Mazda Xedos 6 CA KF 1993r – projekt Xedos
Może będzie mi dane posłuchac Twojego zestawu CA na jakimś zlocie . Cieszę się, że ta Mazda na starośc dostała dobrego kierownika , miło się na to wszystko patrzy. Powodzenia w modach i jak najmniej awarii. A korzystając z okazji- Wszystkiego najlepszego ,spełnienia marzeń i szczęśliwego Nowego Roku.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Nie ma problema. Z wygłuszania będzie fotorelacja. Podam dokładnie kody towarów jak już będzie wszystko cacy.
Radio niestety nie ma zdejmowanego panelu. Całe szczęście mam garaż i prywatną posesję. Gorzej w mieście z tymczasowym parkingiem...
Dystanse będę dziergał wyrzynarką z mdfu, pewnie 1cm. Będzie na wzór oryginalnego, plastikowego mocowania. Maznę czymś ten mdf profilaktycznie, wszelakie drewnopodobne płyty nie lubią się z wodą
Kenwood faktycznie robi wrażenie, ale to jak gra sprawia, że wygląda wręcz nudno. Polecam Kenwoody bo nawet budżetowe modele – jak mój – bardzo jasno brzmią. Nawet tych nieszczęsnych Hertzów DSK da się teraz słuchać.
A zarabiam wciąż mniej, niż bym chciał
Dzięki deejay, na pewno będzie okazja. I również życzę wszystkiego dobrego. Wesołych
Ps. W piątek spawanie podłużnicy i czegoś tam jeszcze
Radio niestety nie ma zdejmowanego panelu. Całe szczęście mam garaż i prywatną posesję. Gorzej w mieście z tymczasowym parkingiem...
Dystanse będę dziergał wyrzynarką z mdfu, pewnie 1cm. Będzie na wzór oryginalnego, plastikowego mocowania. Maznę czymś ten mdf profilaktycznie, wszelakie drewnopodobne płyty nie lubią się z wodą
Kenwood faktycznie robi wrażenie, ale to jak gra sprawia, że wygląda wręcz nudno. Polecam Kenwoody bo nawet budżetowe modele – jak mój – bardzo jasno brzmią. Nawet tych nieszczęsnych Hertzów DSK da się teraz słuchać.
A zarabiam wciąż mniej, niż bym chciał

Dzięki deejay, na pewno będzie okazja. I również życzę wszystkiego dobrego. Wesołych

Ps. W piątek spawanie podłużnicy i czegoś tam jeszcze
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
no no, wygląda to świetnie, gra pewnie jeszcze lepiej, koniecznie muszę się z Tobą rozmówić jak będę robić CA u siebie 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Nie pracowałeś przypadkiem na farmie sałaty w Norwegii?
Bo masz taką samą skrzynkę w bagażniku, jakie sobie pożyczyliśmy jadąc do PL po pracy 
A co do radia...wygląda
deska wygląda zupełnie inaczej, oczywiście na plus!
A co do radia...wygląda

slisman napisał(a):deska wygląda zupełnie inaczej, oczywiście na plus!
Zlikwidował tym samym 30% schowków xedosa

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
slisman napisał(a):Nie pracowałeś przypadkiem na farmie sałaty w Norwegii?
Nie, zakosiłem z magazynu w Niemczech, poskładane na paletach leżały

IFCO czy jakoś tak.
Dzięki wielkie za dobre słowa. Schowka i tak nie miałem bo wcześniej też siedziało 2din
Xedos 6 '92 KF
slisman napisał(a):sobie pożyczyliśmy jadąc do PL po pracy
freezoneq napisał(a):zakosiłem z magazynu w Niemczech
Ku*wa mać, polacy, nawet skrzynki ukradną
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Xedos 6 '92 KF
freezoneq napisał(a):Dystanse będę dziergał wyrzynarką z mdfu, pewnie 1cm. Będzie na wzór oryginalnego, plastikowego mocowania. Maznę czymś ten mdf profilaktycznie, wszelakie drewnopodobne płyty nie lubią się z wodą![]()
robiłem test z woda- lałem na szybe i patrzyłem gdzie kapie... okazało sie ze leje sie na głosnik
freezoneq napisał(a):Kenwood faktycznie robi wrażenie, ale to jak gra sprawia, że wygląda wręcz nudno. Polecam Kenwoody bo nawet budżetowe modele – jak mój – bardzo jasno brzmią. Nawet tych nieszczęsnych Hertzów DSK da się teraz słuchać.
tez mam kenwooda napalilem sie po NFS U

MichałB napisał(a):leje sie na głosnik
Dokładnie
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Xedos 6 '92 KF
No to git, jak chcesz to w sobotę możemy podłubać u mnie w garażu. 
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Operacja podłużnica okazała się grubszą sprawą. Piotr pracował w pocie czoła, ja "klucze podawałem".

Przede wszystkim podziękowania dla Piotra za zaangażowanie i bardzo solidne podejście do sprawy. Ta dziura co była na zdjęciu z jesieni to było preludium.

