[NA/NB/NC] Dlaczego MX-5?
1, 2
Dlaczego warto kupic mazde mx5 a nie innego cabrioleta?? Teraz jezdze zupelnie innym autem ale chcialbym sobie kupic jakies cabrio aby poczuc wiatr we wlosach poki jeszcze je mam. Kiedys jak bylem mlodszy mialem mx3.
Ostatnio edytowano 19 paź 2005, 20:56 przez 15pawel, łącznie edytowano 1 raz
-
15pawel
Jedyny cabriolet wpisany do księgi Guinessa
Mówisz i masz
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... =mx5+miata
"W tym roku były dwa jubileusze legendarnego roadstera Mazdy. Model skończył 15 lat, zarazem wyprodukowano jego 700-tysięczny egzemplarz. Już w 2000 roku auto to trafiło na strony Księgi Guinnessa jako rekordowo sprzedający się roadster."
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... =mx5+miata
"W tym roku były dwa jubileusze legendarnego roadstera Mazdy. Model skończył 15 lat, zarazem wyprodukowano jego 700-tysięczny egzemplarz. Już w 2000 roku auto to trafiło na strony Księgi Guinnessa jako rekordowo sprzedający się roadster."
sam mam mx-5 od roku i uważam że to swietny wybór . super auto , orginalne, rzadko spotykane na ulicach i oczywiście bardzo ładne ,zabaweczka , cukiereczek . i jak ktoś ci powie że mx to brzydki samochód to tylko przez zazdrość !
- Od: 28 mar 2006, 21:19
- Auto: mx-5 z 98 roku
Dlaczego?? Bo bosko się prowadzi i ma niesamowity klimat
Jeśli już jechałeś MX5 to powinieneś wiedzieć o co chodzi
Jeśli już jechałeś MX5 to powinieneś wiedzieć o co chodzi
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
DLACZEGO???? tez pytanie pieknie wyglada ,pieknie sie prowadzi ,prawie lata ,crash test nawet bez palakow ochronnych mozna przezyc chlopie cacy zabawka
DEVIL
META SYSTEM – AUTOALARMY – GPS -KENWOOD MAGNAT AUDISON HERTZ – MONTAŻ , SPRZEDAŻ
696 442 463
RX 7 SA2 -było , 323 F BG 1992– jest , 626 Cronos 2.0 – jest
Chrysler leBaron 2,2 Tintercooler – jestPontiac TS 3,8 – jest
META SYSTEM – AUTOALARMY – GPS -KENWOOD MAGNAT AUDISON HERTZ – MONTAŻ , SPRZEDAŻ
696 442 463
RX 7 SA2 -było , 323 F BG 1992– jest , 626 Cronos 2.0 – jest
Chrysler leBaron 2,2 Tintercooler – jestPontiac TS 3,8 – jest
- Od: 23 mar 2005, 16:42
- Auto: Mazda 626GW 2,0FS było Pontiac TS3.8 , Chrysler leBaron2,2T intercooler , Mazda RX7 SA2
Jestem tu zupełnie nowy ale pomimo, że wiekiem chyba odbiegam od reszty sympatyków ( w górę ) –
to jednoznacznie stwierdzam ,że mx-5 może zauroczyć. Tak stało się z moją osobą.
Zobaczyłem na parkingu mx piątkę w listopadzie, a w grudniu podobna stała u mnie w garażu.
Jest to mx-5 z 1990 roku, czerwona ...cudeńko. Ostatnio wymieniłem dach (vinyl) na zupełnie nowy
więc madzia jest idealna. Został mi jeszcze rozrząd ( zapobiegawczo) i płyny.
Do zobaczenia na jakimś zlocie.Pozdrawiam. Krzysztof.
to jednoznacznie stwierdzam ,że mx-5 może zauroczyć. Tak stało się z moją osobą.
Zobaczyłem na parkingu mx piątkę w listopadzie, a w grudniu podobna stała u mnie w garażu.
Jest to mx-5 z 1990 roku, czerwona ...cudeńko. Ostatnio wymieniłem dach (vinyl) na zupełnie nowy
więc madzia jest idealna. Został mi jeszcze rozrząd ( zapobiegawczo) i płyny.
Do zobaczenia na jakimś zlocie.Pozdrawiam. Krzysztof.
-
Gość
Krzysztof Krupa napisał(a):Zobaczyłem na parkingu mx piątkę w listopadzie, a w grudniu podobna stała u mnie w garażu.
Bardzo dobre podejscie sam nie moglem sie przez dlugi czas wyleczyc z tej choroby, a teraz gdy juz stoi w garazu jest jeszcze gorzej
Koniecznie pochwal się swoja MX-5 w dziale "Nasze Mazdy"
Krzysztof Krupa napisał(a):Do zobaczenia na jakimś zlocie.Pozdrawiam. Krzysztof.
Zapraszamy serdecznie!
Less roof, more fun
Krzysztof Krupa napisał(a):wiekiem chyba odbiegam od reszty sympatyków ( w górę )
zapewniam Cię, że nie jesteś jedyny
Krzysztof Krupa napisał(a): napisał:
Bardzo dobre podejscie sam nie moglem sie przez dlugi czas wyleczyc z tej choroby
to chyba wszyscy tak mają, 29 stycznia na widok Madaleny auta przypomniałam sobie o mojej starej miłości sprzed 10 lat i za 3 tygodnie już byłam w posiadaniu wymarzonej furki
po dachowaniu 8 kwietnia moje pożądanie wzrosło jeszcze bardziej i za dwa tygodnie pojawiła się następna
Krzysztof Krupa napisał(a):Do zobaczenia na jakimś zlocie
no więc obserwuj spotkania klubowe i przybywaj!
