Serwisowanie Mazdy – Pytania
moim zdaniem oni maja ustalone co ile zajmuje – prawda jest taka ze wymiana oleju to 15 minut – a koszt nie powinien przekroczyc 50zł – ale ASO to ASO – poza ASO to widzialem wymiane oleju nawet za 30zl
-
popi2009
Taka moja dodatkowa obserwacja:
FILTR POWIETRZA FIRMY SCT wymieniany jako przykład kilka postów wcześniej – w cenie 23zł jaką zapłaciłem w sklepie czesciarnia_pl jest jak dla mnie rewelacją
wczoraj wymieniałem dziewczynie właśnie filtr powietrza z FILTRONA na ten SCT i jakość wykonania "na oko" jest zdecydowanie wyższa w SCT versus FILTRON
Polecam zwłaszcza za tak niska cene
FILTR POWIETRZA FIRMY SCT wymieniany jako przykład kilka postów wcześniej – w cenie 23zł jaką zapłaciłem w sklepie czesciarnia_pl jest jak dla mnie rewelacją
wczoraj wymieniałem dziewczynie właśnie filtr powietrza z FILTRONA na ten SCT i jakość wykonania "na oko" jest zdecydowanie wyższa w SCT versus FILTRON
Polecam zwłaszcza za tak niska cene
-
popi2009
Właśnie sprawdziłem – 93zł skasowali za filtr powietrza....chyba założyli "węglowy"
Ciekawe jak zareagują, jak powiem, że filtr powietrza i pyłkowy sam wymieniłem? Może to odnotują w swoich księgach i później wytoczą armaty jak będę coś reklamował....
Ciekawe jak zareagują, jak powiem, że filtr powietrza i pyłkowy sam wymieniłem? Może to odnotują w swoich księgach i później wytoczą armaty jak będę coś reklamował....
mf113 napisał(a):Właśnie sprawdziłem – 93zł skasowali za filtr powietrza....chyba założyli "węglowy"![]()
to podaj im swój nowy i poproś tylko o wymianę
-
popi2009
popi2009 napisał(a):jakość wykonania "na oko" jest zdecydowanie wyższa w SCT versus FILTRON
... no to coś niebywałego. Ciekawy jestem jak to robisz

napisałem że na OKO
jak weźmiesz nie wiem Alcatela do reki to widzisz nna OKO że jest gorzej wykonany niż iPhone
jak weźmiesz nie wiem Alcatela do reki to widzisz nna OKO że jest gorzej wykonany niż iPhone
-
popi2009
popi2009 napisał(a):moim zdaniem oni maja ustalone co ile zajmuje – prawda jest taka ze wymiana oleju to 15 minut – a koszt nie powinien przekroczyc 50zł – ale ASO to ASO – poza ASO to widzialem wymiane oleju nawet za 30zl
Mi powiedzieli, że przegląd po 40 tyś to 1050zł – więc myślę, że na pewno mają ustalone roboczogodziny za daną czynność; inaczej nie byliby w stanie tego tak łatwo określić
- Od: 22 mar 2016, 17:11
- Auto: Mazda 3 2016 ENSO
UCZCIWOŚĆ SERWISU – Mirai Motors Zabrze – Trzeci serwis po przejechaniu 33 tyś (wiem, mało
) Grubość klocków: Tył – 7 mm, przód – 8 mm
Drugi serwis, rok temu po przejechaniu 22, 5 tyś. Grubość klocków: Tył 7 mm
, przód – 9 mm
!!
Już dzwoniłem, podobno mechanik się pomylił ? No i co z tym zrobić?
Piszę o tym, ku przestrodze…
Drugi serwis, rok temu po przejechaniu 22, 5 tyś. Grubość klocków: Tył 7 mm

Super-dzięki!
hehe...to chyba standard wpisu: klocki przód 8mm, tył 7mm. Przebieg 9600km
To jak widzę po danych w postach, to po 33 tyś już ich nie powinno być wcale, albo takie trwałe!
hehe...to chyba standard wpisu: klocki przód 8mm, tył 7mm. Przebieg 9600km
To jak widzę po danych w postach, to po 33 tyś już ich nie powinno być wcale, albo takie trwałe!
hej
zbliża mi się termin pierwszego przeglądu po 20tyś km.
Czy możecie powiedzieć jaki powinien być zakres takiego przeglądu poza wymianą oleju i dodatkowo płatnej oceny nadwozia?
Dzięki
Czy możecie powiedzieć jaki powinien być zakres takiego przeglądu poza wymianą oleju i dodatkowo płatnej oceny nadwozia?
Dzięki
sevecc napisał(a):hej
Dzięki
Strony 6-13 i 6-14 w Instrukcji obsługi.

Jak klikniesz "szukaj" to też Ci wyskoczy na tym forum.
zakres zakresem – jak chcesz długo i komfortowo jezdzic to:
filtr oleju
filtr powietrza
filtr kabiny
olej
przy 40 000km plyn hamulcowy dodatkowo
filtr oleju
filtr powietrza
filtr kabiny
olej
-
popi2009
popi2009 napisał(a):zakres zakresem – jak chcesz długo i komfortowo jezdzic to:
filtr oleju
filtr powietrza
filtr kabiny
olej
Ależ to wszystko jest napisane w Instrukcji obsługi.

UCZCIWOŚĆ SERWISU – Mirai Motors Zabrze – Trzeci serwis po przejechaniu 33 tyś (wiem, mało) Grubość klocków: Tył – 7 mm, przód – 8 mm
Drugi serwis, rok temu po przejechaniu 22, 5 tyś. Grubość klocków: Tył 7 mm, przód – 9 mm
!!
Byłem z reklamacją. zachowali się spoko. Pomierzyli przy mnie i ...w ramach przeprosin przyznali 50% rabatu na kolejny przegląd