Virtual Tuning
widze że od paru miesięcy nikogo tu niebyło ale jednak spróbuje bo niechce zaczynac nowego tematu. A więc mam prośbę, czy mógłby mi ktośzrobic "próbkę mojej madzi" bo chcę przerobic trochę przedni zderzak założyc progi i poprawic trochę tył. Konkretnie skupiłem się na wzorze bmw M6 tenssion (dolna częśc predniego zderzaka), co do progów to myślę że najlepiej bułoby poprawic oryginalne dokładki no i niemam żadnego pomysłu na tył, aha i zostają jeszcze felgi (konkretnie firma MAK)
a tutaj fotki madzi http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... atch=topic
felgi
http://moto.allegro.pl/item217555730__m ... _mak_.html
bmw M6 tenssion http://www.ac-schnitzer.pl/m6tension.htm
w razie potrzeby to maila mogę podrzucic inne konkretne fotki.
Z góry serdeczne dzęki jeśli ktośmógłby pomóc napewno niepozostanę dłużny
a tutaj fotki madzi http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... atch=topic
felgi

bmw M6 tenssion http://www.ac-schnitzer.pl/m6tension.htm
w razie potrzeby to maila mogę podrzucic inne konkretne fotki.
Z góry serdeczne dzęki jeśli ktośmógłby pomóc napewno niepozostanę dłużny
- Od: 23 mar 2007, 00:34
- Auto: MPV LW 2,5v6
626 GE 1,8
gdzie moge pobrac taki program do virtualnego tuningu? Pilne
- Od: 21 sty 2007, 10:33
- Auto: Mazda 323F BA Z5 1996r.
Od kiedy jestem posiadaczem Mazdy newralgiczną rzeczą jest dla mnie wszystko, co pomaranczowe na zewnątrz. Boczne kierunki-wymiana na Mtuning i sa cleary, przednie-do gara i już nie ma orange, tył.. Można by dać lexy, ale to raz że kosztowne, drugie co blenda aż się prosi o lakierowanie, co średnio mi się podoba. Czerwone lexy byłyby idealne, ale dostępne tylko na zamówienie za kosmiczne pieniądze. Nasi koledzy z Holandii chyba poradzili sobie z tym problemem : http://www.323fclub.nl/forum/viewtopic.php?t=266 (projekt znalazł w sieci dawidek578
)i oczywiście narodził się w glowie pomysł realizacji, a jak
) Patrząc na ta turkusową Mazdę hmm.. bardzo mi te lampy przypominają te od Lanosa , możliwe że zapożyczone są odblaski, a bynajmniej górny ( nie mam jak wstawic zdjęc bo cos ten pier%$#@! fotosik się wiesza
). Wycięcie samego pomarańcza z ori lamp i wstawienie plexi czy poliwęglanu wymagałoby niestety solidnej obróbki wnętrza. Najlepszym rozwiązaniem byłoby chyba zapożyczenie białych odblasków z innego auta, żeby całość prezentowała się na odpowiednim poziomie. Wycięcie odblasków ori pomarańczowych, wstawienie alternatywnych białych, pożądna obróbka, scalenie całości , dobór odpowednich żarówek
to mogłoby się udać
Niedawno Mazdatb wykonał piękne cleary przednie w swoim autku i wyszło mu to imponująco,dowodząc że to jest wykonalne . Mam nadzieję , że może kogoś w/w projekt zainspiruje i się zdecyduje na realizację 

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

ArtX zobacz jak nazywa się dział na forym club323f -_Photosoep czyli chyba photoshop – wydaje mi się, że to jest VT:] inaczej dali by jakiegoś linka gdzie je mozna kupić lub jak zrobić. Wg mnie jedynym rozwiązaniem z problemem świateł w BA są kierunki lexy i zrobienie sobie tylnej blendy tak jak mazdatb swoje przednie światła:)
masz niestety racje
to jest w Photosoep a juz mialem nadzieje ze to jest wykonalne a tu
nie podobaja mi sie lexusy 

SPRZDEAM CZĘŚCI MAZDA 323f 323c FORD PROBE TEL.BEZPOŚREDNIO NA PLAC 602600238
- Od: 1 mar 2007, 21:04
- Auto: TOYOTA AVENSIS
to nie jest w photoshopie. Moze bylo na poczatku, ale koles ma w podpisie:
proud owner of a black 323F BA 1.8i GTI 16V with LED taillights
wiec ma tylne lampy LED. Ja juz jakis czas temu nad takimi myslalem, ale jak by mi nie wyszlo to cala lampa do kosza :/ Ale moze kiedys sprobuje
proud owner of a black 323F BA 1.8i GTI 16V with LED taillights
wiec ma tylne lampy LED. Ja juz jakis czas temu nad takimi myslalem, ale jak by mi nie wyszlo to cala lampa do kosza :/ Ale moze kiedys sprobuje
- Od: 2 gru 2006, 20:58
- Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo
ale on sobie tylko przerobił wkład lampy na LEDy a tutaj chodzi, żeby zastapić jakoś pomarańczowy kierunek niezalepiając go folią/farbą:)
a no tak. Ja myslalem wlasnie zeby w obudowie lamp normalnie nawiercic otwory na diody i zrobic te diody na zewnatrz bardziej. Tak zeby z lampy wystawaly. Ale przy tym wlasnie trzeba zmarnowac cala lampe.
No chyba ze ktos ma taka obudowe do oddania to moge wtedy sie pobawic
No chyba ze ktos ma taka obudowe do oddania to moge wtedy sie pobawic
- Od: 2 gru 2006, 20:58
- Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo
Myślę, że jeśli już zabawa z tylnymi, to tylko folia – bo przy policji szybko ją można ściągnąć. A montowanie świateł od lanosa w mazdzie to grzech i też policja pownna za to karać 

- Od: 11 cze 2007, 15:28
- Auto: Mazda Premacy CP 2.0DiTD RF4F 2003
W tym wszystkim chodzi o "przeszczepienie" białych odblasków do ori lamp i stworzenie czegoś na wzór clear red&white.Badyl napisał(a): montowanie świateł od lanosa w mazdzie to grzech

Ale przynajmniej będzie mrygać na pomarańczowo, nie ma czerwonoBadyl napisał(a):policja pownna za to karać
Ostatnio edytowano 31 lip 2007, 11:17 przez Artiks, łącznie edytowano 1 raz
Badyl napisał(a):montowanie świateł od lanosa w mazdzie to grzech
nie uda się ta operacja, przecież lampa musiała by byc identyczna a nie jest, tak jak pisałem albo folia albo rzeźba a`la mazdatb:)
Witam od jakiegos czasu myslalem nad dokladka zderzaka lub zderzakiem model Foha lecz niestety ten jest ciezko dostepny. Mam tez na oku replike posterta i teraz pytanie jak sie wam podoba.
To Virtual na moim autku

To Virtual na moim autku

Mercedes SLK kompressor
- Od: 21 kwi 2006, 11:02
- Auto: Mercedes SLK
fajny tylko jakieś progi lub chlapacze by sie przydaly zeby to jakos wspolgralo:)
Chlapacze mam ale zdjelem bo do malowania trzeba je oddac
Mercedes SLK kompressor
- Od: 21 kwi 2006, 11:02
- Auto: Mercedes SLK