Licznik przebiegu dziennego
Strona 1 z 1
Może zadam głupie pytanie. Gdzie w mojej CX3 znajdę licznik przebiegu dziennego i jego kasowanie. Sprawdzam spalanie i do tej pory spisuję ręcznie przebieg całkowity a chciałbym tak jak w samochodach które do tej pory miałem wyzerować licznik po zatankowaniu. Przeczytałem całe forum i takiego tematu nie znalazłem.
Naciśnij parę razy (krótko- przytrzymanie dłużej kasuje przebieg) taki wystający przycisk na konsoli nad zegarami bardziej prawej str. , służy on również jako pokrętło do ściemniania i rozjaśniania zegarów.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Polecam Motostat –> żeby było gdzie wpisywać
Dodatkowo w monitorze spalania (ta aplikacjach na wyświetlaczu) masz możliwość w opcjach resetowanie średniego z resetem licznika A. Wtedy wykresy dolny przesuwa się co tankowanie (reset przebiegu A).
Dodatkowo w monitorze spalania (ta aplikacjach na wyświetlaczu) masz możliwość w opcjach resetowanie średniego z resetem licznika A. Wtedy wykresy dolny przesuwa się co tankowanie (reset przebiegu A).
Dzięki za info. Gdzieś musiałem przegapić ten wątek o zerowaniu licznika. Pozdrawiam.
Podepnę się pod wątek.
Mam taki problem.
Po zatankowaniu do pełna na kokpicie po prawej stronie wyświetlało się ile km mogę przejechać na ilości paliwa jaka jest w zbiorniku.
Po pewnym czasie nagle w tym miejscu zaczęło mi się wyświetlać spalanie na 100km.Nie wiem jak przywrócić poprzednie info.
Przeglądałem istrukcję i mimo że ma prawie 800 stron nic nie znalazłem na ten temat
Mam taki problem.
Po zatankowaniu do pełna na kokpicie po prawej stronie wyświetlało się ile km mogę przejechać na ilości paliwa jaka jest w zbiorniku.
Po pewnym czasie nagle w tym miejscu zaczęło mi się wyświetlać spalanie na 100km.Nie wiem jak przywrócić poprzednie info.
Przeglądałem istrukcję i mimo że ma prawie 800 stron nic nie znalazłem na ten temat
- Od: 16 sty 2021, 14:11
- Auto: Mazda CX3, benzyna 2,0 l
Rok prod. 2018
Tak na szybko z tego co pamiętam to po lewej str. kier. guzik "info" zmienia parametry
strona 4-33
A chociaż sprawdziłeś czy podany sposób działa?
Pobierz ze strony Mazdy w PDFie właściwą dla swojego modelu
Jestem w pracy to więcej teraz nie sprawdzę...
Widzę że w programie My Mazda jest instrukcja 8EH5
Ja mam starszą zbliżoną do rocznika mojego autka
W instrukcji której nr wymieniłem zerknij na str.4-34
Pozdrawiam
Pobierz ze strony Mazdy w PDFie właściwą dla swojego modelu
Jestem w pracy to więcej teraz nie sprawdzę...
Widzę że w programie My Mazda jest instrukcja 8EH5
Ja mam starszą zbliżoną do rocznika mojego autka
W instrukcji której nr wymieniłem zerknij na str.4-34
Pozdrawiam
krzychun napisał(a):Polecam Motostat –> żeby było gdzie wpisywać
Krzychun korzystasz może z Motostat ?
Korzystałem jak miałem Lancera (nie miał takiego rozbudowanego komputera). Potem wpisałem ze 3 razy Mazdę, ale to jednak jest trochę zachodu jak sam pewnie wiesz, trzeba wpisać ze 3 informacje to tankowanie więc mi się przestało chcieć to wpisywać.
Strona 1 z 1