Android Auto – wersja oficjalna

Dział przeznaczony do rozwiązywania problemów z systemami elektronicznymi nadwozia

Postprzez jetrules » 5 lip 2025, 00:37

maciekelga napisał(a):Odpowiem sam sobie na postawione wcześniej pytanie jako info dla innych: Z najnowszym hardware AAwireless działa opcja AA over CP czyli działa dotyk w czasie jazdy.

Czy masz zmieniony hub czy jest oryginał ?
Początkujący

Od: 24 paź 2011, 23:35
Auto: Mazda 6 GH 2.2

Postprzez pawel88cz » 6 lip 2025, 21:45

Podłącze się do tematu.
Mam wymieniony hub, sprawdzę u siebie jutro czy działa dotyk.
Mam AA Wireless 1, firmware najnowszy, nie beta.
Hub kupowałem dwa lata temu.
Samo włączenie opcji AA over CP bardzo przyspieszyło działanie Android Auto (reakcja na przyciski).
Zazwyczaj działało to ze zwloką, tutaj znacznie szybciej. W Toyocie Corolli bez różnicy, tutaj robi dużą różnicę.
Warto też ustawić DPI na 150 przy okazji w ustawieniach AAW, wtedy w Mapach Google można zgłaszać utrudnienia (pojawia się trójkącik z tą opcją, bo na domyślnych DPI nie mieści się na ekranie -dotyczy najnowszego firmware MZC Connect)

Potwierdzam dotyk działa.

Dopisano 7 lip 2025, o 21:04:

jetrules napisał(a):
maciekelga napisał(a):Odpowiem sam sobie na postawione wcześniej pytanie jako info dla innych: Z najnowszym hardware AAwireless działa opcja AA over CP czyli działa dotyk w czasie jazdy.

Czy masz zmieniony hub czy jest oryginał ?

Wydaje mi się, że aby działał AA oficjalny, to hub musi być wymieniony, ale mogę się mylić.
Forumowicz

Od: 4 gru 2010, 00:38
Auto: było: Mazda 121 DB 1.3 1992
było: Mazda 3 BK 1.6 2006
jest: Mazda 3 2017 BN Sedan SkyPassion 2.0 120KM AT

Postprzez Romek » 13 lip 2025, 11:34

Witam. Panowie, proszę porady.
Chcę kupić i wymienić HUBa, z aliexpress, ale zastanawiam się który wybrać: z wireless czy zwykły po kabelku + carlinkit 4.0 lub 5.0 (który lepszy?). Różnica cenowa HUBa z wireless i bez to ok 100 zł za które można kupić carlinkit.
Będzie używane sporadycznie na dłuższe trasy, które robimy 2-3 razy w roku.
Początkujący

Od: 17 maja 2023, 18:51
Auto: Mazda 3 2.0 120 km