Wiele trzeba mocy, by umieć żyć wiedząc, jak bardzo życie i niesprawiedliwość są z sobą złączone / Friedrich Wilhelm Nietsche
www.forumppp.com.pl Partnerstwo Publiczno – Prywatne (PPP) w Polsce
- Od: 20 lut 2006, 17:46
- Auto: mx5 NA 1.6/miata 1.8
Jestem posiadaczem Mx od niedawna... ale przyłapuje się na tym że na parking ide bardzo szybkim krokiem albo czasem biegne... Do celu nie jade najkrutszą drogą. A budżet M. ma baaaardzo wysoki priorytet:) to jest to coś........ a dlaczego jeszcze: bo na polskich drogach M. daje radę. Bo prowadzi się tak jak sobie wyobrażałeś kiedy w gazetce moto oto jakiś dziennikarz męczący supersamochody pisał coś o fenomenalnym prowadzeniu i do tego ma szyk i styl;)
-
Gość
Witam Koledzy!
Juz moge nazwac sie szczesliwym posiadaczem MX-5. Jest to samochód z 1991 roku, kolor czerwony. Wiecej powiem jak tylko przywioze go pod swoj dom, a bedzie to w srode (za tydzien), choc juz jest oplacony i mam 100% pewnosci ze moj . Został sprowadzony z Holandii i ma lekko uszkodzony przod, tzn. do wymiany zderzak, blotnik, reflektor i maska (nie chce bawic sie w klepanie). Mam juz wszystkie niezbedne czesci procz przedniego wzmocnienia zderzaka. Jak tylko przywioze samochod pod swoj domek to zrobie małą sesyjkę.
Jest to wersja z klimatyzacją.
Juz moge nazwac sie szczesliwym posiadaczem MX-5. Jest to samochód z 1991 roku, kolor czerwony. Wiecej powiem jak tylko przywioze go pod swoj dom, a bedzie to w srode (za tydzien), choc juz jest oplacony i mam 100% pewnosci ze moj . Został sprowadzony z Holandii i ma lekko uszkodzony przod, tzn. do wymiany zderzak, blotnik, reflektor i maska (nie chce bawic sie w klepanie). Mam juz wszystkie niezbedne czesci procz przedniego wzmocnienia zderzaka. Jak tylko przywioze samochod pod swoj domek to zrobie małą sesyjkę.
Jest to wersja z klimatyzacją.
<B>Zobacz mój samochód</B> <a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?p=539426"><font color="red"><B>Mazda MX-5 Miata (NA) 1991 – 1,6 16V 115 km – klasyczna czerwień</font></B></a>
I <a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?p=543184"><B>Madzia od święta</B></a>
I <a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?p=543184"><B>Madzia od święta</B></a>
- Od: 31 mar 2007, 21:34
- Auto: Mazda MX-5 NA/91
Tego uczucia nieda sie opisać.Te auto jest wspaniałe!
Najbardziej w nim wkurza mnie parkowanie pod krawężnik
Mimo iż kupilem te auto dosyć tanio,laduje w nia kupe forsy i nie czuje żadnego smutna.
Ono zrobiło sie bez cenne dla mnie.W swoim pokoju wszystkie smieci posprzedawalem zeby było więcej na remont tego auta
Najbardziej w nim wkurza mnie parkowanie pod krawężnik
Mimo iż kupilem te auto dosyć tanio,laduje w nia kupe forsy i nie czuje żadnego smutna.
Ono zrobiło sie bez cenne dla mnie.W swoim pokoju wszystkie smieci posprzedawalem zeby było więcej na remont tego auta
- Od: 13 sty 2006, 16:57
- Auto: MX-5 NA była :9
Witam wszystkich maniaków świeżego powietrza z tylnym napędem
Muszę powiedzieć, że jesteście doskonałymi marketingowcami – do wczoraj rozważałem jeszcze zakup BMW E30 cabrio, ale po przejrzeniu i poczytaniu Waszego forum zapadła decyzja – kupię MX 5. Golfik Mk1, który służy mi obecnie do letnich przejażdżek będzie musiał zmienić właściciela. Pozdrawiam wszystkich, życząc wielu słonecznych dni i bezawaryjnych kilometrów. Nie omieszkam pochwalić się Madzią, a być może będę prosił o pomoc.
Muszę powiedzieć, że jesteście doskonałymi marketingowcami – do wczoraj rozważałem jeszcze zakup BMW E30 cabrio, ale po przejrzeniu i poczytaniu Waszego forum zapadła decyzja – kupię MX 5. Golfik Mk1, który służy mi obecnie do letnich przejażdżek będzie musiał zmienić właściciela. Pozdrawiam wszystkich, życząc wielu słonecznych dni i bezawaryjnych kilometrów. Nie omieszkam pochwalić się Madzią, a być może będę prosił o pomoc.
-
Gość
Witam, kolega mi w necie pokazał Mx-5 i od razu mnie kopnęło, teraz zbieram kaskę i mam nadzieje, że nabędę mx-5 już w lipcu. Wcześniej jeździłem Tigrą, ale pod względem wyglądu, mazda bije go na głowę
-
Limo
czy wysokie osoby (np jak ja 190cm) maja szanse wygodnie jezdzic Mx-5 ?
nie chcialbym patrzec na droge znad szyby
ani zeby mi grzywa wystawala ponad szybe
nie chcialbym patrzec na droge znad szyby
ani zeby mi grzywa wystawala ponad szybe
-
ralfo2
1, 2