Mazda3 BK Y6 '06
Ten środek to raczej jest do mycia po spłukaniu i jak szampon. I potem nie trzeba spłukiwania. Takie mycie z psikacza to ryzyko. I szmat 50... Bo drzwi machniesz i scira ufajdana...
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Doczekała się ;–) wygląda dużo lepiej. Zabezpieczenie jakimś środkiem robiłeś? Szkoda żeby złapało brudu bo potem ciężko doczyścić. Wiem co mówię
Dopisano poniedziałek, 8 czerwca 2015, 05:58:
Doczekała się ;–) wygląda dużo lepiej. Zabezpieczenie jakimś środkiem robiłeś? Szkoda żeby złapało brudu bo potem ciężko doczyścić. Wiem co mówię
Dopisano poniedziałek, 8 czerwca 2015, 05:58:
- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue
Nie polecam, bo swoich doczyścić nie mogę, a co dopiero zabezpieczyć
Tak pytałem tylko.

Autko pojechało dziś na 4 dniowe SPA – naprawa obtarć lakieru + korekta lakieru+ powłoka ceramiczna+ polerka reflektorów+zabezpieczenie reflektorów przed ponownym matowieniem.
Jak tylko odbiorę auto, porobię foty
Karko, musisz mi "sprzedać" sposób na zabezpieczenie reflektorów przed ponownym matowieniem. U mnie przez spryskiwacze chyba dostają tak po tyłku zapewne, bo robione miałem pod koniec listopada i lekki nalot mi się zrobił, najgorzej po bokach, tak jakby przy dużej prędkości płyn się rozmywał wzdłuż reflektora. Coś trzeba temu zaradzić tylko nie wiem w jaki sposób mógłbym je zabezpieczyć, a jak je zrobić już wiem samemu 
- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
zelka – ależ masz smaczny nick ;–)
Przyznam się uczciwie, że polerkę i zabezpieczenie reflektorów robi mi profesjonalna firma autodetailingowa. Z tego co wiem, to do zabezpieczenia używają jakieś substancji, która ma pewnego rodzaju "koneksje" z powłokami kwarcowymi, ale nie mam pojęcia co to dokładnie jest.
Przyznam się uczciwie, że polerkę i zabezpieczenie reflektorów robi mi profesjonalna firma autodetailingowa. Z tego co wiem, to do zabezpieczenia używają jakieś substancji, która ma pewnego rodzaju "koneksje" z powłokami kwarcowymi, ale nie mam pojęcia co to dokładnie jest.
Karko napisał(a):Autko pojechało dziś na 4 dniowe SPA – naprawa obtarć lakieru + korekta lakieru+ powłoka ceramiczna+ polerka reflektorów+zabezpieczenie reflektorów przed ponownym matowieniem.
Czyli jak na mieście zobaczę olśniewające błyśnięcie, to będzie Twoja Magdalena?
phoenx napisał(a):
Czyli jak na mieście zobaczę olśniewające błyśnięcie, to będzie Twoja Magdalena?Ja co prawda uważam, że 'lakierem się nie jeździ', ale z chęcią obejrzę efekt owych prac
Nie, to będzie Magdalena od Francesco ;p do wyglądu jego M3 to nigdy nie dorównam

A serio mówiąc – sam jestem mega ciekaw efektów
Karko napisał(a):Nie, to będzie Magdalena od Francesco ;p do wyglądu jego M3 to nigdy nie dorównam![]()
A serio mówiąc – sam jestem mega ciekaw efektów
Skoro jestem wywołany do tablicy

A co do SPA. Ciekawych jest więcej
No kolego Karko, bardzo rozsądne posunięcie!
nie ma to jak piękne lśniący niebieski kolor winning blue
Odbierasz auto i pierwsze co robisz to fotki na MS!
-
Axela!
- Od: 5 maja 2014, 22:14
- Auto: Mazda3 BK Z6 2004r, HB. Winning Blue 27B <-- Było.
Jest Mazda 3 BP SKYACTIV G 2019 HIKARI. https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=212463
Ale doopy będą się pchały drzwiami i oknami
Zamykaj auto jak stoisz na światłach, bo jak ja kiedyś polerkę zrobiłem to mi 3 do bagażnika wskoczyły 
Karko napisał(a):zelka – ależ masz smaczny nick ;–)
Rozwaliłeś mnie

Muszę poczytać na forum detailingowym co polecą

Fotorelacje zapodaj po tym SPA
- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90