MX-3 EC KL-ZE
no w końcu ruszyłeś. ciekaw jestem jak te tłoki z ursusa będą chciały banglać. Jak coś będę małpował 
'08-'11 Mazda Mx3 klze-T '94 370HP ET12,35@1,0bar
'11-'?? BMW e30 '90 m50b25 ???HP ET??,??@?,?bar :)
Boost is like a crack. Once you go up you won't wanna come down
'11-'?? BMW e30 '90 m50b25 ???HP ET??,??@?,?bar :)
Boost is like a crack. Once you go up you won't wanna come down
- Od: 28 wrz 2005, 07:23
- Auto: Mx3 k8
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Afa Romeo 156 Sportwagon 1,9 jtd
Citroen C4 2.0HDI
lukster napisał(a):ciekaw jestem jak te tłoki z ursusa będą chciały banglać

czekamy z niecierpliwością
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
lukster napisał(a):ciekaw jestem jak te tłoki z ursusa będą chciały banglać.
Z Ursusa – nic z tych rzeczy – musiałem się strasznie nagimnastykować – są z Syreny Bosto
lukster napisał(a):Jak coś będę małpował
Też sobie pozwolę kilka patentów zmałpować
Loczek napisał(a):macius bedziemy musiesli usiasc przy butelce i powaznie pogadac
Nie ma problema – kiedy??
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Ciekawe czym się różnią tłoki lewe od prawych z ZE – na oko niczym, ale po coś są oznaczone
Chyba jestem przepracowany – widać na oko różnicę – wycięcia na zawory są różne
Edit: ale jeśli obróci się tłok nie powinno to mieć znaczenia... O co może chodzić?
Byłem w pewnym zakładzie kombinować nieco z moimi korbami i chłopaki polecili mi przy okazji korby pod 500KM, bo akurat mieli na składzie:
To "słabsza" to korba od KJ.
Każda ich korba ponoć zniesie 500KM
A to może się komuś przyda – docieranie silnika:
Sorx za jakość – ciemno było i telefonem pstrykałem...
Dodam też od razu info, że mocno problematyczne może być podniesienie sprężania w KLu przy użyciu samych tłoków od ZE...

To "słabsza" to korba od KJ.
Każda ich korba ponoć zniesie 500KM
A to może się komuś przyda – docieranie silnika:

Sorx za jakość – ciemno było i telefonem pstrykałem...
Dodam też od razu info, że mocno problematyczne może być podniesienie sprężania w KLu przy użyciu samych tłoków od ZE...
Briiś kolekcjonuje te tłoki jak znaczki do klasera 
Składam składam, ale mam problem z pewną rzeczą która jest o 1,3mm za wysoka 

Jak mi się podobają w takm stanie
Nie porobiłem fotek z samej obróbki gniazd zaworowych i zaworów, ale też coś tam było dłubnięte
Oczyściłem sobie przy okazji komory spalania, ale ich nie modyfikowałem.
Coraz bliżej – już się nie mogę doczekać
Co myślicie o patencie typu po dwie uszczelki pod jedną głowicę – wytrzyma to dmuchanie??
Po zapakowaniu kuuuupy siana, przerobieniu wielu części i wielu próbach poddaję się
Nie da rady zrobić mocnego dołu do ZE... Niestety timing rozrządu i kształt tłoków jest dobrany tak tragicznie, że próby przerobienia innych tłoków (by pasowały) kończą się ich za dużym osłabieniem... Niestety w warunkach laboratoryjnych robią się w nich dziury
Ochoty na soft turbo nie mam...
Jadę dzisiaj splanować mocno głowice i zaczynam zbierać na coś konkretnego z turbo. Projekt niestety do zamknięcia
Jeśli ktoś chce kupić graty z BG 4x4 i kilka innych rzeczy które zebrałem (korby, SMT6, zegary i inną drobnicę) to proszę na PW.
Powinienem był posłuchać ludzi którzy od początku twierdzili, że szkoda na to czasu
Nie da rady zrobić mocnego dołu do ZE... Niestety timing rozrządu i kształt tłoków jest dobrany tak tragicznie, że próby przerobienia innych tłoków (by pasowały) kończą się ich za dużym osłabieniem... Niestety w warunkach laboratoryjnych robią się w nich dziury

Ochoty na soft turbo nie mam...
Jadę dzisiaj splanować mocno głowice i zaczynam zbierać na coś konkretnego z turbo. Projekt niestety do zamknięcia
Jeśli ktoś chce kupić graty z BG 4x4 i kilka innych rzeczy które zebrałem (korby, SMT6, zegary i inną drobnicę) to proszę na PW.
Powinienem był posłuchać ludzi którzy od początku twierdzili, że szkoda na to czasu