Ja mam ten pakiet dodatkowego wyciszenia fabrycznego i zerknąłem jak to jest u mnie, bo silnik jest wyciszony świetnie: na masce jest taki sztywny filc, ale bardzo cienki. Ze 3 mm.
Ale za to bezpośrednio na silniku jest bardzo gruba osłona gumowa – okrywa to pokrywę zaworów + przyległości. W wersji bez wyciszenia jest plastikowa, standardowa osłona o ile informacje w necie nie kłamią.
Skoro w fabryce doszli do wniosku, że tak zrobią, a nie dali nic specjalnego na maskę, to może to jest odpowiednia metoda?
Dopisano 29 paź 2023 23:01:Teraz po Warszawie przejechałem 35 km, myślę, że było warto zainwestować

. Bagażnik jeszcze zrobię, nawet gdyby to miała być mata leżąca na zapasie, na zasadzie podwójnej podłogi i naprawdę zrobi się klasę wyżej.
W ogóle to fajnie sobie pojeździć po długim czasie stania. Kierowca taka fajna, ścięta, wyprofilowana w 4 miejscach. Ze skrzynią w trybie S rwie elegancko. Do tego ładnie teraz gra. Może i taka przerwa była potrzebna, żeby docenić. Przejechałem więcej km hulajnogą przez wrzesień i październik niż VW.