Mazda Xedos 6 (CA) – Opinie i Informacje
fajnie jest poczytać dobre opinie o xedosie , zgadzam sie z tym że autko sie nie starzeje , nie moge sie doczekać kiedy odbiore tablice rej. auto stoi za oknem i aż prosi sie żeby gdzieś ruszyć w trase , powiem więcej , im więcej patrze na moją madzie tym bardziej mi sie podoba , idąc po miescie przyglądam sie autom które stoją na parkingach , patrząc na nie wszystkie jestem pewien że dokonałem dobrego wyboru kupując xedosa , auta tego nie spotyka sie na codzień , a widze że wzbudza zachwyt a nawet nutke zazdrości w oczach moich znajomych , oni postawili na niemieckie wynalazki ,ale to nie moja sprawa , miałem kiedyś nissana teraz mam mazde , a nastepnym autem też bedzie japończyk.
- Od: 22 sty 2008, 16:59
- Auto: mazda xedos6 2.0v6
tak naprawde ten samochód jest dla 4 osób i to jeszcze do 1,8 wzrostu i już wtedy jest ciasno a jak jest 5 na pokładzie to robi się troszke nie wygodnie bo nie ma miejsca na nogi...;–/ ja mam 1,85 i z tyłu porażka...
wiesz co mario dziecko z fotelikiem sie na pewno zmieści a nawet dwa foteliki , jak by co , wiec bez obaw , ja mam 185 cm i spokojnie się mieszcze z tyłu , faktycznie troche mało miejsca na nogi , ale da się wytrzymać serio .
- Od: 22 sty 2008, 16:59
- Auto: mazda xedos6 2.0v6
Ja xeda 6 miałem przez rok, niestety z winy mechanika i mojego niedopatrzenia miałem sporo wydatków związanych z tym autkiem. Prawda jest taka, że trzeba o nie dbać.
W międzyczasie przerzuciłem się na nissana primerę p11 – dzień do nocy na korzyść mazdy.
Teraz jestem w dużo lepszej sytuacji finansowej i zastanawiam się nad zmianą auta.
W grę wchodzą bardzo różne od Leona, przez 626GE, 323f BJ 20. sportive, accorda VIgen 2.0 do BMW E39. Niestety żadne z tych aut nie dorasta Xedosowi 6 do pięt pod jeżeli chodzi o wygląd, sylwetkę. Jeżeli spotkasz xedosa 6 na drodze to trudno się za nim nie obejrzeć. Z tych i jeszcze kilku innych powodów zaczynam rozważać zakup Xedosa 6 z rocznika 98-99 w jak najlepszym stanie – wiem, że będę się nim cieszył za każdym razem kiedy na niego spojrzę lub wsiądę uruchomię silnik o cudownej kulturze pracy i będę czerpał radość z jazdy.
W międzyczasie przerzuciłem się na nissana primerę p11 – dzień do nocy na korzyść mazdy.
Teraz jestem w dużo lepszej sytuacji finansowej i zastanawiam się nad zmianą auta.
W grę wchodzą bardzo różne od Leona, przez 626GE, 323f BJ 20. sportive, accorda VIgen 2.0 do BMW E39. Niestety żadne z tych aut nie dorasta Xedosowi 6 do pięt pod jeżeli chodzi o wygląd, sylwetkę. Jeżeli spotkasz xedosa 6 na drodze to trudno się za nim nie obejrzeć. Z tych i jeszcze kilku innych powodów zaczynam rozważać zakup Xedosa 6 z rocznika 98-99 w jak najlepszym stanie – wiem, że będę się nim cieszył za każdym razem kiedy na niego spojrzę lub wsiądę uruchomię silnik o cudownej kulturze pracy i będę czerpał radość z jazdy.
- Od: 17 paź 2006, 07:47
- Auto: Xed 6 2.0 V6-->Millenia 2.5 V6 --> Mondeo MKIV
rafal_gz No to nad czym się zastanawiasz? Ja jeszcze z pół roku i prawdopodobnie też kupię świeższego Xeda 6
Bo absolutnie wszystkim to auto podoba się 
- Od: 7 cze 2007, 09:12
- Auto: Był Xedos 6 KF. Teraz taczka:(
promyk5 napisał(a):rafal_gz No to nad czym się zastanawiasz? Ja jeszcze z pół roku i prawdopodobnie też kupię świeższego Xeda 6Bo absolutnie wszystkim to auto podoba się
zastanawiam się nad ciekawą alternatywą – E39 530D, jutro jadę oglądać.
- Od: 17 paź 2006, 07:47
- Auto: Xed 6 2.0 V6-->Millenia 2.5 V6 --> Mondeo MKIV