Mazda6 GY RF '04, 2.0 MZR-CD 121 KM
Koledzy, niestety życie zmusza mnie do rozstania się z moją Madzią
.
Super autko sprzedać bym chciał za 23900zł ale jeżeli ktoś będzie poważnie zainteresowany to z pewnością się dogadamy
Nie ukrywam że dumny bym był gdyby autko zostało w klubie
http://allegro.pl/show_item.php?item=4024753038
Super autko sprzedać bym chciał za 23900zł ale jeżeli ktoś będzie poważnie zainteresowany to z pewnością się dogadamy

Witam ponownie kolegów, pragnę poinformować iż autko się nie sprzedało i zostaje nadal w moich rękach na dłuższy czas
. Niech żałuje kto nie kupił
zaczynam kontynuować modzenie
, w bliskiej przyszłości xcarlink, tuner tv, dodatkowe głośniki wysoko tonowe z nagłośnienia boose i mała modyfikacja jednostki sterującej audio – dalszą przyszłość cały czas obmyślam
.
Dziś udało mi się odebrać odrestaurowane koła zimowe, niestety w lutym wpadłem w dziurę i dwie felgi poszły na śmietnik. Udało mi się na szczęście dokupić dwie identyczne felgi i cały komplet oddałem do piaskowania i malowania proszkowego na czarny połysk, do tego doszły aluminiowe nakładki na wentyle i aż szkoda mi będzie tych kółek zakładać na przyszłą zimę

zaczynam kontynuować modzenie
Dziś udało mi się odebrać odrestaurowane koła zimowe, niestety w lutym wpadłem w dziurę i dwie felgi poszły na śmietnik. Udało mi się na szczęście dokupić dwie identyczne felgi i cały komplet oddałem do piaskowania i malowania proszkowego na czarny połysk, do tego doszły aluminiowe nakładki na wentyle i aż szkoda mi będzie tych kółek zakładać na przyszłą zimę
czyli wszystko w najlepszym porządkumądry napisał(a):Witam ponownie kolegów, pragnę poinformować iż autko się nie sprzedało i zostaje nadal w moich rękach na dłuższy czas.

Jak już żeś się tak postarał ze stalówkami, to przynajmniej kołpaków nie montuj, bo wszystko się popsuje
Swoją drogą, czy odcinek na którym złapałeś dziurę był odpowiednio oznaczony? Jak nie to było wzywać policję, protokół i odszkodowanie od zarządcy drogi
Swoją drogą, czy odcinek na którym złapałeś dziurę był odpowiednio oznaczony? Jak nie to było wzywać policję, protokół i odszkodowanie od zarządcy drogi
- Od: 21 maja 2012, 12:48
- Auto: Mazda 5 2.0 SPORT benzyna, 2010, CW LF
oczywiście że kołpaków nie założę, generalnie nie przepadam za kołpakami
. Jeśli chodzi o przygodę z dziurą to oczywiście że droga nie była oznakowana iż jest dziurawa. Niestety policji nie wzywałem ponieważ śpieszyłem się na spotkanie, zmieniłem wtedy szybko uszkodzone koło na zapas i popędziłem dalej. Dopiero następnego dnia u wulkanizatora okazało się że drugie koło też dostało i kwalifikuję się raczej do wymiany- nerwy mnie trochę wzięły ale no cóż, trzeba było wyjąć parę stówek i zainwestować w te koła. Do następnej zimy jestem gotowy 
Koledzy, pomimo chronicznego braku czasu udało mi się w końcu zamknąć temat telewizji w aucie.
Wykorzystałem do tego tuner DVB-T HD/SD jakich wiele na allegro za 299zł z dwoma antenami które zostały zamontowane z tyłu na dwóch bocznych szybach w bagażniku
Dźwięk na głośniki przenoszony jest za pomocą urządzenia Yatour (wirtualna zmieniarka) za 259zł również z allegro, do tego wszystkiego w schowku wylądowało gniazdo AUX na wtyk jack i dwa gniazda USB dające możliwość odtwarzania muzyki z telefonu, empetrójki, pendriva itp. i umożliwiające odtwarzanie również filmów z dysków pendrive jak i również dające możliwość ładowania telefonu czy czegokolwiek na USB
Włączanie i wyłączanie tunerka realizowane jest za pomocą przycisku tilt
, zaś sterowanie nim odbywa się już za pomocą pilota
Powiem wam że jeżeli ktoś spędza w aucie trochę czasu stojąc w korkach to jest to mega rozwiązanie, a nawet w dłuższej trasie można sprawić by pasażerom się nie nudziło
Filmik poniżej prezentuje tylko w małym stopniu możliwości wszystkich tych urządzeń w całości
Wykorzystałem do tego tuner DVB-T HD/SD jakich wiele na allegro za 299zł z dwoma antenami które zostały zamontowane z tyłu na dwóch bocznych szybach w bagażniku
Dźwięk na głośniki przenoszony jest za pomocą urządzenia Yatour (wirtualna zmieniarka) za 259zł również z allegro, do tego wszystkiego w schowku wylądowało gniazdo AUX na wtyk jack i dwa gniazda USB dające możliwość odtwarzania muzyki z telefonu, empetrójki, pendriva itp. i umożliwiające odtwarzanie również filmów z dysków pendrive jak i również dające możliwość ładowania telefonu czy czegokolwiek na USB

