Mazda 323F BJ ZM '02 Po odnowie. Sprzedam
Mazda 323 f BJ 1,6 16V ZM 2002 Polifcie
Witam serdecznie forumowiczów.
Od lata jestem posiadaczem Mazdy 323 F o przebiegu wg. tacho 167000.
Kolor: 18J Grace zielony MIKI
Wyposażenie
Klima
Webasto-to cieszy najbardziej
Alufelgi
4 el. szyby
Tcs
el. lusterka
Regulowana wysokość kolumny kierownicy
Wspomaganie kierownicy
Immobilizer
Regulacja elektryczna reflektorów
Regulacja natężenia podświetlenia deski rozdzielczej
Światła przeciwmgielne
Dzielona i regulowana kanapa tylna
i parę innych dodatków
Obecnie dokonałem kilka rzeczy związanych z mechaniką tzn. wymiana rozrządu z pompą wody , wymiana sprzęgła , wymiana filtrów i oleju na Valvoline Max Life 10w40, regeneracja zacisków tylnych oraz przednich i parę drobniejszych rzeczy.
W planach mam dokonanie napraw blacharskich oraz lakierniczych oraz konserwację podwozia a także regeneracja felg.
Pracy i kosztów mnóstwo ale ma być autko dopieszczone
Witam serdecznie forumowiczów.
Od lata jestem posiadaczem Mazdy 323 F o przebiegu wg. tacho 167000.
Kolor: 18J Grace zielony MIKI
Wyposażenie
Klima
Webasto-to cieszy najbardziej
Alufelgi
4 el. szyby
Tcs
el. lusterka
Regulowana wysokość kolumny kierownicy
Wspomaganie kierownicy
Immobilizer
Regulacja elektryczna reflektorów
Regulacja natężenia podświetlenia deski rozdzielczej
Światła przeciwmgielne
Dzielona i regulowana kanapa tylna
i parę innych dodatków
Obecnie dokonałem kilka rzeczy związanych z mechaniką tzn. wymiana rozrządu z pompą wody , wymiana sprzęgła , wymiana filtrów i oleju na Valvoline Max Life 10w40, regeneracja zacisków tylnych oraz przednich i parę drobniejszych rzeczy.
W planach mam dokonanie napraw blacharskich oraz lakierniczych oraz konserwację podwozia a także regeneracja felg.
Pracy i kosztów mnóstwo ale ma być autko dopieszczone
Ostatnio edytowano 1 lip 2017, 21:41 przez Damian68, łącznie edytowano 3 razy
MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY
Ostatnia seria 323F BJ Dbaj o nią, jest ich coraz mniej na drogach, przez zalew tanich trójek i szóstek z Zachodu.
- Od: 9 kwi 2005, 21:00
- Auto: Mazda 3 BL 1.6 2013; Mazda 3 BL 2.0 Disi 2012;
była;Mazda3 1.6 Active 2006 & Mazda3 2.0 Sport 2009
323F BJ 2.0 FS Sportive '01
Zadbam. Przez okres zimowy będzie dopieszczona. Mały tuning , naprawy blacharskie i nowy lakierek. Ma być cukiereczek.
Przy okazji dla wszystkich Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia
Dopisano 25 gru 2014, 14:59:
Wymienione świece , przewody zapłonowe, cewki oraz rura gumowa – zniknęło szarpanie.
Przy okazji dla wszystkich Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia
Dopisano 25 gru 2014, 14:59:
Wymienione świece , przewody zapłonowe, cewki oraz rura gumowa – zniknęło szarpanie.
Fajna sztuka! Te Webasto fajna sprawa. Na pilota masz?
Nie wiem czy dobrze widzę, ale nadkola Ci już wpierdziela... ja na szczęście mam to już za sobą. Wstaw plastikowe nadkola i wywiń je na rant a będziesz miał spokój
Szerokości!
Nie wiem czy dobrze widzę, ale nadkola Ci już wpierdziela... ja na szczęście mam to już za sobą. Wstaw plastikowe nadkola i wywiń je na rant a będziesz miał spokój
Szerokości!
