Kiedy posadzić czarne porzeczki
Strona 1 z 1
Jarwol napisał(a):Ja zawsze sadzę porzeczki jesienią, bo krzewy mają wtedy czas na ukorzenienie się przed zimą. Do wiosny już dobrze się przyjmują i szybciej zaczynają rosnąć. Ważne, żeby zrobić to odpowiednio wcześnie – najlepiej we wrześniu albo na początku października, żeby zdążyły się ukorzenić przed przymrozkami. Wiosna też jest okej, ale trzeba sadzić wcześnie, zanim ruszy wegetacja, co czasem bywa trudne, jak się spóźnisz. No i oczywiście pamiętaj, żeby wybrać – ja zamawiałam tutaj: https://www.podkarpackiesady.pl/23-porzeczkiDoodle Jump i wszystkie przyszły w świetnym stanie.
Cześć! Najlepiej posadzić porzeczki jesienią, aby miały czas na ukorzenienie przed zimą. Jednak jeśli wolisz poczekać, wiosna również jest dobrą porą. Ważne, aby zapewnić im odpowiednią opiekę.
- Od: 9 sty 2025, 06:04
- Auto: My car is a 2018 Toyota Corolla, sedan, equipped with a 1.8L 4-cylinder engine. The car has a 6-speed automatic transmission and is front-wheel drive.
Strona 1 z 1