Mazda 323 (BG) – Opinie i Informacje
Ja mam także 323 BG 1.6 16V automat wersja europa. Spalanie po założeniu gazu było na poziomie 13-14 litrów w mieście i 10-11 na trasie. Sprawdź jak masz ustawiony zapłon, ponieważ u mnie był bardzo opóźniony... a do gazu musi byc przyspieszony. Po regulacji spalanie w mieście spadło do 12-12,5. Gaz BRC Blitz (zwykły z mieszalnikiem).
Natomiast woda w bagażniku to standard w każdej 3 drzwiowej 323. Cieknie albo przez lampy (ze starości puszcza klej pomiędzy lampą a kloszem – jak masz zaparowane tylne lampy jak pada deszcz to masz nieszczelne) albo przez odpowietrzenie bagażnika (po jednym na stronę) – aby to zrobić musisz zjąć tylny zderzak (albo się dobrze nagimnastykować ale da się to zrobić z częściowym zdjęciem zderzaka).
Max to prawie 180 km/h (na benzynie i było lekko z górki – obwodnica Kielecka), ale nie wiem na ile licznik kłamie...
Natomiast woda w bagażniku to standard w każdej 3 drzwiowej 323. Cieknie albo przez lampy (ze starości puszcza klej pomiędzy lampą a kloszem – jak masz zaparowane tylne lampy jak pada deszcz to masz nieszczelne) albo przez odpowietrzenie bagażnika (po jednym na stronę) – aby to zrobić musisz zjąć tylny zderzak (albo się dobrze nagimnastykować ale da się to zrobić z częściowym zdjęciem zderzaka).
Max to prawie 180 km/h (na benzynie i było lekko z górki – obwodnica Kielecka), ale nie wiem na ile licznik kłamie...
Mazda 323 BG '91 1.6 16V LPG automat
Warszawa – Wawer
Tomek
Warszawa – Wawer
Tomek
- Od: 12 lut 2007, 14:04
- Auto: 323 BG '91 1.6 16V LPG automat
niech poleży a potem dokleimy do opinii o modelu 
Markiz a który rocznik Mazdy masz bo wg książki WKŁ nie było 1.8 w automacie.... a ja zastanawiałem się nad przekladką 1.8 do mojej Mazdy 1.6 automat.
Mazda 323 BG '91 1.6 16V LPG automat
Warszawa – Wawer
Tomek
Warszawa – Wawer
Tomek
- Od: 12 lut 2007, 14:04
- Auto: 323 BG '91 1.6 16V LPG automat
Jakie silniki w nim najlepsze, jakie sa koszty utrzymania, jak z awaryjnosc, z czesciami zamiennymi. Czy wygodnie nim podrozowac, i jak sie sprawdza na codzien czekam waszyx odpowiedzi!
-
Gość
Moja odpowiedź brzmi: poczytaj to http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=11170
Ravo, wyprzedziłeś mnie....
Ravo, wyprzedziłeś mnie....
- Od: 7 sie 2006, 12:02
- Auto: W124 E200T '93
Witam
Czy ktoś mi może doradzić czy kupić właśnie to autko?
nie chodzi mi o model tylko o auto z tej aukcji.
A może ktoś z forumowiczów zna to auto i może coś więcej powiedzieć na jego temat?
http://www.allegro.pl/item168132568_maz ... gt_92.html
Czy ktoś mi może doradzić czy kupić właśnie to autko?
nie chodzi mi o model tylko o auto z tej aukcji.
A może ktoś z forumowiczów zna to auto i może coś więcej powiedzieć na jego temat?

-
Gość
Nie żebym się czepiał, ale wnioskuje o rozdzielenie 323 BG od 323F BG. Osobiście szukam opinii o pierwszym modelu, a tu "wszyscy" tylko o eFkach
-
ZyŁy
Witam moge dodac rowniez ze "ewka " to naprawde egzemplaz auta ktore konstruktorom naprawde wyszlo mimo swoich lat caly czas dzielni trzyma sie na rynku i nie odstrasza swoja linia nadwozia wrecz przeciwnie zakochac sie mozna w tej laleczce
Auta te z reguly nie gnija a jezeli sa widoczne slady korozji jest to spowodowane tym ze zle zostala wykonana naprawa po kolizji.
