Mazda3 BK LF '05 Top Sport
Ktoś wie co się dzieje ze stroną stacjebenzynowe.pl ? Miałem tam wszystkie wydatki , tankowania itd.
Dziś okazało się ,że mam do wymiany wtyczka – wiązka MAF Sensor , powód nieoryginalny dolot i za krótkie przewody do MAF co spowodowało naderwanie gdzieś wiązki lub uszkodzenie samej wtyczki .
Używana wtyczka 20 zł , przelutowanie i wydłużenie przewodów u elektryka 30 zł.
Objawy : auto robi "hopki " i wywala P 0102 , sprawdzona wyczyszczone przepływka , potem podmieniana i w zależności jak się ruszy ,poruszy wtyczką , kablami to raz zap..... a raz wali błąd za błędem .
Używana wtyczka 20 zł , przelutowanie i wydłużenie przewodów u elektryka 30 zł.
Objawy : auto robi "hopki " i wywala P 0102 , sprawdzona wyczyszczone przepływka , potem podmieniana i w zależności jak się ruszy ,poruszy wtyczką , kablami to raz zap..... a raz wali błąd za błędem .
Miałem ten sam problem – tylko że u mnie kable były naderwane od razu przy wtyczce – ktoś wcześniej już lutował i ponowne lutowanie nie chodziło w grę. Kupiłem używkę z kablami za 15 zł (od Fasoli) 
Dziś zaskoczyła mnie plama oleju na podłodze garażu
, na podnośniku wyszło , że śruba spustowa była słabo dokręcona . Wymieniacie uszczelkę pod korkiem za każdym razem na miedzianą ?
Chyba trzeba będzie przy następnej wymianie albo po prostu za słabo dokręcił śrubę.
Dziś autko zaczęło "podszarpywać" między 2 a 3 tys. rpm. check się nie zapalił ale wywaliło błąd na skanerze P0402 , dobrze rozumiem ,że po tych historiach olejowych katalizator powiedział – pa pa 
co2 na skanerze 14 %
co2 na skanerze 14 %
Dziś auto pojechało po nowy wydech od kata do końca , przy okazji sprawdzimy jak wygląda kat i ewentualna wymiana na metalowy .
No i się stało wydech 2.25 cały od kata na 3 tłumikach przelotowych , nie da się opisać dźwięku , głupio jeździć po mieście przy -2 z otwartymi oknami .
Co do mocy – na pewno nie jest gorzej , idzie od dołu a czy cos przybyło – chyba ... tak.
sory za fotki – zrobię lepsze
Co do mocy – na pewno nie jest gorzej , idzie od dołu a czy cos przybyło – chyba ... tak.
sory za fotki – zrobię lepsze
Pozostaje teraz kolektory od msds , im od cosworta , cewki coswort , przepustnica zmodowana i coś więcej na wykresie się pojawi
Jeżeli dalej będziesz dłubał n/a to ta średnica styknie jeżeli planujesz boost to już 2,5 cala
Jeżeli dalej będziesz dłubał n/a to ta średnica styknie jeżeli planujesz boost to już 2,5 cala
Ostatnio edytowano 19 gru 2013, 20:23 przez Arkadius 73, łącznie edytowano 1 raz
-
Arkadius 73
piotrekkk1985 napisał(a):Wrzuc jakis filmik chociaz na postoju jak to "gada"
cos pomyślę
Arkadius 73 napisał(a):Pozostaje teraz kolektory od msds , im od cosworta , cewki coswort , przepustnica zmodowana i coś więcej na wykresie się pojawi
wystroiłbym to i wsio
petoro napisał(a):Pewnie mruczy jak zdrowy kociak .
Kocica , że tygrys odpada
petoro napisał(a): Tylko sie nie przeziębij bo za oknem zima
zakładam czapkę , szalik , rękawiczki i ... idę jeszcze pojeździć
Ale wąskie gardło to teraz będzie IM póżniej kolektory , upgrade tb no i iskra
Wiem jak zaczynałem dłubanie przy swoim n/a
do ciebie przynajmniej dynotronix się uśmiechnął i robi flash ecu
Wiem jak zaczynałem dłubanie przy swoim n/a
do ciebie przynajmniej dynotronix się uśmiechnął i robi flash ecu
-
Arkadius 73
Arkadius 73 napisał(a):do ciebie przynajmniej dynotronix się uśmiechnął i robi flash ecu
co konkretnie i kto ?