Mazda MX-5 NA BP-T '91
Przepraszam Five ze nie odp
no wiec co do tego Cisnienia.. poprostu zastanawiam sie czy to zmienia troche postać zeczy przy doładowaniu jeśłi chodzi o turbo w mx-5 ... myślałem ze doładowanie ma jakiś wpływ na cisnienie oleju w silniku... dlatego sie chciałem upewnić i spytać
pozdrawiam super zabawka:P aaa mozesz mi jeszcze wyjaśnić czy Bov oprocz hałasu daje coś jeszcze bo zapewne mamy seryjny bov w MPS-ie czy coś...
Zoom-Zoom!
Wlasnie wrocilem z trasy rowno 300km. Zatankowalem w bydzi do pelna i wracajac zatankowalem ponownie na tej samej stacji. Do baku weszlo 21.75 litra co daje spalanie 7,25/100 km/h, chyab niezle jak na auto z turbo benzyną
Dziekuje
Napewno bedzie okazja do sprawdzenia sie i to nei jeden raz 
W mps powinien byc raczej DV czyli zawor oddajacy nadmiar cisnienia spowrotemn do dolotu. Bov sluzy do upuszczenia powietrza do atmosfery, ktore po zamknieciu przepustnicy zatrzymywałoby wirnik kompresora. W ten sposob nie hamujemy turbiny i dajemy jej szanse na dluzsza egzystencje.
xXx napisał(a):No ciekawe jak to będzie jeździło finalnie, nie mogę się doczekać konfrontacji list
Charakterystyka momentu jak najbardziej jupi
Dziekuje
Faja napisał(a):mozesz mi jeszcze wyjaśnić czy Bov oprocz hałasu daje coś jeszcze bo zapewne mamy seryjny bov w MPS-ie czy coś...
W mps powinien byc raczej DV czyli zawor oddajacy nadmiar cisnienia spowrotemn do dolotu. Bov sluzy do upuszczenia powietrza do atmosfery, ktore po zamknieciu przepustnicy zatrzymywałoby wirnik kompresora. W ten sposob nie hamujemy turbiny i dajemy jej szanse na dluzsza egzystencje.
Less roof, more fun

Masz sporo do zrobienia, wykres wygląda jak na zabiedzone N/A a nie turbo
strojenie, strojenie i jeszcze raz strojenie
lepiej popraw ten AFR w jakikolwiek sposób masz na myśli, latanie tak bogato, że się nie mieści na skali wcale nie jest aż tak "bezpieczne" jak się coniektórym wydaje
No i powodzenia w poszukiwaniu mocy i zagubionego momentu
strojenie, strojenie i jeszcze raz strojenie
lepiej popraw ten AFR w jakikolwiek sposób masz na myśli, latanie tak bogato, że się nie mieści na skali wcale nie jest aż tak "bezpieczne" jak się coniektórym wydaje
No i powodzenia w poszukiwaniu mocy i zagubionego momentu
Było:
Nissan Almera 2.0 '98
Mazda 3 2.3 '05
Jest:
Isuzu Trooper 2.8 TD – wołek roboczy
Nissan RxS13 x.x '92 – bokolot
Efini FD3S 1.3 '94 – weekend toy
R32 GTR '92 – daily ? ;D
Nissan Almera 2.0 '98
Mazda 3 2.3 '05
Jest:
Isuzu Trooper 2.8 TD – wołek roboczy
Nissan RxS13 x.x '92 – bokolot
Efini FD3S 1.3 '94 – weekend toy
R32 GTR '92 – daily ? ;D
- Od: 24 cze 2005, 11:03
- Auto: Japońskie :)
Powiem krótko... najładniejsza i najbardziej dopieszczona mazda zlotu
Zaraz za Tobą reszta regionu czyli MX-6 letkiego, Mx-3 MX-Mena i X6 mazdatb. Macie wspaniałe samochody. Twoja MX-5 zrobiła na mnie największe wrażenie. Te błyskotki wewnątrz i pod maska...
Gratuluję i może następnym razem się załapie na przejażdżkę z Tobą po torze 

Fiveopac – miło się ścigało
Ciekaw jestem jak będzie wyglądała sprawa po tym jak wszystko dopieścisz.
Jak będziesz znacznie szybszy to będę miał większą motywację do tego żeby robić to o czym Ci mówiłem
Ciekaw jestem jak będzie wyglądała sprawa po tym jak wszystko dopieścisz.
Jak będziesz znacznie szybszy to będę miał większą motywację do tego żeby robić to o czym Ci mówiłem
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
loockas dzieki za mile slowa, schlebiasz mi ponad miare
Oczywiscie ze cie przewioze, dla lepszego efektu nawet bez dachu
brii no mam nadzieje, ze nastepne spotkanie na kresce bedzie jeszcze ciekawsze
drobny wyscig zbrojen nie jest zly
motywuje do postepow i zarywania nocek w garazu. Mamy 2 miesiace do najblizszej konfrontacji, wiec czas zakasac rekawy.
brii no mam nadzieje, ze nastepne spotkanie na kresce bedzie jeszcze ciekawsze
Less roof, more fun

brii a masz jeszcze na to miejsce pod maską 
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)
Samochód przecudny. Widziałem ją drugi raz i coraz bardziej się zakochuję w MX-5.
A w tej szczególnie
A w tej szczególnie

-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
brii napisał(a):będę miał większą motywację do tego żeby robić to o czym Ci mówiłem
co co
Pyton162 napisał(a):czyli auto jedzie jak KLZE czy lepiej ? , tak czy owak wielkie gratki
bardzo podobnie
Ja tez bede sie zbroil w weze gumowe
Wynik pojedynku na ćwiartke rozstrzygal sam start. Kto sie wysunal na jedynce do przodu ten juz tak pozostawal do 160 km/h, powyzej tej predkosci Brii zaczal nieublaganie ukazywac wyzszosc 2.5 V6 na czterogarnkowym pierdupierdu.
Bardzo zaciete pojedynki mialy miejsce na pasie, ale gdybysmy jechali do 200 km/h to pewnie bym potrzebowal gps'a by zobaczyc gdzie mi Brii odjechal
Powrzucam niedlugo filmiki z tych starć.
Bardzo zaciete pojedynki mialy miejsce na pasie, ale gdybysmy jechali do 200 km/h to pewnie bym potrzebowal gps'a by zobaczyc gdzie mi Brii odjechal
Powrzucam niedlugo filmiki z tych starć.
Less roof, more fun

Fiveopac napisał(a):Mam dokladnie takie jakie zaleca mazda i nie sa to zerowe.
Takie ustawienie kół jest lepsze przy tylnonapedowych autach, lepsza trakcja
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)
Dokladnie tak, poprawa w prowadzeniu i kontroli auta kosztem 2 mm bieznika wewnetrznego. Na seryjnych 185 nie da rady zauwazyc tych kątów, "pojawiają" sie dopiero przy szerokiej feldze i gumie.
Less roof, more fun

Jacol napisał(a):brii a masz jeszcze na to miejsce pod maską
Pod maską niewiele się będzie działo (narazie)
Ostatnio edytowano 26 lut 2008, 11:34 przez brii, łącznie edytowano 1 raz
Trusted computing – Yes or No?
brii napisał(a):Pod maską niewiele się będzie działo język
uuu... a słyszalem cos innego
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)