Witam, chciałbym przedstawić Wam swoje auto.
Jest to Mazda 626 GF po liftingu z 2001 roku kupiona od pierwszego właściciela z Frankfurtu.
Egzemplarza szukałem kilka miesięcy bo musiał być to koniecznie kolor czarny z silnikiem 136KM.
Wcześniej posiadałem podobny egzemplarz w kolorze granatowy metalik (12K) oraz przed liftingiem, niestety uległ on kolizji w Słowacji gdyż jakiś wariat przeleciał przez skrzyżowanie taksówką nie zatrzymując się na stopie i nastąpiła kolizja. >> Zdjęcia szkody <<
Szczęście w nieszczęściu, że nikomu nic się nie stało, a ja mimo że utraciłem ukochany samochód to miałem okazje kupić jeszcze ładniejszy o czym za chwilę mam nadzieję się przekonacie (oczywiście jest to również sprawa gustu).
Zawsze dbam o auto dlatego regularnie wymieniam olej oraz wszystkie filtry co 10.000km.
Madzia zawsze dostaje najlepsze części, zawsze jest czysta i zadbana!

Model: Mazda 626 GF
Rocznik: 2001
Nadwozie: Hatchback
Kolor: Czarna perła 16W
Silnik: FS 2.0 HP 100kW – 136KM
Wyposażenie: ABS, TCS (kontrola trakcji), 4 poduszki poduszki powietrzne, tempomat, webasto, 4 el. szyby, el. lusterka, el. antena, wspomaganie kierownicy, klimatyzacja, welurowa tapicerka.
>> Więcej o modelu <<

LATO:

DEZENT RE DARK 17 + GOODYEAR EFFICIENTGRIP 205/45/17
ZIMA:

AEZ XYLO 16 + KLEBER KRISALP HP2 205/55/16

– Listwa na grillu w kolorze nadwozia
– Emblemat Mazdaspeed na grillu
– Migacze typu "clear" (Radexy

– Naklejki grupy śląskiej Mazdaspeed pod kierunkami i na tylnej szybie
– Rozpórka przednia górna na kielichy >> Więcej <<
– Pokrywa silnika, rozpórka zaciski oraz plastiki pod maską pomalowane na czarny metalik + przeszlifowane napisy na silniku i aluminiowy korek wlewu oleju
– Alu ramki na zegarach
– Czarny mieszek i czarna gałka od Mazdy 3
– Wykończenia wnętrza w kolorze nadwozia (czarna perła) >> Więcej <<
– Przyciemnione szyby cały tył do polowy + blenda przeciwsłoneczna na przedniej szybie
– Schowek pasażera wyklejony i wygłuszony szarym filcem >> Więcej <<
– Popielniczka wyklejona filcem i przerobiona na schowek >> Więcej <<
– Audio: zestaw odseparowany ze zwrotnicami oraz subwoofer PowerBass, zasilanie: Alpine + Rodek
– Drzwi wygłuszone matami STP
– Bagażnik wygłuszony matami dekarskimi Soudal
– Podwójny wydech Ulter

– Spoiler od sedana skrócony i sklejony pod małym kątem
– Klapa tylna bez znaczków
– Demontaż tylnej wycieraczki
– Swap przednich hamulców od Mazdy 6 (zaciski od mazdy 6, tarcze nawiercane zimmerman, klocki ATE)

– Instalacja gazowa Stag 4 (przy przebiegu ~137.000), listwa wtryskowa Hana (przy przebiegu ~192.000)
– Nowy reduktor gazu około sierpnia 2013r.
– Kompletne sprzęgło EXEDY (przy przebiegu ~169.000)
– Kompletny rozrząd (przy przebiegu ~138.000)
– Naprawa Webasto, sterownik, pompa, przewody... wszystko 930zł

– Wymienione łożysko lewy przód w serwisie Mazdy w Niemczech (przy przebiegu ~164.000)
– Wymiana całego płynu hamulcowego (DOT4)
– Wymiana oleju skrzyni biegów (Motul 75W90)
– Wymiana płynu chłodniczego w wakacje 2013r.
– Klimatyzacja nabita w wakacje 2014r.
– Wymienione tarcze hamulcowe tył (TRW)
– Wymieniony czujnik ABS lewy tył (częsta usterka w GF)
– Wymieniony smok paliwa (koszt w ASO samej części 300zł
– Nowa szyba przednia (stara padła ofiarą kamyka na autostradzie w Niemczech)
– Nowe łożysko oraz uzwojenie alternatora, nowe paski wspomagania i alternatora

– do wymiany tuleje wahaczy wzdłużnych tył
– drobniutkie ognisko rdzy na dole klapy tylnej
– do zrobienia lewe tylne nadkole (nie ma potrzeby wstawiania całej reperaturki, ubytek jaki spowodowała rdza jest mały i na ścisłość można jeździć bez naprawy
Madzia świeżo po wymianie oleju, filtra oleju, filtra powietrza i filtra kabinowego, filtra gazu.
Również niedawno wymieniane tłoki zacisków z przodu.

Jeśli ktoś chciałby podzielić sie opinią lub ma jakieś pytania dotyczące mojego auta zapraszam do pisania w temacie.
Jeśli ktoś ma jakieś problemy lub pytania dotyczące swojego auta zapraszam do skorzystanie z opcji SZUKAJ na Forum dzięki której znajdzie wiele informacji.
Możecie również śmiało pisać do mnie na PW jeśli ktoś potrzebuje krótkiej i rzeczowej pomocy lub informacji
Pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników i wielbicieli Mazd. zoom-zoom
Radek.