Czateria... 2021
Ja to tłumacze zbyt dużą mocą w stosunku do rozmiaru opon.
Neonixos666 napisał(a):Ja to tłumacze zbyt dużą mocą w stosunku do rozmiaru opon.
mocą ? jeśli już to masą
pytanie jaki jest rozmiar tych opon (u Ciebie i nemiego) bo jak profil jest wysoki to w zakrętach już przy niewielkich prędkościach bok opony się kładzie i wtedy własnie zużywa się bark opony.
Ja dzisiaj założyłem wreszcie zimówki, i chyba ciszej niż na letnich a producent ten sam.. albo słuch gorszy;) plus płyn zimowy. Ale zrobiłem prawie 400 km dziś i samochód brudny jak nasz rząd;P i wyebalem młodziaków w e92 którzy nie chcieli mnie wpuścić na pas do prawoskrętu, kiedy to grzecznie chcialem tam wjechać.. nie wpuścili ale później stare kombi skilowalo coupe:P brzmi szczeniacko ale karma wraca;)
w scenicu jest balon, 205/60 o ile pamiętam. Nie wpatrywałem się, ale w żony scenicu raczej nic się takiego nie dzieje, ale żona też nie lata raczej na granicy przyczepności po zakrętach
Chociaż kto to wie..
Możliwe... niestety moje poczucie estetyki i tak zostało zaburzone bo kilka kabli musi iść po biurku :/
marek napisał(a):kwalifikujesz się do leczenia
Możliwe... niestety moje poczucie estetyki i tak zostało zaburzone bo kilka kabli musi iść po biurku :/
Najpierw myślałem że zbyt mocno odciążam przednią oś bo często jeżdżę z ładunkiem w bagażniku ale chyba to kwestia doboru mieszanki do konkretnego auta na brzegach jest po prostu za miękka 
Neonixos666 napisał(a):Najpierw myślałem że zbyt mocno odciążam przednią oś bo często jeżdżę z ładunkiem w bagażniku ale chyba to kwestia doboru mieszanki do konkretnego auta na brzegach jest po prostu za miękka
Już kiedyś o tym pisałem, że w renówce scenic mojej mamy wyrzuciłem opony, bo wyglądały podobnie.
Różnicą jest to, że moja mama ma z przechodem 70lat I nie wchodzi w zakręty pełną mocą i na ręcznym..
Powoedziałbym, że styl jazdy wprost z "nauki jazdy"..
Ja myślę, że po prostu TTTM a dodatkowo jeszcze żaden producent opon nie dorównał jakością do wymagań Renault...
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
tak się zastanawiam czy częste kręcenie w miejscu kołami podczas parkowania może takie szkody wyrządzić oponom. U mnie wyraźnie dzieje się to latem i tylko na przodzie.
Ostatnio edytowano 13 gru 2020, 11:31 przez Neonixos666, łącznie edytowano 1 raz
Krzemol napisał(a):JohnnyB napisał(a):Kurde, po raz pierwszy szykują mi się święta w pracy.......:/
U mnie też była spora szansa, taktycznie się zwolniłem
No właśnie nie dostałem jeszcze kontraktu na kolejny rok....motywacji nie mam.....a to szpital polowy, covidowy.....trzeba uruchomić.
..::Born To Rise Hell::..
przecież na narodowym tyle łóżek jest. W Szczytnie też jest szpital covidowy na nowo oddanym skrzydle szpitala.
ile to źrebaków ma?
Neonixos666 napisał(a):przecież na narodowym tyle łóżek jest. W Szczytnie też jest szpital covidowy na nowo oddanym skrzydle szpitala.
Dodatkowo ilość chorych z dnia na dzień jest niższa...
Chyba powinniśmy teraz zadbać bardziej o domy pogrzebowe i kostnice, bo liczba zmarłych na covid jakoś nie maleje proporcjonalnie do ilości chorych, czy wykonanych testów..

Najważniejsze, że statystycznie chorych jest mniej – można otworzyć sklepy i pozwolić rozprzestrzeniać się cholerstwu..
Wszak to już chyba 5-y raz ogłoszono sukces w walce z covidem w tym roku.
O rzesz.... Samo pasmo sukcesów...
Historie mojej młodości :
trzeba pamiętać że liczba zachorować obecnie nie ma związku z liczbą zgonów bo Ci co umierają zarazili sie wcześniej. Te wszystkie statystyki to w buty można włożyć bo zarówno liczba zgonów jak i zachorowań nie mają nic wspólnego z realiami. Nikt tak dokładnie nie wie ile osób chodzi po ulicach z Covid i nikt tak dokładnie nie wie ile osób zmarło na Covid. Znam przypadek Ojca znajomej który miał złośliwy nowotwór w zaawansowanym stadium, na badaniach w szpitalu zarazili go Covid i dalsze leczenie zostało przesunięte. Niestety chłop nie doczekał leczenia bo zmarł ale oczywiście w dokumentach znajoma zobaczyła że wpisali że powodem śmierci był wirus...
Można gdybać ale bez wirusa pewnie też by zmarł w takim czasie.
nawet 133
Już widzę te dyskusje w pubach, twoje TCE nie jedzie bo ma 100 koni tylko a mój 101
To ten wzmocniony.
co do audio ja swego czasu kupiłem bo miałem tylko słuchawki a chciałem czasem posłuchać na głośnikach, ampli Sony STR-DE305 i dwie kolumny tensai jakieś gra to słabo, mam wrażenie że w pracy creative 2.1 gra lepiej
1.2 TCe 100 KM
1.2 TCe 101 KM
1.6 16V 133 KM
Już widzę te dyskusje w pubach, twoje TCE nie jedzie bo ma 100 koni tylko a mój 101
co do audio ja swego czasu kupiłem bo miałem tylko słuchawki a chciałem czasem posłuchać na głośnikach, ampli Sony STR-DE305 i dwie kolumny tensai jakieś gra to słabo, mam wrażenie że w pracy creative 2.1 gra lepiej
Stała pod ścianą prężąc kakao
bez sensu przecież ten 1.2 TCE w renatach ma 130 KM więc po co było tam pakować inny silnik.
a zima jak wygląda?