Auto:Subaru Legacy VI 2.5 H4 2017 CVT+LPG (Qbox Plus, AC R01 Red, AC W03) Mazda 3BL (sedan) US 2.0 AT 2010+LPG (QBox, Zavoli N, Barracudy pojedyncze) gdyby wymieniać co było to by strony nie starczyło
Auto:Subaru Legacy VI 2.5 H4 2017 CVT+LPG (Qbox Plus, AC R01 Red, AC W03) Mazda 3BL (sedan) US 2.0 AT 2010+LPG (QBox, Zavoli N, Barracudy pojedyncze) gdyby wymieniać co było to by strony nie starczyło
Tak jak w temacie ogladałem dzisiaj mazde3 która rok temu została sprowadzona z finlandi jest na pl blaszkach cena jej to ok 16tys, czy mam sie obawiac czegos ze byla sprowadzona z tego mroznego kraju? w dowodzie wbite jest ze 2004 rok, niby jest bezwypadkowy miernik lakieru sprawdzane ale jak sie nie myle wszystkie szyby mialy trojki a przednia czworke, nie wiem o co chodzi, pozatym korozji nie ma nigdzie procz tylnego nadkola delikatne zoltawe nalociki ok 4-5cm, jutro umowilem sie ze pojedziemy nim na stacje, na co zwrocic jeszcze szczegolna uwage? za wszelkie informacje dziękuje z góry
Nie spotkałem się jeszcze nigdy w życiu z sytuacją, aby oryginalnie szyby w samochodzie były z różnych roczników – skoro wszystkie prócz czołowej mają "3" to wniosek jest prosty – samochód wyprodukowany w 2003 roku – a przednia pewnie wymieniona. A czy czołowa jest również Saint Gobain? Oczywiście wymieniona szyba nie musi oznaczać nic złego – kamyk uderzył, szyba pękła i została wymieniona – ale to tylko jedna z hipotez.
kurcze nie pamietam dokladnie na tych szybach co bylo bo ogladalem go przy mocno padającym sniegu taka pogoda mnie zastala, auto stoi nie daleko mnie ok 10km Pani rok ją jezdzi jeszcze opony ma finlandzkie co były w nich kolce, i jak jechalem to nie wiem czy wymiana lozyska w kole bo szumialo czy wina tych opon, slychac bylo takze szumiene w alternatorze jak by łozysko ale nie wiem czy to częsta przypadłosć w 1.6
witam zalaczam zdjecie i zaznaczam belkę!! A poniewaz jestem laikiem chcialem zapytac tylko czy ta zaznaczona belka to jest wzmocnienie zderzaka czy jeden z elementow konstrukcji samochodu??? dzieki
A jakie to ma znaczenie dla Ciebie co to jest? Jakoś nie rozumiem problemu. Próbowałeś wyszukać rozwiązania w np. allegro czy prościej założyć wątek na forum?
Ta belka jest częścią konstrukcji pojazdu i elementem tzw. strefy kontrolowanego zgniotu mającej na celu pochłonięcie części energii uderzenia podczas kolizji.
mam okazje kupic samochod po kolizji i ta wlasnie belka jest lekko wgniecona, orientujecie sie ile moze kosztowac naprawa,wyprostowanie tej belki??samochod oprocz tego jest calkowicie sprawny, czy z taka wada przejdzie mi ten samochod przegląd?
Jeżeli przednia belka jest wgięta to bardzo możliwe, że podłużnice do których zamontowana jest belka też nie są już całkiem proste. Dogadaj się z jakimś blacharzem, żeby obejrzał to auto i ocenił stan tych elementów.
Lekko dla Ciebie może oznaczać tragedię dla auta. Zakup auta powypadkowego, niesie ze sobą ryzyko, że część usterek już została zamaskowana a sprzedawca pokazuje Ci palcem tylko to co chce byś zauwazył. Wrzuć zdjęcia do oceny auta we właściwym dziale i dowiesz się zdecydowanie więcej niż takie gdybanie. Nie zdziw się jak masz teraz różne szczeliny w klapie bagażnika. Nowe auta muszą tak pochłaniać energię
hmm to byla podobno stłuczka na parkingu:) z zewnąterz nie widac wlasciwie nic tylko te nity od grila puscily i jest lekko luzny ale to jest napewno do zrobienia, auta jeszcze nie kupilismy poprosilem goscia zeby wysłam mi zdjecia tych uszkodzen, jak mi wysle to wstawie i poradze sie na forum ,tymczasem dzeki
Wiecie jak jest Na zachodzie po stłuczce nikt nie naprawia tylko kasuje auto, wrak do sprzedania idzie. Wrak oczywiście dla Niemca bo dla naszych handlarzy to tylko stłuczka, właściciel po stłuczce dostał takiego wstrząsu ze się zestarzał .
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole." Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Czyli wiadomo, że zderzak na pewno był wymieniany, lampa zapewne też. Myślę też, że belka mogła pociągnąć za sobą podłużnicę. Musiałbyś też sprawdzić czy nie były wystrzelone poduszki, bo uszkodzenie jest bardzo blisko czujnika od poduszek. Jaką cenę za to auto Ci zaproponował?
Tylko zachodzę w głowę co to za "magik" to składał jak pasa przedniego nie doprowadził do stanu wyjściowego, a zderzak założył O_o A jak z maską / grillem bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że są całe – chyba, że też już "podmianka" była...