESZCIE

Niestety wcześniejszy opis jest do przepisania bo wiele się zmieniło i DIODY nie sa już potrzebne tylko 2 przekaźniki , jestem niemal pewien że da się to zrobić na jednym przekaźniku jednak juz miałem zaizolowane i zgrzane więc .... Teraz jest przejrzyście
Mod działa jak na filmiku tutaj się nic nie znieniło
laba napisał(a):czy zgasną jak zgaśnie podświetlenie wnętrza?
No zgasną , ale to dzienne mają świecić jak przekręce kluczyk w stacyjce i tak jest.
Gasną płynnie po zamknieciu Gejszy z pilota, bądz po zgaśnięciu podświetlania kabiny chyba że kluczyk w stacyjce .
Niron napisał(a):tylko nie widzę sensu jazdy na światłach dziennych i mijania jednocześnie.
Ja tak jeżdżę bo lubię, ale mam możliwość włączenia automatu z kabiny i wtedy mam tak ,że jak czujka zmierzchniowa załącza mijania to gasną dzienne i zaświecają się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki , świecą do zamknięcia samochodu

-
MACIEK
AloHa
Już dłuższy czas myślałem o podświetlaniu klamek zewnętrznych w Gejszy, pomysł ten nasunął mi NIGHTFALL , ostatnio na grupie FB ten temat powrócił i postanowiłem zadziałać .
Mod ma za zadanie delikatnie rozświetlić klamki zewnętrze przy otwarciu Gejszy z pilota , jednocześnie źródło światła ma być jak najmniej widoczne .
Jako że jestem miłośnikiem "nełonów" zadziałałem w tym kierunku.
Efekt zadowalający bardzo, cel został osiągnięty
Zrobiłem na razie prawą stronę na testy .
Chciałem nakręcić filmik niestety podświetlanie jest bardzo dyskretne ( ale widoczne) i się nie udało .
PS. Nełon jest biały 3mm na zdjęciach wyszedł jak wyszedł
Już dłuższy czas myślałem o podświetlaniu klamek zewnętrznych w Gejszy, pomysł ten nasunął mi NIGHTFALL , ostatnio na grupie FB ten temat powrócił i postanowiłem zadziałać .
Mod ma za zadanie delikatnie rozświetlić klamki zewnętrze przy otwarciu Gejszy z pilota , jednocześnie źródło światła ma być jak najmniej widoczne .
Jako że jestem miłośnikiem "nełonów" zadziałałem w tym kierunku.
Efekt zadowalający bardzo, cel został osiągnięty

Zrobiłem na razie prawą stronę na testy .
Chciałem nakręcić filmik niestety podświetlanie jest bardzo dyskretne ( ale widoczne) i się nie udało .
PS. Nełon jest biały 3mm na zdjęciach wyszedł jak wyszedł

-
MACIEK
Bardzo fajnie to wyszło musze ci przyznać
Kombinowałes w głowie jak to ogarnąć i proszę juz zrobione
Musze to na żywo obejrzeć przy najbliższej okazji

Kombinowałes w głowie jak to ogarnąć i proszę juz zrobione
Musze to na żywo obejrzeć przy najbliższej okazji
Nightfallówna
AloHa
Dziś finalnie wpadły do Gejszy uchwyty na Tablety/Smartfony dla dzieciaków .
Pomysł "rozbudowany" jest o dodatkowe przewody zasilające USB biegnące do podłokietnika gdzie już jakiś czas znajduje się podwójna ładowarka
Dodatkowo poprowadzone są przedłużacze "słuchawkowe" z gniazdami schowanymi w fotelach pasażerów w okolicy pasów ( przewody słuchawkowe nie przeszkadzają dzieciaków wychodzą z foteli )
Bez tabletów wyglada to tak
Wszystkie kable pochowane w tapicerce nic nie widać , uchwyt można zdemontować w kilka sekund
PS 1 Skończyłem też Mod z klamkami , jest OK DYSKRETNIE hyhyhyh
PS 2 przyszła tez pani wiosna i nieśmiałe woskowanie(Meguiars Quik Wax Gold Class)
Dziś finalnie wpadły do Gejszy uchwyty na Tablety/Smartfony dla dzieciaków .
Pomysł "rozbudowany" jest o dodatkowe przewody zasilające USB biegnące do podłokietnika gdzie już jakiś czas znajduje się podwójna ładowarka

Dodatkowo poprowadzone są przedłużacze "słuchawkowe" z gniazdami schowanymi w fotelach pasażerów w okolicy pasów ( przewody słuchawkowe nie przeszkadzają dzieciaków wychodzą z foteli )
Bez tabletów wyglada to tak
Wszystkie kable pochowane w tapicerce nic nie widać , uchwyt można zdemontować w kilka sekund

PS 1 Skończyłem też Mod z klamkami , jest OK DYSKRETNIE hyhyhyh
PS 2 przyszła tez pani wiosna i nieśmiałe woskowanie(Meguiars Quik Wax Gold Class)
Ostatnio edytowano 28 lut 2017, 21:53 przez em_dzej, łącznie edytowano 2 razy

-
MACIEK
Całe auto tak dopieszczone i ze smakiem, a te tablety jakoś tak nieestetycznie... 

-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
KMBak napisał(a): jakoś tak nieestetycznie
No ale dlaczego nie estetycznie
Myślałem nad jakimiś kieszeniami w zagłówkach , żeby to wszystko pochować niestety to nie ma szans powodzenie. Uchwyty to uchwyty wszystkie jakieś takie koślawe trochę . To nie jest na stałe tylko na dalsze wycieczki , normalnie to demontujemy kabelki chowamy i nie ma nic na widoku
No podpowiedz coś może, będę myślał

-
MACIEK