andariel napisał(a):Siw-y napisał(a):Nie rozumiem po co smarować masłem pod pasztet
Tak samo jak niektórzy walą masło pod dżemora
Ja tak zawsze robięKanapka bez masła jest ble ...
Siw-y napisał(a):Co z tego jak wszystko zjeżdża
chyba Tobie

www.mazdaspeed.pl
andariel napisał(a):Siw-y napisał(a):Nie rozumiem po co smarować masłem pod pasztet
Tak samo jak niektórzy walą masło pod dżemora
Ja tak zawsze robięKanapka bez masła jest ble ...
Siw-y napisał(a):Co z tego jak wszystko zjeżdża
chyba Tobie
Siw-y napisał(a):Ooo, to ja poproszę na za tydzień
andariel napisał(a):Ja tak zawsze robię. Kanapka bez masła jest ble ...
Radex napisał(a):z innej ubawu...
dziś upiekłem karczek który wczoraj się marynował (nadziewany czosnkiem, maggi, obtoczony w marynacie i obłożony cebulą do smażenia)
waga 2,6 kg
czas pieczenia 2h w folii i brytwance, +15min odkryty na jednej stronie, +15min odkryty na drugiej stronie.
nemi napisał(a):nt.
Justyśka napisał(a):Aż, jestem ciekawa jaki smak ma pasztet z galaretką, bo aż tyle smaków pomieszane na raz.Karczek wygląda przepysznie.
Kelm napisał(a):To taka cieniutka warstewka jest, smaki są tylko dwa i komponują się idealnie, galaretka to raczej ma charakter dekoracyjny, chodź wywar na nią ma naprawdę intensywny smak, nadaje się tylko na zupy o mocnym wyrazistym mięsnym smaku, tj. krupnik, gulaszowa, grochówka.
Radex napisał(a):z innej ubawu...
dziś upiekłem karczek który wczoraj się marynował (nadziewany czosnkiem, maggi, obtoczony w marynacie i obłożony cebulą do smażenia)
waga 2,6 kg![]()
czas pieczenia 2h w folii i brytwance, +15min odkryty na jednej stronie, +15min odkryty na drugiej stronie.
nie bylo dzis obiadustasik napisał(a):pasta a 'la MazdaSpeed
(dla 4 osob)
skladniki
-4 srednie marchewki
-2 pietruszki
-4 srednie cebule
-2 puszki pomidorow bez skorki lub 6-7 pomidorow
-zabek czosnku
-2 papryki
-oliwa
-maslo
-pieprz czarny,sol,bazylia.oregano,papryka slodka i ostra,pieprz kajenski
-makaron na spagheti lub inny wedlug uznania
sposob wykonania
do darnka wlac okolo 3-4 lyzki oliwy oraz 1 lyzke masla,posiekac cebule,papryke,pietruszke,marchew.rozgniesc zabek czosnku i wrzucic do oliwy gdy bedzie rozgrzana dodac cebule.podsmazac ja do uzyskania zlotego koloru nastepnie dodac marchew pietruszke papryke i pomidory(wczesniej mozna obrac je ze skorki-sparzajac goraca woda)gdy sie pomidory rozgotuja dodac przyprawy wedlug uznania.wode na makoron nalezy posolic i dodac do niej lyzke oliwy(ma to na celu nie sklejanie sie makaronu).pasta powinna sie gotowac okolo 40min (czym dluzej tym lepiej)
Zycze smaczego
P.S Jak tam dzisiejszy obiad smakowal Wam?Globy tylko nie kłam!!!
Szyman napisał(a):A moim specjałem są kotlety mielone z warzywamiNa początek ścieram na tarce (najgrubsze oczka ) pietruszkę i marchewkę, do tego siekam drobno cebulę z pieczarkami, wrzucam na patelnie i podsmażam. Wrzucam wszystko do jednej michy z mięsem mielonym dodaje jajo mieszam i lepie z tego kotlety, które następnie otaczam w bułce tartej i wrzucam na patelache, do tego oczywiście różne przyprawy, które tylko mam pod ręką. Polecam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości