Czateria... 2021
Ja wrzuciłem na przód całoroczne Continental Cross contact LX2 (tanio się trafiły). Z Nexenów zostało z 2mm.
Na tyle dobijam nieśmiertelne Michelin Latitude Cross. Te opony się nie zużywają.....
Na tyle dobijam nieśmiertelne Michelin Latitude Cross. Te opony się nie zużywają.....
nemi napisał(a):To zależy – w dziupli widziałem niezłą dźwignię – nie przesadzając dwa metry długości. Nakrętka poszła jak po maśle
Nie chodzi o odkręcanie a uniesienie takiego koła
Xenocyd napisał(a):Koła zwykłe są okrągłe – można turlać
a kto ,,wturla" je na piastę? na wyważarkę? montażownice?
O fak, nie wyobrażałem sobie, że można mieć taką trakcję. Jak jechałem z Bimbakiem w Rykach, to byłem w szoku, że auto jedzie tak szybko i się nie ślizga. Dziś założyłem opony, wyłączyłem kontrolę i w zasadzie nie jestem w stanie zgubić przyczepności przy ruszaniu, a na zakrętach nie mam takich jaj 
Wow!
A jeszcze wczoraj szedł bokiem na suchym asfalcie.

Wow!
A jeszcze wczoraj szedł bokiem na suchym asfalcie.

Nie wiem, chyba nie... Zupełnie szczerze... Nie wiem gdzie mógłbym pojeździć i się nie wstydzić. Na zlotach jest dużo ludzi, a ja nie umiem jeździć – podstawy mam tylko, potrzebne do jazdy po ulicy. Czyli mogę jechać z w miarę przepisową prędkością, do tej pory zawsze mi się udawało wyjść w zimie z lekkiego poślizgu, ale boję się jechać naprawdę szybko. No i nie mam ochoty wydawać dużych pieniędzy na to, bo wolę je spożytkować na coś innego.
Chodzi mi po głowie kurs jazdy, ale nic konkretnego nie zrobiłem w tej kwestii.
Oznacza to, że sobie czasem wezmę zakręt 20% szybciej niż golfem i to chyba tyle.
Jeszcze nie odczułem prawdziwej potrzeby realizacji siebie w tej materii.
Jestem w tych 5% kierowców, którzy nie twierdzą, że są wybitni i jeżdżą doskonale
. Jeżdżę mało, rzadko i nie 'sportowo'.
Chodzi mi po głowie kurs jazdy, ale nic konkretnego nie zrobiłem w tej kwestii.
Oznacza to, że sobie czasem wezmę zakręt 20% szybciej niż golfem i to chyba tyle.
Jeszcze nie odczułem prawdziwej potrzeby realizacji siebie w tej materii.
Jestem w tych 5% kierowców, którzy nie twierdzą, że są wybitni i jeżdżą doskonale
nemi napisał(a):Na zlotach jest dużo ludzi, a ja nie umiem jeździć
No i co z tego? Od tego te zloty są, żeby się bezpiecznie uczyć. Ja teraz zaczynam zabawę, bo po raz pierwszy mam auto które mi na to pozwala. Zarówno w Rykach jak i Poznaniu dostałem sporo rad co i jak poprawić. Nie miałem powodów by się czegoś wstydzić, bo każdy się kiedyś uczył i zaczynał od takiego samego poziomu.
Przykład z Poznania. Po pierwszej sesji 2:22. Kompletnie nie ogarniałem tego co się dzieje. Musiałem poznać tor, swoje auto w takiej sytuacji i jeszcze ogarniać flagowych, co dla mnie było nowością. Zapomniałem włączyć kamery i wyłączyć ESP
To nie są zawody sportowe, tylko amatorskie pojeżdzawki. Gdzie jak nie tam, masz się uczyć? Szkolenia są spoko, ale jedno szkolenie 1-2h za wiele Ci nie da. Musiałbyś to robić w miarę regularnie. A regularnie można jechać na zlot
Ależ Laguna zrobiła się komfortowa po zmianie kapci na letnie! Kurcze, nie wiem czy te zimówki jakieś lewe, czy to różnica w wysokości balona (zimówka mniejszy balon o 8mm). Nie jest to C5, ale poprawiło się znacznie i nie jest to już taki beton. owszem, jest dość twardo, ale mimo wszystko znacznie lepiej, niż na zimówce 
ja jutro może ogarnę koła w Signum a jeszcze trzeba w Ducato i Pulsarze zmienić. Żebra stłukłem i nie mogę robić za bardzo, już z tydzień się męczę z bólem 
a potem to zawieszenie wybite a łożyska lecą 
Panie a jak w koleinach nosi 
Ona jest obnizona? Bo całkiem dobrze nadkola ta 18 wypełnia.
Ja jeszcze na zimowkach,coś mi stuka i nie mogę zlokalizować,a z tej strony co stuka podebralo mi oponę od wewnątrz,więc pewnie jeszcze zbieżność dojdzie.
Ja jeszcze na zimowkach,coś mi stuka i nie mogę zlokalizować,a z tej strony co stuka podebralo mi oponę od wewnątrz,więc pewnie jeszcze zbieżność dojdzie.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT