Sworznie wahacza jak wymienić
Strona 1 z 1
Na trzepaczce powiedzieli ze mam do wymiany sworznie wachacza kupilem obydwa i teraz zastanawiam sie jak to wymienic czy robil to ktos wczesniej i czy moge to zrobic sam czy musze jechac do mechanika pozdrawiam dzieki
Im loving it!!!!!! 
- Od: 13 cze 2008, 21:23
- Auto: Mazda Mx-6 2.0l
danielmx6 napisał(a):Na trzepaczce powiedzieli ze mam do wymiany sworznie wachacza kupilem obydwa i teraz zastanawiam sie jak to wymienic czy robil to ktos wczesniej i czy moge to zrobic sam czy musze jechac do mechanika pozdrawiam dzieki
Jeśli masz dobre narzędzia i wiedzę jak to zrobić to możesz sam wymienić. Jeśli nie to jedź do mechanika.
Nie jest to skomplikowana operacja, trzy bodaj śruby. Ale przykładowo u mnie były tak zapieczone, że nie dałem rady, a jedynie co to grzechotkę popsułem

Spanie w nocy jest dla mięczaków.
- Od: 5 lut 2007, 00:37
Podepnę się troche do tematu...
Czy może ktoś wie czy do wymiany tulejki na wahaczu przednim w GF (tego motylka na 3 śruby) potrzebna mi będzie prasa
Pytam ponieważ jest tam śruba w osi tej tulejki i zastanawia mnie czy aby tylko ona trzymała tą tuleje...
Pozdrawiam.
Problem nieauktualny, kupiłem, wymieniłem, śmiga.
Czy może ktoś wie czy do wymiany tulejki na wahaczu przednim w GF (tego motylka na 3 śruby) potrzebna mi będzie prasa
Pytam ponieważ jest tam śruba w osi tej tulejki i zastanawia mnie czy aby tylko ona trzymała tą tuleje...
Pozdrawiam.
Problem nieauktualny, kupiłem, wymieniłem, śmiga.
Ostatnio edytowano 10 lip 2008, 10:10 przez Skrzypek_na_dachu, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 24 sty 2008, 11:45
- Auto: Ave t25
danielmx6 napisał(a):wymienic czy robil to ktos wczesniej i czy moge to zrobic sam czy musze jechac do mechanika pozdrawiam dzieki
Na Twoim miejscu zwróciłbym sworznie i kupił kompletne, nowe wahacze na allegro. Brat do GD zapłacił 90zł+ 20zł za łącznik stabilizatora,a wymiana trwała pół godziny. O ile dobrze pamiętam do GE/MX 6 kosztują ok 110-120zł, a masz tam nowy sworzeń i silentblocki...W GE jest wprasowywany przez co wymiana nie jest opłacalna.
Strona 1 z 1