Włączanie i wyłączanie tunerka realizowane jest za pomocą przycisku tilt
Powiem wam że jeżeli ktoś spędza w aucie trochę czasu stojąc w korkach to jest to mega rozwiązanie, a nawet w dłuższej trasie można sprawić by pasażerom się nie nudziło
Filmik poniżej prezentuje tylko w małym stopniu możliwości wszystkich tych urządzeń w całości
mistrzowska robota
szkoda tylko, że zrobienie takiego systemu multimedialnego w Madzi przerasta moje umiejętności
może kiedyś... 

Trochę "niebezpieczny" ten mod. Jakbym założył coś takiego u siebie to pewnie długo bym nie pojeździł bo zamiast patrzeć na drogę to oglądałbym Polo TV
. Nie mniej jednak biję brawo za modyfikację 

Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Super jedna z najlepiej wyposażonych multimedialnie 6. Szacun bardzo fajnie ci to wyszło podłączone pod tilt można sobie przerzucić w każdej chwili do pełni szczęścia masz już wszystko w tym 7 calowym telewizorku
: Kawał dobrej roboty 

... ma być ogień na każdym biegu...
rafalmazda6 napisał(a):szkoda tylko, że zrobienie takiego systemu multimedialnego w Madzi przerasta moje umiejętności
Bez przesady
Przemysław napisał(a):Trochę "niebezpieczny" ten mod.
Fakt, sam się kilka razy złapałem że bardziej się skupiam na monitorze niż na drodze, ale jestem już w stanie sobie z tym radzić
zibi86 napisał(a):Super jedna z najlepiej wyposażonych multimedialnie 6
Dzięki zibi86 i wszystkim za pochwały
Również chylę czoło. Również za wykonanie ale pomysł przede wszystkim. 4x tak, dziękujemy 

Świetny mod 

- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
No... no...
Wielkie granulacje – jak zwykle u Ciebie mega estetycznie bez zauważalnych ingerencji, za to efekt mega zauważalny i to dosłownie
Pytanko ode mnie tylko jedno (jeśli można): Jak rozwiązałeś przełączanie sygnału AV na wejście navi z kamery/TV ? Przekaźniczek bistabilnie pod TILT? 

- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
Jak wszystkim się podoba, to czemu mi ma się nie podobać
Super 

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
jeszce raz dzięki koledzy
A tu wykorzystałem najzwyklejszy w świecie przekaźniczek który w stanie spoczynku podaje sygnał AV do monitora a po włączeniu wstecznego przerzuca sygnał z kamery cofania
Dokładnie tak
, czytasz w myślach 
NIEBO! napisał(a):Jak rozwiązałeś przełączanie sygnału AV na wejście navi z kamery/TV
A tu wykorzystałem najzwyklejszy w świecie przekaźniczek który w stanie spoczynku podaje sygnał AV do monitora a po włączeniu wstecznego przerzuca sygnał z kamery cofania
NIEBO! napisał(a):Przekaźniczek bistabilnie pod TILT?
Dokładnie tak