Link do aukcji na allegro (z czasem pewnie wygaśnie):

Ponadto potrzebujemy 2 kulki od innej mazdy najlepiej ze szrotu. Ja za 2 zapłaciłem 10 PLN.
1. Podpieramy klapę bagażnika. Co by kolejny raz nam na głowę nie spadła

2. Wykręcamy 2 śruby przy dolnym mocowaniu amorka.
3. Następnie wykręcamy kulkę przy mocowaniu przy klapię.
4. Tak prezentują się wymontowane amorki od klapy.
5. Zaczep dolny trzeba będzie delikatnie przerobić, gdyż montowane amortyzatory mają inne zakończenia.
6. Natomiast z górnej części wykręconego amorka trzeba będzie wyciągnąć kulkę.
7. Przystępujemy do demontażu dolnego zaczepu ze starego amorka.
8. Oczywiście sposób demontażu jest dowolny.

[BRAK OBRAZKA]
9. W tym przypadku po zeszlifowaniu fabrycznego mocowania, wybiłem stary zaczep.
10. Zdemontowana całość prezentuje się następująco.
11. Następnie zabieramy się za górną kulkę, którą trzeba odzyskać – chyba że poszukacie dodatkowe dwie na szrocie.
12. Trochę siły, dwa, trzy wycięcia...
13. ... i łepki urwane.
14. Dla lepszego trzymania jeszcze raz nagwintowałem główkę.
15. Po nagwintowaniu zabrałem się za nałożenie amorków na górne główki. Jak to zrobiłem opisane będzie pod zdjęciem 18.
16. W zaczepie które wykręciliśmy w punkcie 2 rozwiercamy otwór gdyż ten fabryczny okazał się za mały.
17. Kolejnym krokiem będzie już montaż części do auta. Wkręcamy kulkę przy klapie.
18. Oraz montujemy kulkę przy dolnym zaczepie, który wcześniej delikatnie rozwierciliśmy.
19. Teraz podważając delikatnie śrubokrętem z jednej strony blaszkę, wkładamy kulkę w otwór w zaczepie amorka.
20. Przykręcamy całość do auta. Z górną kulką robimy tak samo delikatnie podważając blaszkę. Najlepiej będzie jak ją poważymy, a nie wyciągniemy całą, gdyż potem mogą być małe problemy z jej wsadzeniem.
Finito. Nowe amorki zamontowane. Ponad 600 N śmiga aż miło. Nawet czasem trzeba uważać na zęby co by ich nie stracić.
EDIT by Marek: Przeniosłem obrazki na serwer MS aby nie zginęły, jeden niestety już przepadł.