- Od: 21 lis 2010, 00:25
- Auto: Mazda3 2.0 DISI 2011
Volvo XC70 2008
Ładna sztuka felgi jakoś nie widzę żeby były do renowacji
na pewno wnętrze w ładnym stanie wygląda na prawdziwy przebieg, widywałem ostatnie polifty (gorszy materiał na fotelach) z teoretycznie mniejszymi przebiegami i zawsze wyglądały dużo gorzej
na pewno wnętrze w ładnym stanie wygląda na prawdziwy przebieg, widywałem ostatnie polifty (gorszy materiał na fotelach) z teoretycznie mniejszymi przebiegami i zawsze wyglądały dużo gorzej
Fajna sztuka! Te Webasto fajna sprawa. Na pilota masz?twardy103 napisał(a):Fajna sztuka! Te Webasto fajna sprawa. Na pilota masz?
Szerokości!
Szerokości!
Webasto nie jest na pilota, ale ma trzy programy więc wystarczy.
Nadkola fakt atakuje RUDA. Ale niedługo będzie kompletna naprawa blacharki oraz malowanie .
Odnośnie nadkoli to chętnie pomyślę.
Dopisano 8 sty 2015, 17:09:
tomsimondj napisał(a):Ładna sztuka felgi jakoś nie widzę żeby były do renowacji
Felgi chcę pomalować na lekki połysk srebrny lub stalowy. Co do przebiegu- no cóż jedynie myślę że prawdziwy. Zresztą – mam opla astrę 230000 na budziku i chodzi jak pszczółka więc mam porównanie .
Dopisano 8 sty 2015, 17:14:
Szukam kogoś kto doradzi mi odnośnie tuningu optycznego
Dopisano 8 sty 2015, 18:39:
Witam.
Gdzie nabyłeś relingi do Madzi? Trudny montaż? Jaka ewentualnie cena?
Pozdrawiam
Dopisano 8 sty 2015, 18:41:
Przepraszam. Pytanie do twardy103
Odnośnie optycznego mogę coś podpowiedzieć na pewno polecam pakiet sportive zwłaszcza przedni zderzak całkowicie zmienia to auto
Zderzak od sportiva jest ok ale ponoć trzeba trochę przerobić do mojej bj-tki. Zastanawiam się nad progami bocznymi od sportiv, może modyfikacja tylnego zderzaka od np. sportive a z przodu np. lekka dokładka
http://allegro.pl/uniwersalna-dokladka- ... 53190.html. Co myślicie?
http://allegro.pl/uniwersalna-dokladka- ... 53190.html. Co myślicie?
Zakupione dysze mgiełkowe do Żabki wycieraczki przednie , obudowa kluczyka – pilot oraz manetka wycieraczek z M6. Bagażnik niestety nie kupiłem był niekompletny
Dopisano 16 sty 2015, 17:17:
Spodobały mi się felgi i mam już ból głowy
http://alucenter.eu/pl/p/980-MG-NOWE-FE ... W-UP/22658
Dopisano 16 sty 2015, 17:22:
Dopisano 16 sty 2015, 17:36:
Na moim celowniku jest takie radio
http://allegro.pl/radio-2din-jvc-kw-sd7 ... 00488.html
kolejny ból głowy i lżejszy portfel
Dopisano 16 sty 2015, 17:52:
I jeszcze jeden gadżet
http://allegro.pl/pioneer-ts-w310s4-mdf ... 63561.html
Dopisano 16 sty 2015, 17:17:
Spodobały mi się felgi i mam już ból głowy
Dopisano 16 sty 2015, 17:22:
Dopisano 16 sty 2015, 17:36:
Na moim celowniku jest takie radio
http://allegro.pl/radio-2din-jvc-kw-sd7 ... 00488.html
kolejny ból głowy i lżejszy portfel
Dopisano 16 sty 2015, 17:52:
I jeszcze jeden gadżet
http://allegro.pl/pioneer-ts-w310s4-mdf ... 63561.html
Felgi nawet ładne ale rozmiar przynajmniej 16'
15 są za małe i nie będzie widać żadnego efektu
Radyjko dobre, sam mam JVC i polecam, jeżeli się je dobrze ustawi i podepnie pod wzmacniacz jak w moim przypadku ( przód odseparowany zestaw audio system mx 165 de subwoofer blaupunkt s1200 oraz wzmacniacz 4 kanałowy a tył odłączony) to gra naprawdę głośno i czysto
Co do subwoofera to bardzo mocny jest, tzn dobry wzmacniacz musisz mieć żeby to zasilić bo inaczej będzie tylko pierdziało basem
Radyjko dobre, sam mam JVC i polecam, jeżeli się je dobrze ustawi i podepnie pod wzmacniacz jak w moim przypadku ( przód odseparowany zestaw audio system mx 165 de subwoofer blaupunkt s1200 oraz wzmacniacz 4 kanałowy a tył odłączony) to gra naprawdę głośno i czysto
Co do subwoofera to bardzo mocny jest, tzn dobry wzmacniacz musisz mieć żeby to zasilić bo inaczej będzie tylko pierdziało basem
- Od: 6 gru 2012, 12:20
- Auto: Mazda 323F BJ '01green "turbo klekot"
viewtopic.php?f=312&t=145523
dawid075321 napisał(a):Felgi nawet ładne ale rozmiar przynajmniej 16'
Zgadzam się że felgi 16-to jest jeszcze temat do przemyślenia a to tej skrzyni to oferują wzmacniacz Crunch
http://allegro.pl/crunch-gtx-2400-kurie ... 27651.html
Myślę że dobry kompromis
Nie wiem jakie głośniki na przód
Dopisano 17 sty 2015, 15:01:
Tych felg nie mają w rozmiarze 16 "
Polecam poszukać oryginalnych z mazdy mx-5
Bardzo ładny wzór, tsw apex które mam ja też nie są najbrzydsze
Głośniki polecam takie jakie mam ja, dobra jakość wykonania i w dobrej cenie, 350 za komplet na przód
Bardzo ładny wzór, tsw apex które mam ja też nie są najbrzydsze
Głośniki polecam takie jakie mam ja, dobra jakość wykonania i w dobrej cenie, 350 za komplet na przód
- Od: 6 gru 2012, 12:20
- Auto: Mazda 323F BJ '01green "turbo klekot"
viewtopic.php?f=312&t=145523
Dysze mgiełkowe założone, czekam za manetką wycieraczek ale chyba konie zdechły kurierowi po drodze
Jak chcesz zobaczyć jak wyglądają ori z mx5 16 cali to zapraszam do mnie mój letni setup aż tak mocno chcesz iść w audio? zobacz sobie skrzynke która leży u mnie w bagażniku, mniejsza a moim zdaniem do bj wystarcza radio fajne też o nim myślałem (ew porównywalny alpine ale póki moje działa to zostaje )
Osobiście co do radia polecam to Pioneer fh-x700bt. Skrzynka za duża do bj miałem podobny model głośnika (fakt robi nieźle boom) ale do normalnego słuchania teraz nam głośnik 8' i spokojnie daje radę
Regeneracja DPF........info PW
benq323 napisał(a):Osobiście co do radia polecam to Pioneer fh-x700bt. Skrzynka za duża do bj miałem podobny model głośnika (fakt robi nieźle boom) ale do normalnego słuchania teraz nam głośnik 8' i spokojnie daje radę
Radyjko JVC wybrałem – wstępnie – ze względu na czytnik kart – wygoda. Pioneer fajny , mam pionierka w astrze ale 1DIN na kartę . Skrzynka i wzmacniacz crunch to na razie przymiarki ale kto wie.Rozglądam się i porównuję.
