Kopcenie, ubytki oleju silnikowego itp.
No to to w takim razie to jest chore.W 323 z 91 roku mam przejechane 230 tys. i oprocz tego ,ze bierze olej nic nie robile z silnikiem a na zimnym nie kopci.Tylko ze tam jest odwrotna sytuacja przy ostrej jezdzie na cieplym silniku puszcza dym bo widze w nocy w swiatlach jadacych za mna,natomiast w tej teg zbytnio nie ma tylko na zimnym.
E tam......Może same uszczelniacze
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
przećwiczyłem to dokładnie heheh chyba nie uszczelniacze
a ile oleju wciąga? rurę masz okopconą na czarno? pewnie tak, moim zdaniem to ktoś ją sprzedał byś ty się martwił teraz. pozdrawiam p.s. słuchaj jaksy 
ŚWIECĄC WŁASNYM PRZYKŁADEM POPRWAWIASZ BILANS ENERGETYCZNY KRAJU!!!!!!!!!
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
???????????FAJNY MAM AVATAR, NIE
????????????
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
- Od: 19 sty 2004, 16:52
- Auto: FORD FOCUS 1.8 16V KOMBI
Widze ,ze umiecie czlowieka pocieszyc.........
To moze powiedz mi jaki jest obajw samych uszczelniaczy skoro to niby nie sa one.
A mozed poprostu byl za wysoki stan oleju po wymianie bo byla robiona niedawno.
Tez sa takie objawy.Skoro to nie sa uyszcelniacze tylko pierscienie to jak wytlumaczysz ,ze na cieplym nie kopci nawet po przegazowaniu??
To moze powiedz mi jaki jest obajw samych uszczelniaczy skoro to niby nie sa one.
A mozed poprostu byl za wysoki stan oleju po wymianie bo byla robiona niedawno.
Tez sa takie objawy.Skoro to nie sa uyszcelniacze tylko pierscienie to jak wytlumaczysz ,ze na cieplym nie kopci nawet po przegazowaniu??
Pierscien jak dostanie temp. rozpręza się w cylidrze i ot co.......cała tajemnica. Silniki mazdy znam od 11 lat i wiem co mowię. Jak zdecydujesz się na mały remoncik to zrob wszystko ( pierscienie i głowice....doł tylko w oryginale )Skoro to nie sa uyszcelniacze tylko pierscienie to jak wytlumaczysz ,ze na cieplym nie kopci nawet po przegazowaniu??
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Witam.Mam putanie do Martina74.
Napisz cos na temat naprawy swojego silnika .czy przestalo dymic i co konkretnie wymienialaes.Mam dokladnie ten sam problem i tez musze to zrobic ale nie wiem od czego zaczac.Dzieki z gory za odpowiedz
Pozdrawiam Marcin
Napisz cos na temat naprawy swojego silnika .czy przestalo dymic i co konkretnie wymienialaes.Mam dokladnie ten sam problem i tez musze to zrobic ale nie wiem od czego zaczac.Dzieki z gory za odpowiedz
Pozdrawiam Marcin
heh...Marcina to dawno tu nie było.....co do silnika zrobilismy wszystko zgodnie z technologią producenta( pierscienie .panewki korbowodowe i calą głowicę od podstaw )Mam putanie do Martina74.
Jaksa napisał(a):heh...Marcina to dawno tu nie było.....co do silnika zrobilismy wszystko zgodnie z technologią producenta( pierscienie .panewki korbowodowe i calą głowicę od podstaw )Mam putanie do Martina74.
Heh...i jescze napisz mi ile to wszystko kosztowalo.. zrob to tak zebym nie spadl z kerzesla bo zalamuje mnie to wszystko.Niby mazda ,dobr silniki a po przejechaniu 175 tys.takie rzeczy sie dzieja bez sensu.Kumple maja na Oplach po ponad 200 i jest ok z olejem.Smieja sie teraz ze mnie ,Moglem se moze kupic Honde to by nie bylo tego problemu>Ale bylem wierny Mazdzie bo mam staraa 323 1.6 z 91 i tam nie ma takich problemow.Siedem lat nia jezdzilem bezawaryjnie.
Teraz przeraza mnie koszt takiej roboty>zeby przy taakim przebiegu robic glowice to jest cos nie tak.
Napisz do fabryki.......przy taakim przebiegu robic glowice to jest cos nie tak.
To był żart ,wątpie aby ktos w Japonii chciał z Tobą rozmawiac. Ktos juz pisał w jakiejs sprawie i zero odpowiedzi.tak wlasnie zrobie.