W środku podłużnica zjedzona równie skutecznie. Mieliśmy jeden wieczór na całą operację, niestety. Uzgodniliśmy, że póki co zajmiemy czymś rdzę do wiosny. Na wiosnę wszystko co podejrzane zostanie wycięte. Wtedy auto będzie mogło postać u Piotra dłużej, więc zrobi wszystko na spokojnie i mam nadzieję, wyleczymy tą staruszkę z raka. Pomimo tego, że miało to być zrobione dosłownie "na chwilę" Piotr zrobił to bardzo solidnie, podłużnica w środku jest wzmocniona, na zew ładnie obspawana i zabezpieczona. Na moje życzenie Piotr nie szlifował spawów. Za kilka miesięcy i tak wszystko od nowa... Najlepiej niech sam Piotr wypowie się w tej kwestii. Skrótem – ambitne podejście i chęć pomocy zrujnował czas. Jeden wieczór to mało... Z pracy Piotra jestem mega zadowolony, ze stanu blacharki w aucie... podłamało mnie to troszkę. Aby do wiosny.

Okazało się też, że druga podłużnica była już naprawiana. Widać na niej ogniska korozji więc podejrzewam, że spotka nas widok taki jak ostatnio, albo i gorszy. Cytując – "ważne, że mocowania wahaczy masz całe" – to motywujące. Dodatkowo na 99% do wymiany progi. Z tyłu ich już praktycznie nie ma, nie było czasu by to dokładnie zbadać, ale pozytywna wersja scenariusza jest taka, że są zgnite do połowy. Ja się jednak utwierdzam w przekonaniu, że wymienimy całe.
Przy okazji całej akcji wymieniliśmy olej na Valvoline Max Life 10w40. Mam nadzieję, że nie zacznie mi się lać z silnika. Valvoline silnie czyści.
Całej pracy nadzorował nasz PR, sir Pablo

Na następnego alko spota przyjeżdżam z kierowcą
Na koniec raz jeszcze dzięki chłopaki za poświęcenie czasu

Przede wszystkim podziękowania dla Piotra za zaangażowanie i bardzo solidne podejście do sprawy. Ta dziura co była na zdjęciu z jesieni to było preludium.

W środku podłużnica zjedzona równie skutecznie. Mieliśmy jeden wieczór na całą operację, niestety. Uzgodniliśmy, że póki co zajmiemy czymś rdzę do wiosny. Na wiosnę wszystko co podejrzane zostanie wycięte. Wtedy auto będzie mogło postać u Piotra dłużej, więc zrobi wszystko na spokojnie i mam nadzieję, wyleczymy tą staruszkę z raka. Pomimo tego, że miało to być zrobione dosłownie "na chwilę" Piotr zrobił to bardzo solidnie, podłużnica w środku jest wzmocniona, na zew ładnie obspawana i zabezpieczona. Na moje życzenie Piotr nie szlifował spawów. Za kilka miesięcy i tak wszystko od nowa... Najlepiej niech sam Piotr wypowie się w tej kwestii. Skrótem – ambitne podejście i chęć pomocy zrujnował czas. Jeden wieczór to mało... Z pracy Piotra jestem mega zadowolony, ze stanu blacharki w aucie... podłamało mnie to troszkę. Aby do wiosny.

Okazało się też, że druga podłużnica była już naprawiana. Widać na niej ogniska korozji więc podejrzewam, że spotka nas widok taki jak ostatnio, albo i gorszy. Cytując – "ważne, że mocowania wahaczy masz całe" – to motywujące. Dodatkowo na 99% do wymiany progi. Z tyłu ich już praktycznie nie ma, nie było czasu by to dokładnie zbadać, ale pozytywna wersja scenariusza jest taka, że są zgnite do połowy. Ja się jednak utwierdzam w przekonaniu, że wymienimy całe.
Przy okazji całej akcji wymieniliśmy olej na Valvoline Max Life 10w40. Mam nadzieję, że nie zacznie mi się lać z silnika. Valvoline silnie czyści.
Całej pracy nadzorował nasz PR, sir Pablo

Na następnego alko spota przyjeżdżam z kierowcą

Na koniec raz jeszcze dzięki chłopaki za poświęcenie czasu
Xedos 6 '92 KF
Pokaż PR`a na finiszu prac

"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Xedos 6 '92 KF
W sumie jedno z drugim zbiegło się w czasie 
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Widać Prezes ciężko pracował ;d
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
kolejne stadium przeobrażania brzydkiego kaczątka w łabędzie z głowy 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Jak skonczycie dajcie znac podstawie wam mojego. Tez tam mam
Ladna robota byle do wiosny i bedzie git.
A sioo ruda
Ladna robota byle do wiosny i bedzie git.
A sioo ruda
X E D O S 6
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
- Od: 19 maja 2012, 07:54
- Auto: viewtopic.php?f=314&t=156205