Mephic napisał(a):Ja tu widzę wadę fabryczna kwestia znalezienia
a ja raczej niezłą zagadkę.
Mephic napisał(a):ponownie odwoze Madzie na badanie,
nie ma co ukrywać,pacjentka jest u mnie.
Właściciel wymógł abym poruszał się owym autem,co winno je zmusić do strzelania fochów,bo po przebyciu trasy KRK-KAT wszelkie anomalia oczywiście przeszły.
W związku z tym udałem się dzisiaj na krótką przejażdżkę i ......
Na początku ok,zero stresu,odpaliła na strzał,jedzie,przyspiesza płynnie,brak jakiegokolwiek buntu ze strony silnika.Typowa miejska jazda,ujechałem może ze dwa kilosy i nagle

szarpnęła raz,za chwilę znowu,za chwilę dwa razy....itd.prędkość niewielka 3 bieg obroty ok 1800 rpm.
Jadę dalej,zbliżam się do zakrętu drogi głównej (90 st. w prawo),a tu ci zonk

brak reakcji na gaz,ja dociskam,a tu zero reakcji silnika.Madzia zwalnia,ale ten cholerny zakręt na pieprz...ym skrzyżowaniu.....wciskam sprzęgło ( na luzie rozpędem skręcę ),obroty spadają na tacho do zera,ale
silnik stoi w miejscu
EPS nadal działa
świeci tylko kontrolka ciśnienia oleju
MIL zgaszony,kontrolka ładowania zgaszona
DSC zgaszoneodpalam,zapaliła-zgasła
ponownie odpalam,dodaję trochę gazu-podtrzymała obroty,dołączam 2 bieg (nie zatrzymałem jej,nadal się toczyła) i wracam do siebie.Wysiadam żeby otworzyć bramę,silnika nie gaszę –
pracuje wentylator na chłodnicy (klima OFF),macam lusterka i tylną szybę – zimna
Wjechałem na plac,sprawdzam węże do chłodnicy – zimne.Logiczne zresztą,parę kilometrów jazdy nie doprowadzi do takiej temp.
Zgasiłem ją sobie piątym biegiem i sprzęgłem oraz naciśniętym hamulcem.
Zapaliło się : MIL,EPS,CHARGE,OIL,DSC,wspomaganie przestało działać.
Szanowne grono,koledzy Dominooo & Akostarek jakieś sugestie

Uprzedam,Madzia jest cwana bardziej niż się wydaje.Przesłuchana na okoliczność DTC oświadczyłą ,że nie posiada.Badanie wykrywaczem kłamstw potwierdziło:DTC brak.