Konserwacja też super tylko zastanawia mnie jedno. Czy ona nie zaszkodzi gumowym elementom zawieszenia i manszetą półosi
Mazda6 GY LF 2006 2.0 AT / Carbon Gray / Eibach / A-Spec / Chrom out
Świetnie te światełka wyglądają jak ktoś nie wie to pomyśli że taka z fabryki wyjechała.
Konserwacja też super tylko zastanawia mnie jedno. Czy ona nie zaszkodzi gumowym elementom zawieszenia i manszetą półosi
"Pierwszego samochodu i pierwszej kobiety nigdy nie zapomnisz."
Stirling Moss
Stirling Moss
Podobają mi się te ledy
Możesz podać link gdzie kupiłeś te ledy ? i jakiś opis z przebiegu podłączenia ? 

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
dan, masz stronę wcześniej
Geniek napisał(a):A LEDy są dokładnie te czyli LEDy z zaślepkami:
http://www.aliexpress.com/item/2006-10- ... 08296.html
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
matthies napisał(a):dan, masz stronę wcześniej
Dzięki. Nie zauważyłem
Podejrzewam że u mnie nie będzie tak prosto tego podłączyć z racji że mam światła skandynawskie.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Wygląsać wyglądają świetnie i jak wstawiłeś te zdjęcia jak była szarówka to ładnie świeciły ale w słońcu kurde zawiodłem się trochę,myślałem że będzie lepiej,szczególnie na zdjęciu jak stoisz w cieniu jakiegoś domu na wprost słabawo świecą,ale wygląda super.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
mmarcis4 napisał(a):Wygląsać wyglądają świetnie i jak wstawiłeś te zdjęcia jak była szarówka to ładnie świeciły ale w słońcu kurde zawiodłem się trochę,myślałem że będzie lepiej,szczególnie na zdjęciu jak stoisz w cieniu jakiegoś domu na wprost słabawo świecą,ale wygląda super.
Jest tak jak piszesz z tym tylko, że te światła są skierowane delikatnie na zewnątrz autka. Czyli świecą trochę na boki i przez to są lepiej widoczne nie z samego przodu tylko np: z pasa obok. Jak znajdę chwilkę to postaram się zrobić jeszcze jakieś inne zdjęcie.
waken napisał(a): Masz już z sterownikiem czy "na krótko"?
Ledy wpięte są już tak jak mają być. Zasilanie wziąłem ze skrzynki bezpieczników z przekaźnika nr1. zasilanie po stacyjce i z bezpiecznika bodajże nr 9 sygnał ze światal mijania.
Geniek napisał(a):Jest tak jak piszesz z tym tylko, że te światła są skierowane delikatnie na zewnątrz autka. Czyli świecą trochę na boki i przez to są lepiej widoczne nie z samego przodu tylko np: z pasa obok.
Aha to spoko,czyli efekt jest taki jak np:u mnie bo tez świecą na boki tylko ja mam całkowicie nie oryginał wstawiane w górbą część tej ramki.
mmarcis4 napisał(a):Geniek napisał(a):Jest tak jak piszesz z tym tylko, że te światła są skierowane delikatnie na zewnątrz autka. Czyli świecą trochę na boki i przez to są lepiej widoczne nie z samego przodu tylko np: z pasa obok.
Aha to spoko,czyli efekt jest taki jak np:u mnie bo tez świecą na boki tylko ja mam całkowicie nie oryginał wstawiane w górbą część tej ramki.
Naasze mimo rozbieżnego ustawienia IMHO świecą lepiej.
"Pierwszego samochodu i pierwszej kobiety nigdy nie zapomnisz."
Stirling Moss
Stirling Moss

-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Panowie, a jakie to ma znaczenie?
przecież dzienne są od tego, żeby lekko "oszukać" przepis dotyczący jazdy 24h na światłach mijania
w jakim celu porównywać które mocniej świecą, skoro one nie są od tego, żeby dobrze oświetlały drogę czy żeby było je widać z daleka, bo podczas złych warunków czy po zmierzchu i tak włączamy mijania
ma się coś świecić i tyle 

Według mnie słabo świecące diody to lipa i lepiej ich nie zakładać w ogóle, zakupić moduł zaświecający światła mijania automatycznie i z głowy
A u nas 1/2 polskich kierowców kupuje zestawy LED za 18zł na allegro i cieszą się, że mają dzienne, a aby je ujrzeć to trzeba się przed autem położyć więc dla mnie to paranoja
Efekt świecenia Twoich dziennych jest OK 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
rafał kompletnie się mylisz, chociaż mam ogromną nadzieję, że to taki sarkazm 
Jak masz mieć badziewie święcące lampki, to lepiej nie miej nic. Po to jest obowiązek, żeby auta było widać. A druga sprawa to to, że wielu kierowców, mimo pogarszających się warunków, to i tak jeżdżą na tym gównie z biedronki "bo przecież jest dzień"...
Ładnie wyglądają, ale koniecznie muszą być czarne
Jak masz mieć badziewie święcące lampki, to lepiej nie miej nic. Po to jest obowiązek, żeby auta było widać. A druga sprawa to to, że wielu kierowców, mimo pogarszających się warunków, to i tak jeżdżą na tym gównie z biedronki "bo przecież jest dzień"...
Ładnie wyglądają, ale koniecznie muszą być czarne
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
matthies napisał(a):rafał kompletnie się mylisz, chociaż mam ogromną nadzieję, że to taki sarkazm
I tu się zgodzę z Maćkiem,bo nie raz chciałem komuś mrugnąć jak był daleko bo bez świateł jedzie,podjeżdża na około 100-150m i widać światła dzienne i to jest oświetlenie auta? IMHO powinni zabierać dowody rejestracyjne za takie ledy za 30 zł.