jan napisał(a):Ja sprawdzając klimę podnoszę maske .Są tam dwie aluminiowe rurki od klimy jak klima pracuje to one muszą być lodowato zimne.A klimę nastaw na 15st.Jak niema temp to najpierw nagrzej a potem włącz klimę
Sprawdziłem wczoraj te rurki i jedna z nich była zimna ale nie lodowata a druga ciepła
Czy ktoś mógłby mi podać ile powinna wynośić temperarura na wylotach nawiewu na max działającej klimie, przy temperaturze zewnętrznej ok 18 stC. U mnie na wylocie wskazuje 7-8 stC (klima szczelna i nabity nowy czynnik ale wcześniej prawdopodobnie dosyć długo była pusta) natomiast u brata w Audi A4 jest ok 3-4 stC podobnie w Hondzie Accord ok 3-5 st C.
Czytałem że w japończykach układ ma mniejszą pojemność czynnika – czy to może być przyczyna?
Czasem zdaża się tak że chłodzi te 8 stC a za jakiś czas przestaje i leci powietrze takie jak na zewnątrz. Po chwilowym postoju auta jak włącze klime to znowu zaczyna chłodzić te 8stC. Wg mnie coś jest nie tak ( klima w trybie manualnym z temp ustawioną na 15 stC)
W serwisie powiedzieli że prawdopodobnie długo niedziałała i żeby jeździć jak najwięcej na włączonej a powinna się rozkręcić.