Zamontowałem grzane fotele z wersji sport do swojej BL-ki.
Dodatkowo mam założony panel z włącznikami do grzania który po podpięciu i włączeniu podświetla się czyli prąd dochodzi.
W skrzynce bespieczników jest zamontowany 20A więc przypuszczam że część albo cała instalacja chyba jest.Jednak u mnie stare kośtki pod fotelami miały tylko 4 kable a nowe grzane mają chyba 10.
Czy ktoś ma wiedzę czy jest poprowadzona instalacja w wersji bez grzanych foteli???
Montaż grzanych foteli
Strona 1 z 1
Standardowo, Mazda niektóre wersję wiązek ma "uniwersalne", czyli mają wszystko. Czyli załóżmy, że niezależnie od wersji wyposażenia pod maską jest jeden rodzaj wiązki. Ale w kabinie już tak różowo nie ma, wiązek jest kilka rodzajów. Mogę Ci na 99% procent pewności napisać, że nie masz podciągniętej instalacji pod fotel, wszystko kończy się na bezpieczniku lub jedno gniazdo dalej. Przerabiałem podobne sytuacje w nowszych modelach.

- Od: 14 cze 2006, 00:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
A to żeś mnie zmartwił
W 323 BG nie było z tym problemu i większość starszych mazd miała pociągnięte całe instalacje do ew. dokładki różnych rzeczy...widać im nowsze modele ty bidniej
A jeśli wymontuje całą kopmpletną wiązkę z innej i zamienie to chyba powinno zadziałać???
Czy ktoś dysponuje może schematem elektrycznym grzania foteli w BJ??
W 323 BG nie było z tym problemu i większość starszych mazd miała pociągnięte całe instalacje do ew. dokładki różnych rzeczy...widać im nowsze modele ty bidniej
A jeśli wymontuje całą kopmpletną wiązkę z innej i zamienie to chyba powinno zadziałać???
Czy ktoś dysponuje może schematem elektrycznym grzania foteli w BJ??
Mnie zastanawia co tym steruje? skoro świeca przełączniki to jakiś prąd jest. Seba u Ciebie we wtyczce są 4 przewody a w tej z grzaniem 10, te które prawdopodobnie są od regulacji temperatury maty są "splecione" po dwa przewody i one nie idą w stronę foteli, czyli według mnie po drodze jest jakiś moduł z przekaźnikami z którego idzie już wysterowane zasilanie mat. Jak by było tylko On/Off było by prościej

- Od: 3 paź 2010, 11:14
- Auto: Mx-3EC B6D 96"
Xedos 6 CA 2.0KF 92"
W nowszych wszystko ma swój moduł i sterowanie idzie po CAN do dedykowanego modułu. Dopiero ten moduł załącza daną funkcję jak dostanie odpowiednią komendę. Ale przyznaję bez bicia, że jak jest w BL to nie wiem. Ja dopiero zacząłem kombinować ze Skyactiv, w swojej 6GG nawet nie przyszło mi do głowy że jest coś takiego jak ogrzewany fotel 
Auto ma już swoje lata, jakieś schematy raczej powinny być dostępne. BL ma wiele wspólnego z Focusem, może rozwiązania też są podobne?

Auto ma już swoje lata, jakieś schematy raczej powinny być dostępne. BL ma wiele wspólnego z Focusem, może rozwiązania też są podobne?

- Od: 14 cze 2006, 00:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Strona 1 z 1