Ja kiedys dyskutowalem z jakims Koreanczykiem reprezentujacym Hyundaia, na temat automatycznie wlaczajacej sie blokady bezwladnosciowej pasow bezpieczenstwa. Gosc podpisywal sie jako inzynier i o dziwo chetnie odpowiadal na moje pytania, ale ogolnie wprowadzil mnie w blad, wskazujac wymiane pasow (za okolo 10k PLN), jako celowa. 

the right man in the wrong place...
Jaksa napisał(a):To był żart ,wątpie aby ktos w Japonii chciał z Tobą rozmawiac. Ktos juz pisał w jakiejs sprawie i zero odpowiedzi.tak wlasnie zrobie.
No ja tez przeciez zartuje ,nie napisze do nich bo i jak?chyba by mnie wysmiali .
Ale tak na powaznie to jest to troche denerwujace zeby przy takim przebiegu robic juz takie rzeczy no ale coz widocznie tak maja te typy.Chyba sie kiedys wybiore tam do Was bo tyle dobrych rzeczy o Was pisza.Nie chcialbym zeby ktos mi grzebal kto nie ma pojecia o tym albo mu sie tylko wydaje ze ma.Przerazaja mie tylko koszty takiej imprezy.
Poradzcie mi jaki olej do niej lac .Jezdzi na polsyntetyku w tej chwili.jakiej firmy i w miare tani>oczywiscie popychacze tez slychac ale to mi nie przeszkadza bo w srodku nie slychac tylko jak sie maske podniesie.
Dzieki
<span >Bokciu</span> napisał(a):Nie chcialbym zeby ktos mi grzebal kto nie ma pojecia o tym albo mu sie tylko wydaje ze ma.Przerazaja mie tylko koszty takiej imprezy.
Dobrze myslisz z tym grzebaniem,koszty spore .....ale jaka satysfakcja...
I dobrze tak ma byc firma mało istotna ( u nas jest Mobil i ostatnio zaczynam wprowadzać Shella )<span >Bokciu</span> napisał(a):Poradzcie mi jaki olej do niej lac .Jezdzi na polsyntetyku w tej chwili.jakiej firmy i w miare tani
Zauważyłem jedna recz co mnie troche dziwi.Po nocy w dodatku zimnej ok.6 stopni rano jak go odpale mam wrazenie ,ze mniej kopci .Natomiast w dzien przy wyzszych temperaturach dymu jest wiecej tego niebieskiego.Rano jest niebieski ale nie az tak intensywny i zmieszany z para.Czyzyby czym nizsza temp. tym lepiej??Dziwne powinno byc na odwrot.
No to lekka załamka! Ja też mam silnik FP i jak mam przy 175 kkm grzebać przy pierścieniach to w takim razie przyjadę do Ciebie, porobisz mi co trzeba, pojeżdżę z rok i do żyda...
A tak BTW, moja żoneczka jeździ Cytrynką AX z 96, przebieg prawie 250 kkm i żadnego dymu z rury, a sprzęt co by nie mówić jest klasy zero minus.
A tak BTW, moja żoneczka jeździ Cytrynką AX z 96, przebieg prawie 250 kkm i żadnego dymu z rury, a sprzęt co by nie mówić jest klasy zero minus.
Floox
MAZDA 626 '97 1.8i LPG GE FP
MAZDA 626 '97 1.8i LPG GE FP
A po co ....następne 175 będzie latac.floox napisał(a): pojeżdżę z rok i do żyda...
kurde z tego co tu czytam na forum te pierscienie to taka pieta mazdy. Co rusz to kopcenie z rury, spalanie oleju, a przebiegi coraz to mniejsze
. Kurde wczesniej mialem forda kaczke i zrobilem 200k bez zadnych problemow, a nie moge powiedziec ze bylem dla niego laskawy
oj dostal on ci nie raz po tylku jak na A4 z gory lecial 195km/h, a w papierach ma chyba vmax 160km/h 
- Od: 22 sie 2004, 22:06
to fakt ,ze zalamka.Tyle sie mowi o tym ,ze Mazda ma dobr silniki itp.A np. Ford czy Opel to dziadostwo.no ale jak tu powiedziec o silniku ,ze jest dobry jak po przejechaniu nawet nie 200 tys nadaje sie do remontu.To jakis glupi Francuz czy inny wynalazek przejedzie wicej bez remontu.Wstyd mi tylko jak odpalam Mazde a tu niebieski dym jak z autobusu>podjezdzaja kolesie starymi autami 14 letnimi z wiekszymi przebiegami i nic, z rury leci para.A juz najbardziej mnie wkurza to ,ze zawsze chwalilem Mazde i uwazalem ja za jedna z najlepszych marek i przez dlugie lata eksploatacji nie moglem zelgo slowa na nia powiedziec.Teraz po zakupie 626 pomalu trace wieare w to wszystko.