Dopisano 20 sty 2015, 23:44:
tomsimondj napisał(a):Jak chcesz zobaczyć jak wyglądają ori z mx5 16 cali to zapraszam do mnie mój letni setup aż tak mocno chcesz iść w audio? zobacz sobie skrzynke która leży u mnie w bagażniku, mniejsza a moim zdaniem do bj wystarcza radio fajne też o nim myślałem (ew porównywalny alpine ale póki moje działa to zostaje )
Felgi widziałem i są nie najgorsze- wiadomo rzecz gustu-jednemu podoba się żona innemu teściowa – ale nie zaprzeczam że fajne i 16" A co do audio to zawsze miałem hopla na tym punkcie i tak jakoś pozostało .Czas pkaże na co się zdecyduję
Dopisano 21 sty 2015, 01:19:
Mam pytanie gdzie znajdę opis a najlepiej fotorelację demontażu panelu nawiewu oraz jak wyciągnąć radio bo nie chcę dokonać zniszczeń. Przeglądałem forum i nie znalazłem opisu . Proszę o pomoc
Ori 2din to zdemontujesz za pomocą np 2 cienkich długich dwoździ z lewej i z prawej delikatnie demontujesz plastikowe zaślepki pod którymi masz okrągłe otworki w które wkładasz kluczyki (czyt. Gwoździe) i wtedy zabezpieczenia powinny puścić
A zamiast w tak mocnego suba który zajmie Ci ponad pół bagażnika pomysl o lepszym przodzie i wygłuszeniu drzwi
A zamiast w tak mocnego suba który zajmie Ci ponad pół bagażnika pomysl o lepszym przodzie i wygłuszeniu drzwi
benq323 napisał(a):Ori 2din to zdemontujesz za pomocą np 2 cienkich długich dwoździ z lewej i z prawej delikatnie demontujesz plastikowe zaślepki pod którymi masz okrągłe otworki w które wkładasz kluczyki (czyt. Gwoździe) i wtedy zabezpieczenia powinny puścić
Dzięki za info Odnośnie audio to na razie przymiarki i nadal rozważam różne opcje. Będę chciał wygłuszyć auto przy okazji prac blacharskich bo od tego zacznę i jakieś głośniki na przód wsadzić . Na razie użytkuję Żabę bo ma Webasto i grzeje ale będę musiał oddać do blacharza i lakiernika żeby na wiosnę mieć autko wyszykowane
Dopisano 21 sty 2015, 11:55:
A przy okazji to fajny masz kolor auta i te skórki to na bogato wygląda i jeśli się nie mylę do dokładka z przodu jest od Laguny I ? Dużo pracy przy zdejmowaniu boczków drzwi i wygłuszaniu? Jakie maty zastosowałeś i jak wychodzi to cenowo?
Pozdrawiam
Damian
Dopisano 21 sty 2015, 12:34:
I dlatego musi być mocna skrzynia . Mama kazali
- Załączniki
-
a panel od nawiewu po prostu ciągniesz od góry i wyskakuję z zatrzasków (gorzej z dołem gdyż trzeba poodpinać panel nawiewu )
zdecydowanie jeśli sub to polecam tego alpine co dudni u mnie 984r bodajże model bardzo mała i fajna skrzynka tylko bardzo rzadko spotykana
zdecydowanie jeśli sub to polecam tego alpine co dudni u mnie 984r bodajże model bardzo mała i fajna skrzynka tylko bardzo rzadko spotykana
Damian68 napisał(a):A przy okazji to fajny masz kolor auta i te skórki to na bogato wygląda i jeśli się nie mylę do dokładka z przodu jest od Laguny I ? Dużo pracy przy zdejmowaniu boczków drzwi i wygłuszaniu? Jakie maty zastosowałeś i jak wychodzi to cenowo?
maty używałem butylowe stp, a pianke na boczki GMS o grubości jak dobrze pamiętam 5 mm.
Nie jest to tanie rozwiązanie ale maty butylowe są podobno o wiele lżejsze od bitumicznych i lepiej tłumią (porównania nie mam- tak po prostu słyszałem). Kosztów dokładnie Ci nie podam, bo nie pamiętam jak to kosztowało, ale na parę przednich drzwi na wytłumienie podobnymi materiałami musisz liczyć 200-250 zł.