Wazna rzecza jest tez to iz auto nie uzywane ma tendencje do matowienia a w przypadku metalicznego koloru zchodzi powloka lakieru bezbarwnego- no coz nalezy popiescic nasza podopieczna od czasu do czasu
Ja swoja "lalunie" kupilem po 3 letnim postoju gdyz byla po kradziezy i 5 krotna polerka nic tu nie dala
autko lakierowalem a przy okazji ubralem w lekki design.
Zycze milego i szybkiego zakupu oraz mnostwo wrazen..........
Auta te z reguly nie gnija a jezeli sa widoczne slady korozji jest to spowodowane tym ze zle zostala wykonana naprawa po kolizji.
Wazna rzecza jest tez to iz auto nie uzywane ma tendencje do matowienia a w przypadku metalicznego koloru zchodzi powloka lakieru bezbarwnego- no coz nalezy popiescic nasza podopieczna od czasu do czasu
Ja swoja "lalunie" kupilem po 3 letnim postoju gdyz byla po kradziezy i 5 krotna polerka nic tu nie dala
Zycze milego i szybkiego zakupu oraz mnostwo wrazen..........
-
Fasola
Cześć koledzy!
Czy mozna u nas trafic ten egzemplarz w dobrym stanie ogoladalem juz dwie powiem wam tyle, ruiny albo po kolizji albo cos nie dziala np. bylem ogladnac wczoraj ten egzemplarz
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2383063
gosc twierdzi ze jest bezwypadkowa a tu kazdy element w innym kolorze dzwi sie z srodka nie otwieraja, szyber nie otwiera sie, olej leje sie z miski ze skrzyni ,sprzeglo sie slizga,skrzynie tez w nienajlepszej kondycji opony obgryzione!. Ja nie wiem czy ci ludzie sa nienormalni dzwonie do chlopa i mowi wszystko dziala lac i jezdzic a wiec pojechalem 200km swoja 323f.Jak juz zobaczyl ze mam taka sama to byl zmieszany poniewaz znam sie troche na tych autach.To co zobaczylem to nawet w polowie nie bylo GT to byl szmelc ja mam 1.6 i chodzilo prawie tak samo tu 84km a tam niby 128km.
-Moje pytanie brzmi czy mozna u nas trafic GT w BDB stanie a moze wiecie kto ma taka do sprzedania nie chce bawic sie w lumpy chce poprostu GT z prawdziwego przypadku i cieszyc sie radoscia z jazdy a nie martwic sie czy dojade do domu! za wszystkie ODp serdecznie dziekuje
Czy mozna u nas trafic ten egzemplarz w dobrym stanie ogoladalem juz dwie powiem wam tyle, ruiny albo po kolizji albo cos nie dziala np. bylem ogladnac wczoraj ten egzemplarz

gosc twierdzi ze jest bezwypadkowa a tu kazdy element w innym kolorze dzwi sie z srodka nie otwieraja, szyber nie otwiera sie, olej leje sie z miski ze skrzyni ,sprzeglo sie slizga,skrzynie tez w nienajlepszej kondycji opony obgryzione!. Ja nie wiem czy ci ludzie sa nienormalni dzwonie do chlopa i mowi wszystko dziala lac i jezdzic a wiec pojechalem 200km swoja 323f.Jak juz zobaczyl ze mam taka sama to byl zmieszany poniewaz znam sie troche na tych autach.To co zobaczylem to nawet w polowie nie bylo GT to byl szmelc ja mam 1.6 i chodzilo prawie tak samo tu 84km a tam niby 128km.
-Moje pytanie brzmi czy mozna u nas trafic GT w BDB stanie a moze wiecie kto ma taka do sprzedania nie chce bawic sie w lumpy chce poprostu GT z prawdziwego przypadku i cieszyc sie radoscia z jazdy a nie martwic sie czy dojade do domu! za wszystkie ODp serdecznie dziekuje
Mazda 323F BG 1,6i 1.598ccm R4 8v 84KM 125Nm SOHC 1991r.
I LOVE MAZDA
I LOVE MAZDA
- Od: 26 kwi 2005, 13:56
- Auto: Mazda 323f BG 1,6i 1.598ccm
batman napisał(a):Ja nie wiem czy ci ludzie sa nienormalni dzwonie do chlopa i mowi wszystko dziala lac i jezdzic a wiec pojechalem 200km swoja 323f.
Znam ten ból. Niestety chyba większość handlarzy samochodami to zwykłe przekrętasy :–(. Ja swojej szukałem 2 miesiące
- Od: 2 lut 2007, 07:48
- Auto: Mazda 323F 1.6 16V BG 1994
No panowie ja mam GT
. I powiem szczerze, napaliłem się na nią jak djabli, tyle że ja przejechałem 530 km żeby ją kupić. A do japońców podchodziłem zawsze z dystansem. To co zobaczyłem pozostawiało troszkę do rzyczenia ale wziąłem i z duszą na ramieniu wracałem do domu. I co? Nie zawiodła. Ubiegłej zimy przy 35 stopniowych mrozach zawsze odpalała za pierwszym razem w przeciwieństwie do niektórych BMWeczek i Marców (o Oplach i Fordach nawet nie wspominam)!
Władowałem już w nią troszkę kasy ale nie żałuje. To co auto potrafi ...
.
Jedyny minus to zużycie paliwa (jak chcecie poszaleć) i ceny części, które są ogólnie dostępne ale na zamówienie.
Jeśli silnik jest sprawny i auto nie pozostawia za sobą czterech śladów (jadąc na wprost oczywiście) to gorąco polecam.
Władowałem już w nią troszkę kasy ale nie żałuje. To co auto potrafi ...

Jedyny minus to zużycie paliwa (jak chcecie poszaleć) i ceny części, które są ogólnie dostępne ale na zamówienie.
Jeśli silnik jest sprawny i auto nie pozostawia za sobą czterech śladów (jadąc na wprost oczywiście) to gorąco polecam.
<– SIOSTRY: Madzia i EFka
http://world1.monstersgame.wp.pl/?ac=vid&vid=17054626
http://world1.monstersgame.wp.pl/?ac=vid&vid=17054626
- Od: 3 lis 2005, 17:11
- Auto: 323F GT (BG) 1.8 (BP-DOHC) '91
Nie wiem czy sie martwić , ale ostatnio jak sie zrobiło ciepło to mazda mi sie prawie odrazu rozgrzewa do prawidłowej temperatury na desce rozdzielczej, z drugiej strony jak otworze maske to az bucha od gorąca,
wode wymieniałem na zimę
Czy to normalne że aż tak szybko może sie rozgrzewać ?
wode wymieniałem na zimę
Czy to normalne że aż tak szybko może sie rozgrzewać ?
Alarmy, sterowniki c.z., centralne zam.
www.REMOTRONIX.com
www.REMOTRONIX.com
- Od: 20 kwi 2005, 19:38
- Auto: Było:
323F BG 1.6 '92
323F BA 1.5 '97
323F BA 1.5 '96
Jest:
3 BP 2.0 '19
Wodę czy płyn?
Szybko to znaczy ile?
Wskazówka od temperatury stoi na środku skali czy idzie wyżej i faluje?
Chłodnica się grzeje , czy tylko sam silnik?
Wentylator się włącza i kiedy?
A poza tym to nie ten temat- napisz w takim który najbardziej odpowiada Twoim pytaniom.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Szybko to znaczy ile?
Wskazówka od temperatury stoi na środku skali czy idzie wyżej i faluje?
Chłodnica się grzeje , czy tylko sam silnik?
Wentylator się włącza i kiedy?
A poza tym to nie ten temat- napisz w takim który najbardziej odpowiada Twoim pytaniom.