Mazda RX-7 FD3s Type-R1 ,13B-REW, 1992r
Modyfikacje:
Street Porting, silnik złożony na komponentach Atkins Rotary
Duży front Inter cooler z dedykowanym orurowaniem z aluminium – czeka na założenie
3 rzędowa chłodnica wody dedykowana i silikonowe wężę – czeka na założenie
Wydech przelotowy
Pompa Walbro
ECU z programem RE-Amemiya i Top Fuel Racing – czekają na założenie
Doloty i filtry powietrza Apex’i – Czekają na założenie
BOV – Apex’i – Czeka na założenie
Zegary: AFR Innovate
Boost i EGT Delphi
Sprzęgło spiekowe i 100% szpera
Poliftowy lakier Innocent Blue
Koła:
17x8,/9,5 Volk Racing C ultra z oponami Bridgestone.
Wnętrze w pełnej czarnej skórze
Konwersja z 4 osobowego na 2 osobowe
Kokpit w lakierze Piano Black
Radio 2 Din ALPINE
Dane aktualne:
Na Setupach porównywalnych do moich zbiorów Hamburgery i Kwitnące Wiśnie pokazują z takiego silnika okolice 350KM, czas pokaże co tu wyjdzie.
Plany:
Dopieścić do granic możliwości.
Krótki opis:
Cytując inżynierów i designerów Mazdy z początku lat 90:
„Naszym zadaniem było zbudować najlepszy sportowy samochód świata, to jest nasza definicja tego zadania.”
Dlaczego to auto:
Większość z nas żuło gumy Turbo, większość grało w Gran Turismo, ja do tego jestem zarażony Mazdą. To dla mnie najseksowniejsze auto świata.
Połączenie perfekcyjnego i ultra-ponadczasowego designu nadwozia i performance’u którym Japończycy w TougeBattel Hot Version nadal pokonują wszystko co powstanie w świecie tuningu.
Dla mnie „sam sos” jeśli chodzi o JDM, Esenscja. Auto nie pozostawiające złudzeń jakiegokolwiek chodzenia na kompromisy. Absurdalne i w tym absurdzie fenomenalne. Auto jak tatuaż na czole „I’m Petrolhead”
Ogromnie się cieszę że udało mi się znaleźć egzemplarz tak zdrowy i z takim potencjałem.
Mamy ich w Polsce około 50szt.
Zdjęcia by:
Jędrek Soliński i Kacper Lewandowski
Autko jeszcze przed detalingiem i finalnym złożeniem, ale coś tam już sobą reprezentuje