Pioteq25 napisał(a):Osuszacz kosztuje ok. 100zł i z tego co wiem powinno się go wymieniać co 5 lat.
.......co 2 lata ...
www.mazdaspeed.pl
Pioteq25 napisał(a):Osuszacz kosztuje ok. 100zł i z tego co wiem powinno się go wymieniać co 5 lat.
Marcin ( Pycia ) napisał(a):Pioteq25 napisał(a):Osuszacz kosztuje ok. 100zł i z tego co wiem powinno się go wymieniać co 5 lat.
.......co 2 lata ...
nautillus napisał(a):A gdzie mozna kupic taki osuszacz do 323F 1840 ccm JZBA 95 r. ? – czy ktos wie... bo w JC auto nie ma wogole...Marcin ( Pycia ) napisał(a):Pioteq25 napisał(a):Osuszacz kosztuje ok. 100zł i z tego co wiem powinno się go wymieniać co 5 lat.
.......co 2 lata ...
Pioteq25 napisał(a):Sam nie wymienisz, bo R134a ci się ulotni po odkręceniu śrub W serwisie ściągną czynnik do automatu i po wymianie nabiją z powrotem.
Maciek 251 napisał(a):Tu mają taki jak w 323F BA
http://sklep.climateam.pl/product_info. ... ts_id/1034
mocowanie na dwie śruby (wewnątrz lewego nadkola) oraz wyjscie na presostat (który zabezpiecza układ przed wysokim ciśnieniem) – ten co podałem w linku powyżej pasuje jak ulał.
Maciek 251 napisał(a):Jak wymienisz to napisz czy sie poprawiło
graba_81 napisał(a):Sprawdź temperaturę na wylocie z kratki nawiewu – powinno być ok 7 – 8 stopni C. Podobno w mazdach mniej nie da się osiągnąć. Jeśli temperatura jest wyższa to myślę ,że masz za mało czynnika.
no_fear napisał(a):Maciek 251 napisał(a):Tu mają taki jak w 323F BA
http://sklep.climateam.pl/product_info. ... ts_id/1034
mocowanie na dwie śruby (wewnątrz lewego nadkola) oraz wyjscie na presostat (który zabezpiecza układ przed wysokim ciśnieniem) – ten co podałem w linku powyżej pasuje jak ulał.
Właśnie dzwoniłem do innego sklepu z osuszaczami i facet zaglądał w katalog i twierdzi, że w 323F BA 94-98 występowały dwa rodzaje – takie jak wyżej i jakieś na obejme (nr.1):
Jak się dostać do tego osuszacza, żeby sprawdzić jaki ja mam? trzeba demontować nadkole? proszę o krótki instruktażMaciek 251 napisał(a):Jak wymienisz to napisz czy sie poprawiło
napisze napisze – ale najpierw musze go kupić
no_fear napisał(a):Jak się dostać do tego osuszacza, żeby sprawdzić jaki ja mam? trzeba demontować nadkole? proszę o krótki instruktaż
Maciek 251 napisał(a):Tak jak pisze Pioteq 25, podnieś maske i znajdziesz go poniżej skrzynki z bezpiecznikami.... co do demontażu nadkola – jeżeli masz chude i zwinne ręce oraz odpowiednie do akrobacji klucze to zrobisz to bez jego ściagania, ale jak masz słabe nerwy to nie polecam tego rozwiazania
MvG napisał(a):Wydaje mi sie, że skoro narzekasz na swoja klimatyzację to: albo wcześniej jeździłes innym samochodem z klimatyzacja i działała ona troszke lepiej niż teraz u Ciebie albo coś masz nie tak z ta klimą.
Brudny Harry napisał(a)::
–> przewody
–> osuszacz
–> wentylator (dodatkowy) chłodnicy klimatyzacji
różnią się czymkolwiek w modelach po liftingu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość