przez cyber » 25 cze 2014, 20:08
Witam:(
Sprawy tunningu zbladły,po zaworkach było przez jakiś czas dobrze,od tygodnia jakoś auto zaczęło kopcić przy odpale na niebiesko,z pod świateł to samo,poki się nie rozgrzeje kopci na biało:( ogólnie strasznie śmierdzi za autem jak się stoi,podobno to uszczelniacze na zaworach czy jakoś tak ja się nie znam na mechanice.Ogólnie jak by więcej pali,ostatnio jeszcze ta przepływka..ale kolega w okolicy nabył madzie mam podjechac by przełożyc na chwile i sprawdzic,objaw jest taki ze auto rozgrzane auto na postoju po daniu pedalu gazu w podloge przy 2tys/obr ma moment taki jak by mialo sie przebic przez cos i idzie dalej,podczas jazdy tak niema.Po wyczyszczeniu przeplywki na troche problem znika,po 2tyg to samo.Ostatnio zrobilem eksperyment wyjelem filtr powietrza i jechalem na zamknietej obudowie bez filtra auto dostalo nie samowitego kopa zbieralo sie jak nigdy dotąd,kolega patrzyl za mna auto nie dymilo a ni nic,ktos inny znow podpowiedzial ze to moze juz nieszczelnosci z silnika z odmy ze przeplywka mokra sie robi,sam juz niewiem kogo sluchac kazdy mowi cos innego,moze juz ktos z was tak mial takie objawy,boje sie ze czeka mnie remont,oczywiscie nie uciekne od problemu auto jest ze mna juz 4 lata ponad i jak na razie nie mam zamiaru zmienic na inne,bardzo bym byl wdzieczny za jakom kolwiek podpowiedz gdzie szukac przyczyny lub zblizone koszty remontu jesli taki wyniknie.Z ddatkowych wiadomości: auto ma zaslepiony egr,drugi kat wycięty wspawana rurka w to miejsce,na koncu wydech przelot basowy,słychac przy chamowaniu silnikem świst turbinki,czekam na wyczerpujace wiadomości,pozdrawiam:)