Ja wykonałem swój projekt według opisu dexter1515 z wątku Nawigacja z M6. Czyli jak to rozwiązałem
Koszt zrobienia navi:
– oryginalny panel – około 250zł (ja dostałem z oryginalnym wyświetlaczem i bebechami, oprócz napędu dvd).
– nadprądowy wyłącznik silnika DC – 46zł już zlutowany ( ja zużyłem dwa
– stabilizator napięcia 5v – od 1zl do 4zł
– przewód dwużyłowy 2m (taki jak do głośników) – około 4 zł
– koszulki termokurczliwe – 4zł
– ładowarka samochodowa USB 2.1a – 6 zł
– kabel micro USB 2m płaski – 10zł
– tablet ASUS MemoPad ME70C – 250 zł (nówka na olx)
Tablet jest przyklejony na piankową taśmę dwustronną oraz wzmocniony klejem na gorąco.
Przewód od zasilania układu wlutowany pod gniazdko zapalniczki na środkowym panelu.
Zasilanie tableta pociągnięte za radiem po tunelu środkowym do podłokietnika (mam tam gniazdo zapalniczki).
Winda otwiera się po naciśnięciu "open/close" (przewód wlutowany w nadprądowy wyłącznik silnika).
Tablet uruchamia się po wciśnieciu przycisku "Tilt" ( przewód od przycisku wlutowany w tablet pod oryginalny przycisk).
Dodatkowo zrobiłem małą dziurkę w której jest mały "pręcik" którym wyjmuje i wkłada kartę (czasami mi nie czyta karty po odpaleniu taba)
PS.
Wcześniej miałem kabel jack pociągnięty z taba do gniazda aux ale wolę słuchać radia. Komunikaty navi lecą z tableta.
Tablet spisuje się bardzo dobrze. Sygnał z navi po zimnym starcie łapie do 1minuty. Wgrany mam również program Torque Pro który łączy się z Vgate (teraz robią pod wifi, ja mam ponad 2 lata pod bluetooth z przyciskiem włączania , mogę polecić) podłączonym pod obd2.
Czekam aż Forscan wypuszczą pod androida