Obsługa MP3 w fabrycznym radiu (zdjęcia na str. 32 i 36) (xCarLink, DMC, Yatour)
Wydaje Ci się. 
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
Ok, a ja mam takie pytanie. Może i było przerabiane, ale po 10 minutach szukania tracę cierpliwość.
Mam Mazdę6 2003 z jakimś zamiennikiem xcarlinka (pewnie to na Y). Standardowo jest tam zmieniarka, ale jest odpięta i podłączony wyżej wymieniony wynalazek.
Moje pytanie jest takie: czy da się podłączyć jednocześnie CD / ZMIENIARKĘ CD oraz XCL? Jak się wtedy przełączać między tymi urządzeniami? Jakiś schemat, link, cokolwiek
Mam Mazdę6 2003 z jakimś zamiennikiem xcarlinka (pewnie to na Y). Standardowo jest tam zmieniarka, ale jest odpięta i podłączony wyżej wymieniony wynalazek.
Moje pytanie jest takie: czy da się podłączyć jednocześnie CD / ZMIENIARKĘ CD oraz XCL? Jak się wtedy przełączać między tymi urządzeniami? Jakiś schemat, link, cokolwiek

Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Możesz mieć na pokładzie oryginalne 1CD lub 6CD oraz dodatkowo xcl. Przełączasz się przyciskiem CD.
"Standardowo jest tam zmieniarka, ale jest odpięta i podłączony wyżej wymieniony wynalazek."
Przecież to zupełnie inne gniazda są.
Oryginalny napęd jest w konsoli i aby go odłączyć trzeba go zdemontować z konsoli.
"Standardowo jest tam zmieniarka, ale jest odpięta i podłączony wyżej wymieniony wynalazek."
Przecież to zupełnie inne gniazda są.
Oryginalny napęd jest w konsoli i aby go odłączyć trzeba go zdemontować z konsoli.
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Właśnie próbowałem włożyć płytę. Okazuje się, że tam jest pusta puszka bo mogłem sobie pomachać płytą w środku. Nie ma ktoś modułu CD? Czy będzie pasował do frontu od zmieniarki?
Pozdrawiam,
Poprzedni właściciel mówił że zmieniarka nie działa i jest zamiast niej mp3. Spoko, moduł na allegro po 100 chodzą jak widzę 
Pozdrawiam,
panowie mam pytanie – kolega ma obecnie radio, które zamiast otworu na CD ma zaślepkę... chciałby mieć Xcarlinka, a ma okazję kupić tanio fabryczne radio, które czyta płyty CD –
czy każde radio, które odtwarza CD można podłączyć pod Xcarlinka
dzięki
czy każde radio, które odtwarza CD można podłączyć pod Xcarlinka
dzięki
matthies napisał(a):o ile dobrze pamiętam to tak
dzięki

matthies napisał(a):Moja pewność 80%.
poczekam na jeszcze jedno potwierdzenie bo nie chcę mu głupot nagadać
matthies napisał(a): do każdego radia jest możliwość podpięcia zmieniarki,
to jest istotne zdanie – czy chodzi Ci o każde radio z CD, czy wszystki
Dzisiaj zamontowałem sobie tego xcl
http://allegro.pl/zmieniarka-sd-usb-xca ... 07654.html i jestem wielce zadowolony. Na razie bez żadnego problemu czyta pendraka 4GB (mniejszego nie mam) i można przewijać utwory. Myślałem, że będą długie przerwy pomiędzy utworami ale są takie jak na płycie CD.

Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Witajcie
Ciężko się przebić przez ten wątek – powinien moderator dorobić jakieś skróty w pierwszym poście, do najważniejszych odpowiedzi – takie FAQ o mp3
choćby do strony 32 gdzie jest fotorelacja z demontażu i do strony 36 gdzie Myjk układa paluchy
Dzięki kolego! Ale ja nie o tym – potrzebuję krótką odpowiedź – czy mając GY z '06 i poliftową zmieniarkę na 6CD muszę coś odłączać – np zmieniarkę od radia i w to miejsce wkładam YOTOUR'a? Czy to jest niezależne gniazdo, bo takie odniosłem wrażenie czytając ten wątek (w pewnym momencie jednak wymiękłem
). Chciałbym to zrobić metodą Myjka bez demontażu, ale chciałbym wiedzieć czy w ogóle wymacam dziurkę 

- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
Nic nie musisz odłączać, tylko podpinasz wtyczkę do wymacanego gniazda.
Propozycja aby mod zebrał elementarne informacje i umieścił gdzieś to do kupy padała już wielokrotnie.
Przez notoryczne takie pytania i temu podobne, przemnażane przez wersję przedliftową i poliftową, wątek ten ma aż tyle stron.
Napiszę jeszcze raz
1. Niezależnie jakie ma się radio czy przedliftowe czy poliftowe, obecność fabrycznego napędu
1CD/6CD/kasety/MD nie koliduje z możliwością podłączenia XCL czy innego YOTOUR. Urządzenia te
sobie nie przeszkadzają.
2. Jeśli nie posiadamy w radiu żadnego oryginalnego napędu 1CD/6CD/kaseta/MD to też nie stoi to na
przeszkodzie w podłączeniu XCL.
3. Zewnętrzną zmieniarkę podłącza się do gniazda z tyłu radia.
4. Przełączanie pomiędzy urządzeniami odbywa się klawiszem CD czyli na zmianę (pętla) mamy oryginalny
napęd 1CD/6CD (jeśli takowy posiadamy na pokładzie) lub XCL.
5. W przedliftowym radiu należy zrobić zworę L716 w poliftowym już nie.
Propozycja aby mod zebrał elementarne informacje i umieścił gdzieś to do kupy padała już wielokrotnie.
Przez notoryczne takie pytania i temu podobne, przemnażane przez wersję przedliftową i poliftową, wątek ten ma aż tyle stron.
Napiszę jeszcze raz
1. Niezależnie jakie ma się radio czy przedliftowe czy poliftowe, obecność fabrycznego napędu
1CD/6CD/kasety/MD nie koliduje z możliwością podłączenia XCL czy innego YOTOUR. Urządzenia te
sobie nie przeszkadzają.
2. Jeśli nie posiadamy w radiu żadnego oryginalnego napędu 1CD/6CD/kaseta/MD to też nie stoi to na
przeszkodzie w podłączeniu XCL.
3. Zewnętrzną zmieniarkę podłącza się do gniazda z tyłu radia.
4. Przełączanie pomiędzy urządzeniami odbywa się klawiszem CD czyli na zmianę (pętla) mamy oryginalny
napęd 1CD/6CD (jeśli takowy posiadamy na pokładzie) lub XCL.
5. W przedliftowym radiu należy zrobić zworę L716 w poliftowym już nie.
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Bardzo Ci dziękuję airbob
. Mam już działające mp3 z YOTOURa
Wystarczyły dwie wyprawy do auta po około 5 minut – dzięki Twojej szybkiej odpowiedzi rozwiewającej moją wątpliwość, a także tym wypowiedziom gdzieś w czeluściach wątku.
Ta fotka była przydatna, żeby zobaczyć gdzie w ogóle jest to gniazdo i gdzie go "wymacywać":
A poniższa wiadomość zaoszczędziła wiele czasu na rozbieranie konsoli wyciąganie radia itd.
Miałem prawie to samo kulca, ale nie poddałem się
.Podzielę się po "montażu" też moimi radami – może komuś się przydadzą
Niestety nie jest to zbyt przyjemne doświadczenie – moja Mazda6 GY '06 zażądała maksymalnego poświecenia i krwi! Dość mocno podczas pierwszych prób (najpierw bez kabla) pozdzierałem skórę z przedramienia
– poszedłem "po rozum do głowy" i wróciłem do domu. Jeśli Wasz nadgarstek ma obwód w okolicy 19cm i więcej to będą ofiary
Pierwsze co radzę zrobić to po zdemontowaniu schowka pasażera plastikową krawędź przez, którą wkłada się dłoń za radio, spiłować na okrągło żeby Was nie kaleczyło. Krawędź jest bardzo ostra i mnie pocięło dość znacznie (ja miałem do dyspozycji tylko nóż do tapet (bo jestem na urlopie), ale można to zrobić pilnikiem lub papierem ściernym), a dodatkowo całe przedramię owinąłem cienko opaską elastyczną, aby uniknąć dalszych oskalpowań. Po trzech próbach udało się – na szczęście wtyczka "sama" ładnie wskakuje w swoje miejsce więc wystarczy ją naprowadzić we właściwe okolice. Przydatna okazała się też informacja, że gniazdo znajduje się w okolicy regulacji głośności więc nie dziwcie się, że rękę trzeba wprowadzić naprawdę głęboko. No i popatrzcie jeszcze raz jak wtyczkę trzyma Myjk żebyście nie próbowali wsadzać złącza do góry nogami. Po powrocie do domu i porównaniu rąk żałowałem, że nie poprosiłem żony, która nadgarstek ma dwa razy węższy niż ja
Więc jeśli nie możecie sobie poradzić to może warto poprosić drobniejszą żonę, albo nastoletnie dziecko, jeśli macie takie pod ręką
Oczywiście na nic się zdadzą moje rady jeśli macie przedlifta i musicie lutować miejsce L716 – wtedy bez demontażu radia się niestety nie da. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Ta fotka była przydatna, żeby zobaczyć gdzie w ogóle jest to gniazdo i gdzie go "wymacywać":
A poniższa wiadomość zaoszczędziła wiele czasu na rozbieranie konsoli wyciąganie radia itd.
Myjk napisał(a):
Trzeba dłoń na "plasticzka" i operować paluszkami.Wszyscy dają foto-relacje,
to ja też dam jak zadowolić Madzię ręką.Optymalne ustawie do wyszukania
najważniejszego punktu:![]()
Potem posuw w dziurkę i szukać, szukać...Kciuk musi być jak na zdjęciu,
dokładnie w takim właśnie ułożeniu, inaczej wpadnie na przeszkody i nici z całej akcji.
PS Sorry za włochy, nie mam na nie wpływu. ;p
kulca napisał(a):musialem wyjac radio bo lapa mi nie chciala wejsc
Miałem prawie to samo kulca, ale nie poddałem się
- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)