Nie wpisuje się tego w DSR, jeśli już to w protokół przeglądu.czarmi napisał(a):Podczas takiego przeglądu, w momencie "wykrycia" jakichś rys, powinni wpisać ten fakt w DSR.
ulmen napisał(a):A przykładowo jeśli pojawi się rdza na drzwiach lub nadkolach to serwisują to w ramach moich opłat za przeglądy nadwozia czy raczej to ja będę płacił za takie naprawy ?
Do tego właśnie służy przegląd nadwozia. Jeśli zostanie wykryte ognisko rdzy ASO powinno ciebie poinformować i jeśli masz zachowaną gwarancje na perforacje nadwozia uruchomić procedure naprawy/usunięcia. Oczywiście za free w ramach gwarancji.
Najczęstszym powodem smrodu/nie miłego zapachu jest filtr kabinowy, zwłaszcza węglowy.
Węglowy ma tą zaletę że pochłania dokładniej smrody i inne nieprzyjemności, niestety jak wyczerpie swoją możliwość zaczyna te zapachy oddawać i żadne odgrzybianie nie pomoże.
Wymiana kabinówki wtedy nie zależy od przebiegu/ czasu ale od środowiska i klimatu w jakim auto pracuje. Ja węglowe z tego powodu odpuściłem, mimo to zmieniam średnio dwa razy w roku sam. Koszt filtra śmieszny, zmiana dziecinie prosta. Odgrzybiam max jeden raz w roku.