Mazda Xedos 6 CA KL ~'94 – Sylwo
a problemy z abs-em miales przed swapem? Tzn swiecila sie kontrolka ?
Dziwne ze mechanior oddal ci auto w takim stanie, a nie ustawil do konca, kontaktowales sie z nim juz w tej sprawie?
Dobrze doczytalem, remont i swapa robil Patryk(xXx)?
Dziwne ze mechanior oddal ci auto w takim stanie, a nie ustawil do konca, kontaktowales sie z nim juz w tej sprawie?
Dobrze doczytalem, remont i swapa robil Patryk(xXx)?
- Od: 19 wrz 2010, 10:06
- Auto: Mazda Xedos 6
ABS działał zawsze bez zarzutów.
Kontaktowałem się z nim i radzi kolektora szukać od KLZE z prostą szyją. Ponoć to ma rozwiązać problemy z umieszczeniem kilku rzeczy na swoim miejscu. Ale przez święta i tak muszę wytrzymać.
Kontaktowałem się z nim i radzi kolektora szukać od KLZE z prostą szyją. Ponoć to ma rozwiązać problemy z umieszczeniem kilku rzeczy na swoim miejscu. Ale przez święta i tak muszę wytrzymać.
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
0-180
Tak jak kilka postów wyżej
macieju napisał(a):coś jeszcze było zmieniane oprócz silnika?
Tak jak kilka postów wyżej
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
nieźle się zbiera, wg stopera 7,5 do setki 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Zakładał ktoś kiedyś siłowniki pod maskę silnika xedosa?
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Elegancko sie zbiera 
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Ja mam zamiar załozyc
sa na alle uniwersalne pod maske i ktos na forum zakładał juz do 323 chyba
sa na alle uniwersalne pod maske i ktos na forum zakładał juz do 323 chyba
X E D O S 6
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
- Od: 19 maja 2012, 07:54
- Auto: viewtopic.php?f=314&t=156205
Kurde no...fajnie się to zbiera... czemu odrazu nie kupiłem KL`a

"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Fajnie ? Z tym xedos powinien seryjnie wychodzić ! 
Ciekawe ile to ma teraz mocy z istniejącymi problemami... Obstawiam ~7s do 100tki jak już wszystko uporządkujesz.
Czy ten zamach nie zbił nieco momentu?
Ciekawe ile to ma teraz mocy z istniejącymi problemami... Obstawiam ~7s do 100tki jak już wszystko uporządkujesz.
Czy ten zamach nie zbił nieco momentu?
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Wsadziłbym KL`a gdybym nie przejechał się na motocyklu. Teraz tylko dopiąć Xedi do takiego stopnia by posłużyła godnie parę lat i robię kat A ! ;]
Sylwek, daj mi znać co było z ABSem jak rozwiążesz problem, bo ja każde info o ABSie muszę zbierać, mając ze swoim taką padaczkę
Sylwek, daj mi znać co było z ABSem jak rozwiążesz problem, bo ja każde info o ABSie muszę zbierać, mając ze swoim taką padaczkę

"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
freezoneq napisał(a):Czy ten zamach nie zbił nieco momentu?
Moim zdaniem nie powinien zaszkodzić a może nawet pomóc +Nm.
Co do mocy to nie wiem jak to się przekłada.
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Onyx jak zawsze wie co i jak 
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
A mi się wydaje, że skoro "poprawia się reakcja na gaz" co jest odczuwalne w czasie jazdy to chyba jednak przekłada się na Nm i HP
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Zamach ma duży wpływ na sprint do setki,to się zgodzę.
To tak samo jak byś powiedział ze jak wywalisz 100 kg z samochodu to wzrośnie moment i moc. Uzyskasz lepsze przyspieszenie ale koni nie przybędzie
To tak samo jak byś powiedział ze jak wywalisz 100 kg z samochodu to wzrośnie moment i moc. Uzyskasz lepsze przyspieszenie ale koni nie przybędzie
Czyli szybciej sie autko rozpedza ale nic poza tym 
Kiedys slyszalem ze w malych pojemnosciach i mocach lekki zamach powoduje gorsza dynamike przy jezdzie pod gorke ,a ostatnio w temacie 121DA gosc napisal ze po odchudzeniu zamachu auto lepiej jedzie,ale nizej sie kreci.tzn spadla wartosc max osiaganych obrotow silnika.przedtem wyzej mu sie krecil,tetaz lepiej od dolu jedzie.
Wysłane z mojego WT19i
Wysłane z mojego WT19i
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Czyli cos za cos tak ?