Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
maciejmp napisał(a):Witam.
Mam taki problem, 3 raz w przciagu ostatniego tygodnia taka sytuacja. Auto jezdzi cacy. Zostawiam pod domem, wracam za godzine i auto nie odpala – nie kreci w ogole rozrusnzik ale prad z aku jest bo cala elektryka dziala. Zostawiam auto na noc i rano samochod odpala. Wczoraj ponownie taka sama sytuacja, nie chce krecic, dzis rano wsiadam i normlanie kreci. Czy to siada rozrusznik czy jednak problemu upatrywca w swiecach ( nie wymieniane od kupna auta ).
Dodam, ze w trakcie uzywania auta czasem rozrusznik potrzebuje kilka sekund zeby zalapal – nie zawsze ale zdarzaly sie takie momenty.
Miałem taką samą sytuację u siebie. Czasami rozrusznik w ogóle "nie kręcił" to wtedy pomagało lekkie stuknięcie w rozrusznik i od razu odpalał, z biegiem czasu przeszło to w dłuższe kręcenie rozrusznikiem. To już mnie denerwowało i oddałem rozrusznik do regeneracji. Koszt 350 zł, wszystkie elementy wewnętrzne wymienione na nowe, stara została tylko obudowa. Od tego czasu auto pali na "dotyk".
- Od: 29 kwi 2013, 12:15
- Auto: –
przepraszam że nie dopisałem, że chodzi o tył. Wiec jak jest 1 światło z tyłu to wszystko okey
. Z przodu to wiem że są 2
Dziękuje za pomoc

Dziękuje za pomoc
Nie rób nic na siłę , weź większy młotek
Robert Orben :"Codziennie rano staraj się czytać listę najbogatszych. Jeśli cię na niej nie ma, idź do pracy."
Wysłane z mojej noki 3310 za pomocą SMS`A
Robert Orben :"Codziennie rano staraj się czytać listę najbogatszych. Jeśli cię na niej nie ma, idź do pracy."
Jeszcze raz temat podświetlania w kokpicie:
Dla upewnienia czy klawisze regulacji lusterek oraz klawisz blokady otwierania szyb poza kierowcy (ten jeden prostokątny mały na drzwiach od kierowcy) – są podświetlaniem ? Bo u mnie dzisiaj zwróciłem uwagę że nic się u mnie z tych klawiszy nie podświetla i już zwątpiłem czy tutaj również żaróweczki siadły czy te akurat nie są w żaden sposób podświetlane ?
Dla upewnienia czy klawisze regulacji lusterek oraz klawisz blokady otwierania szyb poza kierowcy (ten jeden prostokątny mały na drzwiach od kierowcy) – są podświetlaniem ? Bo u mnie dzisiaj zwróciłem uwagę że nic się u mnie z tych klawiszy nie podświetla i już zwątpiłem czy tutaj również żaróweczki siadły czy te akurat nie są w żaden sposób podświetlane ?
- Od: 5 sie 2013, 19:48
- Auto: Mazda CX-5 2.5 2019
Nie do końca chyba bo u mnie np 4 klawisze od szyb – to wszystkie mają podświetlane takie 3 kropki na czerwono, ale poza tymi klawiszami są jeszcze: 1 klawisz od blokady otwierania szyb, oraz klawisze odpowiedziane za regulacje lusterek i o te klawisze dokładnie mi chodzi czy są podświetlane ?
- Od: 5 sie 2013, 19:48
- Auto: Mazda CX-5 2.5 2019
masz o dwa lata młodsze auto czyli pewnie polifta więc ja już ci nie pomogę bo tak jak pisałem u mnie podświetla się tylko guzik od szyby kierowcy i nie ma na nim kropki tylko pasek czerwony . czekaj na inne wypowiedzi . pozdro
W przedlifcie podświetla się tylko przycisk podnoszenia kierowcy,w polifcie wszystke cztery i nic więcej.

Niestety ex właściciel M6 A+ ,została skradziona 17.12.2013.
- Od: 1 cze 2011, 19:00
- Auto: Opel Insignia 2014 ST Cosmo Elite
Witam
Muszę wymienić tuleję w wahaczu dolnym prostym. Wybita jest tuleja ta co jest w ławie.

Wybita jest tuleja o oznaczeniu: 797
Wybite są z obu stron. Czy ta tuleja to ta:
http://allegro.pl/tuleja-wahacza-przedn ... 65284.html
Są tuleje wewnętrzne i zewnętrzne. Ta co ja mam wybitą to wewnętrzna czyli ta w linku wyżej ?
Muszę wymienić tuleję w wahaczu dolnym prostym. Wybita jest tuleja ta co jest w ławie.

Wybita jest tuleja o oznaczeniu: 797
Wybite są z obu stron. Czy ta tuleja to ta:

Są tuleje wewnętrzne i zewnętrzne. Ta co ja mam wybitą to wewnętrzna czyli ta w linku wyżej ?
dobrzyn22 napisał(a):em_dzej napisał(a):Jak wyciszyć w M6 polifcie brzęczyk pasów?
wyciszyć maksymalnie = wyłączyć – w końcu i tak nie będzie słyszalny![]()
ściszyć – nie da rady.
reszta tu:
viewtopic.php?f=409&t=58547&p=2695511&hilit=brz%C4%99czyk+pas%C3%B3w#p2695511
Dzięki za odpowiedz.
Chciałbym odszukać ten głośniczek i go zakleić będzie pikał i bedzie słyszalny ale nie taki agresywny
Znalazłem odpowiedz dzięki

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
Ludzika ile litrów płynu chłodniczego wchodzi do układu M6 i ile oleju 

- Od: 4 gru 2010, 14:42
- Auto: Była: Madzia 323f Ba 1.5
Jest: Mazda6 GY LF '04 2.0Pb
Ford Cougar 2.0 99r.
Oleju, wraz z wymianą filtra i spuszczeniem oleju z chłodniczki oleju, wchodzi 4,7-4,9l.
aro92 napisał(a):Ludzika ile litrów płynu chłodniczego wchodzi do układu M6 i ile oleju
do 2.0 2.0 MZR-CD wchodzi ok4,7l oleju silnikowego
ok 2,8 litra oleju do skrzyni biegów
płynu do chłodnicy 9 litrów ale nie jestem pewien ...
Nie rób nic na siłę , weź większy młotek