![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ale w tej cenie (jeśli kupujesz nówkę) zastanów się poważnie nad Renault Scenic. Ludzie z Renaulta mają w temacie minivanów najwięcej doświadczenia.
www.mazdaspeed.pl
bobesz1 napisał(a):bardziej jednak chciałbym cos wiecej wiedziec o mazdach 5, 6 , bo po 2000 roku mowia ze Mazda to bardziej Ford a wiadomo Ford .. , Czy jakosc mazdy nie ulegla pogorszeniu w obecnie produkowanych po 2000 r. modelach , czy niezawodnosc dlalej jest na maksa jak dawniej
Nie wiem co masz na myśli pisząc to, ale gdybyś chciała powiedzieć coś na temat dynamiki – weź pod uwagę masę spoczynkową auta...magia napisał(a):Niestety silniki w Mazdzie to wielka klapa i trudno nazwać 140-konne silniki 'dynamicznymi' :–)
Oczywiście, że biorę pod uwagę i właśnie stąd komentarz o braku dynamiki.xANDy napisał(a): Nie wiem co masz na myśli pisząc to, ale gdybyś chciała powiedzieć coś na temat dynamiki – weź pod uwagę masę spoczynkową auta...
Tzn.?xANDy napisał(a):Obawiam się, że ten silnik pomimo swoich oficjalnych koni nie jest dobry do piątki...
Przepraszam, postaram się poprawić. Biegałem po warsztacie, więc w odruchu napisałem technicznym skrótem prostą informację, a wyszła raczej prostacka...magia napisał(a):Chodzi Ci o charakterystykę, czy o to że by nie wszedł pod maskę, czy może masz na myśli coś innego z "nie jest dobry"? :–)
Jednym słowem – nie pisz proszę skrótami, tylko pełnymi zdaniami, bo taka wypowiedź... jest mało wartościowa
xANDy napisał(a):Przy takim rodzaju auta ważny jest moment obrotowy i jego charakterystyka a nie max. moc silnika dostępna tylko w wąskim zakresie obrotów.
Bardzo :–)xANDy napisał(a):Czy teraz jest bardziej zrozumiale?
Tego nie mogę powiedzieć, bo gdyby to była prawda – to nie istniałyby w ofercie "piątki" z silnikami benzynowymi.magia napisał(a):Czyli jak Mazda 5, to tylko turbodiesel?
W Europie nie jest dostępna Mazda 5 z silnikiem 2.3Lmike-l napisał(a):Moim zdaniem 2.3 litrowy silnik nie jest zły.Wiem, bo moja dziewczyna jeździ taką 5 z automatyczną(4 biegową)skrzynią biegów, więc dosyć często i mi się zdarza prowadzić ten samochodzik
To może być właśnie wypalanie filtra cząstek stałych...Grzechuka napisał(a):skutkuje wskazaniami rozbieżnymi np... 4,5 do 12,5 dm3/100km i dzieje się tak nie przez jeden okres próbkowania, tylko przez kwadrans, dwa....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość