Czateria... 2021
Ja w dwóch autach łączniki wymieniałem. W Maździe z przodu i Alfie z tyłu. Ale możliwe, że wymieniałem dobre – w obu przypadkach jak zawieszenie zaczynało się odzywać to wymieniałem komplet bez dociekania co jest be a co jeszcze pojeździ.
Dzień bez kupna piły to dzień stracony 

Suzuki ma być na środę. Masakra.
Pojeździłbym.
Bida z obrysówką z przodu. Unikat cholerka. Brak używek, nowa 230$ (ASO za 830pln może mi ściągnąć w 7 dni)
Na razie będzie bez (zderzak z wersji EU Sport), jak znajdę to będę go dziurawił.
Coś tam w US niby na ebayu jest po 18$ z używanych, ale po tym jak laptop leciał
od młodego całe 3 miesiące (US Postal Service deklarował dostawę w 7 dni roboczych
) to raczej nie zaryzykuję. Może starsi jesienią polecą w odwiedziny to mi przywiozą 
Pojeździłbym.
Bida z obrysówką z przodu. Unikat cholerka. Brak używek, nowa 230$ (ASO za 830pln może mi ściągnąć w 7 dni)

Na razie będzie bez (zderzak z wersji EU Sport), jak znajdę to będę go dziurawił.
Coś tam w US niby na ebayu jest po 18$ z używanych, ale po tym jak laptop leciał

Beny napisał(a):Zalalem audi pod korek, kurła jak dziwnie za pełny bak ponad 200zl
Teraz się okaże czy koledzy od diesli prawdę mówili z tym 5l/100km
Jeśli jest to zadbany egzemplarz, to spokojna jazda za miastem nawet 3,9l/100km a granica górna (misto/korki) do 6l/100km.
Czy jesteś w stanie jeździć poza miastem zgodnie z przepisami i z wykorzystaniem zasad ekojazdy?
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Szwagier ma taki silnik w toledo. Spalanie ok 6litrow przy normalnej jeździe. Max7. Ale ja już nie wierzę w wybitna oszczędność diesla (tych bardziej dzisiejszych) bo sam posiadam stosunkowo oszczędne z zalozenia diesle a w mieście palą mi i tak relatywnie sporo.
Ja też mam stosunkowo nowego diesla spełnia Euro 6 ma różne udziwnienia i jestem bardzo zadowolony pod względem spalania. Przy masie Scenica 1600 kg i gabarytach potrafi w trasie zejść do 4L a przy full załadunku trochę ponad 5L. Średnia w koło komina to niecałe 6 litrów w zależności czy używam klimy i czy mi się śpieszy. Patrząc na to że wożę nim czasem sporo towaru to moim zdaniem pali bardzo mało jak na to co musi ciągnąć.
Dzis wypozyczylem fure. Podstawili Fieste ST Line 1.0 ecobbost 125km.....kurde jak to fajnie jezdzi....smigalem i po waskich serpentynach, autobanie, lokalnych asfaltach....ponad 200 km zrobilem....dawno minsie tak dobrzevautem nie jechalo. A wyposazenie maks, nawet czujniki martwego polanw lusterkach.....
Smialem sie z tego 1.0 ale do Fiesty idealny motor.
Smialem sie z tego 1.0 ale do Fiesty idealny motor.
..::Born To Rise Hell::..
Szymon napisał(a):Nowy miesiąc, stara śpiewka
Podpalę to którejś nocy.
Spójrz na to z innej strony – mijają dziesięciolecia, a ta firma pozostaje wierna swoim ideałom. Szkoda, że nie masz lepszej wersji wyposażenia, wtedy nie byłoby problemu
Ja się zastanawiam, czy już nie szukam sam problemów – jak mam odpaloną klimę, to jest w aucie głośniej i słychać jak to tam jęczy wraz ze wzrostem obrotów. Wydaje mi się, że wcześniej tego nie było. Niestety jak się otworzy maskę, to ogólny hałas zagłusza to i na zewnątrz tego nie słychać.
Jestem niemal pewien, że oszukali mnie też z mocą silnika – miałem kilka samochodów o podobnej mocy i żaden tak nie jechał

loockas napisał(a):Widocznie tylko w tym modelu
Clio też było autem doskonałym. Pamiętam jak jechałem do marketu, wracałem autobusem, bo nie odpalało, a po paru godzinach normalnie palił od strzału i wracałem do domu
loockas napisał(a):następnego Reno profilaktycznie nie kupię
Coś mi się wydaje, że i ja tą profilaktykę zastosuję

Faktem jest, że mocno Renault odciążyło VW – przez ostatnie 12 miesięcy zrobił zaledwie 16.000 km, a w tym czasie byłem w Chorwacji nawet. Widocznie nie potrzebuję teraz aż tak często dużego bagażnika i jeżdżę w krótsze trasy. No i trochę tej kwarantanny było.
EDIT: Renault też 16.000 km w 12 miesięcy

U nas się tego w firmie trochę przewinęło i w sumie to tylko z Clio II w dieslu pamiętam notoryczne problemy. Myślę jednak, że to zalanie go w przeszłości benzyną mogło mieć znaczenie
Reszta jak na warunki w jakich pracowało to naprawdę spoko. Pewnie gdyby nie te doświadczenia to nigdy bym nie kupił Reno. Ale zdaje sobie sprawę, że Lagunę sprzedałem zapewne przed problemami. Scenik jest pewnie w podobnej fazie (chyba nawet 130kkm nie ma), a problemy wieku dziecięcego mnie nie dotyczyły. Tak czy inaczej nawet jakbym chciał coś kupić, to ta marka nie ma mi nic obecnie do zaoferowania ciekawego
A jeżeli zakup nowego Reno miałoby wygląda tak jak u Ciebie, to chyba bym więcej nowego auta nie kupił.
Ja patrzyłem na Twoje doświadczenia, Brii też bardzo zawsze zachwalał + parę osób na forum ma dobre doświadczenia. No i zupełnie szczerze chciałem kupić auto, które mi się podoba z wyglądu. A chciałem go mieć od dnia premiery 
Golf mnie kosztował 6.000 zł więcej, ale mimo wszystko jak do niego wsiadam, to jakbym wchodził do bazyliki w Licheniu po przesiadce z Megane
. Mogłem kupić drugiego, ale z drugiej strony... jest praktyczny, ale mi się nie podoba i nie spełniał tego kryterium.
Golf mnie kosztował 6.000 zł więcej, ale mimo wszystko jak do niego wsiadam, to jakbym wchodził do bazyliki w Licheniu po przesiadce z Megane
nemi napisał(a):Może jak już wszystko wymienią, to będzie tylko lepiej
Dokładnie dlatego właścicielka nie chce sprzedać meganki
Ja tez na Rebi nie narzekalem, ale po lekturze nemiego nie zaluje ze ostatecznie nie kupilem. Nawet skorzystalem z namiarow nemiego na zakup ale oferty nie mieli. Teraz nawet sie ciesze. Focus mi podszedl ijestem odpukac zadowolony. Troszke u mnie pojezdzi aczkolwiek chce go wykupic jak najszybciej. Musze wykupic aby szukac czegos nowego. Aczkolwiek Laguna byla swietna i sam zlego slowa na reno nie powiem.
Dopisano wtorek, 7 lip 2020, 13:14:
Ja tez na Rebi nie narzekalem, ale po lekturze nemiego nie zaluje ze ostatecznie nie kupilem. Nawet skorzystalem z namiarow nemiego na zakup ale oferty nie mieli. Teraz nawet sie ciesze. Focus mi podszedl ijestem odpukac zadowolony. Troszke u mnie pojezdzi aczkolwiek chce go wykupic jak najszybciej. Musze wykupic aby szukac czegos nowego. Aczkolwiek Laguna byla swietna i sam zlego slowa na reno nie powiem.
Dopisano wtorek, 7 lip 2020, 13:14:
..::Born To Rise Hell::..