Mazda Xedos 6 CA KF '98 Raptor
- Od: 21 lis 2010, 11:30
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 DiTD 18" – Kliknij
no dobra, czas się ujawnić
Gwint jest z przodu i z tyłu, wszystkie cztery mcphersony są firmy TA TECHNIX (tylko proszę nie mówcie, że shit firma, zrobiłem tak, bo nie wiedziałem czy mi się wszystko uda poskładać i dlatego nie chciałem wydawać dużo zielonych), przód jest o dziwo od golfa, a tył od astry. Jeśli chodzi o montaż to mówię od razu: prawie nic nie pasuje. Trzeba przerabiać górne i dolne mocowania, ale da się to wsadzić jak widać na zdjęciach poniżej 
Jeśli chodzi o wrażenia z jazdy, to autko jest mega twarde (przynajmniej w moim odczuciu), w zakrętach zachowuje się jak gokart i nic się nie przechyla, więcej nie powiem, bo jestem jeszcze na etapie testów, wczoraj pojeździłem raptem 30minut. Wygląd: jak dla mnie kosmos, osiągnąłem dokładnie to co chciałem, opony nie chowają się w nadkola bardzo głęboko (choć mogłyby, bo jest zapas).
Podsumowując: dopiąłem swego i udowodniłem, że da się zgwintować xedosa nie wydając 5k
Teraz zdjęcia, oceńcie sami:

PS: wczoraj przy montażu zaskoczyła mnie niemiła niespodzianka, mianowicie wyskoczył mi przegub zewnętrzny i już myślałem, że nie wyjadę z garażu, bo nie mam ani odpowiednich narzędzi, żeby to wsadzić z powrotem, ani co gorsza umiejętności. Jednak nie zostałem na lodzie, z pomocą przyjechał XED! Przejechał 100km, żeby pomóc mi włożyć przegub z powrotem na miejsce za co mam do niego wielki szacun, dzięki stary za tą pomoc, bez Ciebie auto by stało i czekało, aż zaciągnę je na warsztat. Gdyby nie XED autko pierwszy raz w swoim życiu podróżowało by na lince, a dzięki niemu udało się tego uniknąć.
JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI XED!
Jeśli chodzi o wrażenia z jazdy, to autko jest mega twarde (przynajmniej w moim odczuciu), w zakrętach zachowuje się jak gokart i nic się nie przechyla, więcej nie powiem, bo jestem jeszcze na etapie testów, wczoraj pojeździłem raptem 30minut. Wygląd: jak dla mnie kosmos, osiągnąłem dokładnie to co chciałem, opony nie chowają się w nadkola bardzo głęboko (choć mogłyby, bo jest zapas).
Podsumowując: dopiąłem swego i udowodniłem, że da się zgwintować xedosa nie wydając 5k

Teraz zdjęcia, oceńcie sami:

PS: wczoraj przy montażu zaskoczyła mnie niemiła niespodzianka, mianowicie wyskoczył mi przegub zewnętrzny i już myślałem, że nie wyjadę z garażu, bo nie mam ani odpowiednich narzędzi, żeby to wsadzić z powrotem, ani co gorsza umiejętności. Jednak nie zostałem na lodzie, z pomocą przyjechał XED! Przejechał 100km, żeby pomóc mi włożyć przegub z powrotem na miejsce za co mam do niego wielki szacun, dzięki stary za tą pomoc, bez Ciebie auto by stało i czekało, aż zaciągnę je na warsztat. Gdyby nie XED autko pierwszy raz w swoim życiu podróżowało by na lince, a dzięki niemu udało się tego uniknąć.
JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI XED!

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Orzesz k...

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
deejay27 napisał(a):Fotki wypas , autko również , jak w przyszłości pomalujesz progi i spody zderzaków w kolor nadwozia , to będzie "miód malina"
to jest plan na przyszły rok
Dopisano N, 6 kwi 2014, 09:54:
jeszcze wrzucę kurczącą się listę
-felgi OZ 17x8"
-opony 205/45R17 Bridgestone potenza 050a
-regulowana wysokość zawieszenia
-utwardzenie amortyzatorów
-short shifter
-czarne nakrętki felg
-pomalowanie przednich zacisków na czarno
-boczne kierunkowskazy clear
-założenie w końcu kolektora 6-2-1
-obrysówki w przednim zderzaku
-pomalowanie dolnych plastików w kolor auta
-poliuretanowe tuleje tylnego zawieszenia
-przenieść akumulator do bagażnika
-CAI stage III
-żarówki LED CREE w halogenach
-żarówki LED w tylne światła

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
Warto było jechać 100km żeby zobaczyć xedka żywo
Mogę powiedzieć że jest oooooooooo k@@@@rw@@@@@@@@.
Zresztą widać na zdjęciach że tu nie ma "pyrów w bagażniku".Autko skacze jak piłeczka na dziurach bo jest tak sztywne
Ach szkoda gadać , trzeba na żywo zobaczyć bo efekt jest przekozacki 

Mogę powiedzieć że jest oooooooooo k@@@@rw@@@@@@@@.

Zresztą widać na zdjęciach że tu nie ma "pyrów w bagażniku".Autko skacze jak piłeczka na dziurach bo jest tak sztywne
Gleba konkret!
siedzi nieźle 
Raptor jak i Biały Samuraj prezentują się świetnie

Raptor jak i Biały Samuraj prezentują się świetnie

Ostatnio edytowano 6 kwi 2014, 11:41 przez buczos, łącznie edytowano 1 raz
buczos napisał(a):Raport jak i Biały Samuraj
Raptor buczos, Raptor
dzięki za miłe słowa

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'
Wyszło świetnie! Gratuluję efektu!
Ps. Masz boczne kierunki w innym kolorze czy tylko mi się wydaje.
Ps. Masz boczne kierunki w innym kolorze czy tylko mi się wydaje.
-
goju10
wydaje Ci się
zdjęcie trochę przekłamuje kolor, bo jest robione w nocy.

-
Keeper of the Art
200SX SR20DET 89'