Wycieraczki
Czy ktoś z Was wymieniał już wycieraczki w swojej Trójce. W instrukcji jest mowa o wymianie (i jest ona pokazana) gumy pióra wycieraczki a nie całych piór. Czy ktoś wymieniał same gumy, jeśli tak to jakie kupił. A jeśli całe pióra to też proszę o opinię jakie są według Was godne polecenia.
ogluch napisał(a):Czy ktoś z Was wymieniał już wycieraczki w swojej Trójce. W instrukcji jest mowa o wymianie (i jest ona pokazana) gumy pióra wycieraczki a nie całych piór. Czy ktoś wymieniał same gumy, jeśli tak to jakie kupił. A jeśli całe pióra to też proszę o opinię jakie są według Was godne polecenia.
w 3ce jeszcze nie ale w innych autach rózne kupowałem i Bosh aero twin zdecydowanie najlepiej wypadał, pytałeś w ogóle w ASO ile OEM kosztują?
paweł_TBU napisał(a):Podziękował, zamówione.
Czy mógłbyś wrzucić fotę jak wygląda zamocowanie pióra AeroTwin do ramienia wycieraczki. Bo to na zdjęciu producenta ma garb a nasze oryginalne w trójkach takie schludne płaskie mocowanie.
Proszę o informację, jaki jest nr katalogowy i handlowy kompletu tych wycieraczek BOSCH na przód. w wyszukiwarce części Bosch nie ma modelu BP.
Znalazłem na A. ofertę z numerem kat. części: 3 397 118 977, a nr handlowy A 977 S.
Rozumiem, że pióro od str. kierowcy ma mieć dł. 650 mm, a to od pasażera 425 mm, czy tak?
Znalazłem na A. ofertę z numerem kat. części: 3 397 118 977, a nr handlowy A 977 S.
Rozumiem, że pióro od str. kierowcy ma mieć dł. 650 mm, a to od pasażera 425 mm, czy tak?
A czy będą też pasować do sedana? Wydaje mi się, że nie powinny się różnić, ale różnie to bywa
Do tej pory wymieniałem same gumy do oryginalnych zaczepów, ale może warto spróbować coś lepszej jakości
Do tej pory wymieniałem same gumy do oryginalnych zaczepów, ale może warto spróbować coś lepszej jakości
michecinski napisał(a):A czy będą też pasować do sedana? Wydaje mi się, że nie powinny się różnić, ale różnie to bywa![]()
Tak. Skąd ta wątpliwość skoro z lektury wątku wyraźnie wynika, że tymi wycieraczkami zainteresowani byli zarówno właściciele hatchbacków jak i sedanów.
A paweł_TBU wkleił nawet fotki po montażu. Ja kupiłem jak mi tu doradzono i cieszę się szybą bez smug.
Narzekam tylko na niewidzialną wycieraczkę Gtechniq G1, która nie działa na szybie Mazdy tak jak na szybie w moim wcześniejszym autku. A była już aplikowana powtórnie, po 3 miesiacach, kiedy zgłosiłem w studio detailingowym, że właściwie wcale nie widzę jej działania. Chyba rzeczywiście ta szyba czołowa Mazdy jest z jakiegoś dziwnego, miękkiego szkła i ta podatność na odpryski nie bierze się z niczego.
Dzięki, zamówione 
A czy ktoś może polecić zamienniki samych gum? Zadzwoniłem do ASO i zażyczyli sobie 130 za komplet na przód i załóż sobie sam. Ponadto nie ma ich w magazynie centralnym i trzeba długo czekać na sprowadzenie.