Klekoczące popychacze – czy mogę wykluczyć pompę oleju?
Wymien to skoncza sie twoje problemy ....
A co do kosztow to sam kpl chyba okolo 80 zeta + robocizna
A co do kosztow to sam kpl chyba okolo 80 zeta + robocizna
..... " Mazda " szkoda ze tak pozno ja poznalem ...
- Od: 27 maja 2005, 16:49
- Auto: Mazda 6 GY Kombi 2,0 PB 2006
Zawór FS01-14-115 – 23 zł. spręzynka FE5A-14-116 – 17 zł.Marcin ( Pycia ) napisał(a):chyba okolo 80 zeta
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
AZ Auto na Pulawskiej ... symbole i ceny masz wpis wyzej od Jaksy .....
Spoko wielkie dzieki jutro napewno tam bede jak sie wyrobie bo pewnie sa do 17.
Masz moze jakis nr. telefonu do nich czy tylko tak wpasc rano i zobaczys na wrotach do jakiej siedza!!
Normalnie moze zaczne jezdzic jakims normalnym autkiem a nie 700 na gaz bo mazda stoi i czeka jeszcze na szklanki i zaworek bo rozrzad i pompa wody juz zrobiona a troszeczke trzeba nia posmigac i nie moge pozwolic sobie na jakies klekotanie!
Pozdrawiam!
Masz moze jakis nr. telefonu do nich czy tylko tak wpasc rano i zobaczys na wrotach do jakiej siedza!!
Normalnie moze zaczne jezdzic jakims normalnym autkiem a nie 700 na gaz bo mazda stoi i czeka jeszcze na szklanki i zaworek bo rozrzad i pompa wody juz zrobiona a troszeczke trzeba nia posmigac i nie moge pozwolic sobie na jakies klekotanie!
Pozdrawiam!
- Od: 15 mar 2006, 23:05
Dyziek napisał(a):mazda stoi i czeka jeszcze na szklanki i zaworek

na chorobę wymieniasz popychacze? Za dużo masz kasy?
Może jeszcze na takie z JC?
Bogatemu wszystko wolnotomekrvf napisał(a): ja do swojej kupuję 24 szklanki bo jedna lub dwie czasem się nie wycisza.

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
022 648-40-62 ciekawe czy mają zawory od ręki , ostatnio padło pytanie po co kupuje zawory ? ......Dyziek napisał(a):Masz moze jakis nr. telefonu do nich
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
tomekrvf napisał(a):ja do swojej kupuję 24 szklanki bo jedna lub dwie czasem się nie wycisza. Ma być cicho i już!
tomekrvf – ty się nie liczysz. Cicha praca twojej KL-ki to przecież już legenda
Panowie jak to jest mazda klekotała wiec wymieniłem szklanki na dodatek zaworek no i przy okazji rozrzad miało byc super i jak z fabryki owszem jak ja odebrałem to nawet nie było słychac ze silnik chodzi ale posmigałem troche i normalnie zaczeło sie znowu odzywac klekotanie ! I nie wiem czy to sie ma jeszcze ułożyć czy cos jest nie tak!
- Od: 15 mar 2006, 23:05
Dyziek napisał(a):Panowie jak to jest mazda klekotała wiec wymieniłem szklanki na dodatek zaworek no i przy okazji rozrzad miało byc super i jak z fabryki owszem jak ja odebrałem to nawet nie było słychac ze silnik chodzi ale posmigałem troche i normalnie zaczeło sie znowu odzywac klekotanie ! I nie wiem czy to sie ma jeszcze ułożyć czy cos jest nie tak!
Jesli jestes z W-wy to podjedz do Jaksy .. moze on cos ci poradzi ...bo skoro wymieniles i szklanki i zaworek to nie ma bata popychacze powinny byc cicho chyba ze jest jakas wada w samej pompie oleju ..ale to tylko takie moje przypuszczenia
Paski roznia sie tylko długoscią ( iloscią zębów )Dyziek napisał(a):czy można wykluczyć ze to moze być wina paska rozrzadu bo ostatnio sie dowiedziałem ze jest silnik < FS > i <FP > i sa troszeczke inne!
miałem się odezwać jak sprawuje mi się silnik po paru tysiączkach od wymiany oleju, więc piszę – minęły 2 tysiączki i klekocze spowrotem
ale:
1. nie ruszałem jeszcze zaworka pompy oleju, chyba się nim zajmę niebawem...
2. zeszło mi sporo oleju przez wyciek przy czujniku ciśnienia oleju (czujnik za 13zł kupiłem i dokonałem wymiany), a oleju na razie nie dolewam, bo lada chwila będę zmieniał uszczelki pod pokrywami zaworów, które też ciut już popuszczają oleju...
1. nie ruszałem jeszcze zaworka pompy oleju, chyba się nim zajmę niebawem...
2. zeszło mi sporo oleju przez wyciek przy czujniku ciśnienia oleju (czujnik za 13zł kupiłem i dokonałem wymiany), a oleju na razie nie dolewam, bo lada chwila będę zmieniał uszczelki pod pokrywami zaworów, które też ciut już popuszczają oleju...
- Od: 7 sty 2006, 17:42
- Auto: e46 330xd eMpowered by Jetronik, 6 Mps
Sprężynki wałków?andreass napisał(a):minęły 2 tysiączki i klekocze spowrotem