Hej.
Witam wszystkich stalych i zarowno gosci MAZDAspeed.
Przygoda z mazda zaczela sie niedawno po zakupie taniego a dobrze wygládajacego egzemplarza.MAZDA nie odpalala, turbina sie rozleciala(jakis mechanik zaslepil doplyw oleju i koles jezdzil bez tzw turba). Po jakims czasie auto zaczelo mu kopic, zgaslo i juz nie chcialo odpalic.kupilem wiec z niby silnikiem do wymiany. Nie jesetm mechanikiem ale jak wielu z Was lubie cos pogrzebac sam. Znalazlem to forum i informacje...bez niczyjej pomocy odpalilem ten silnik

Zajelo mi to troche czasu, urzywana turbina, znalazlem 1 uszkodzony wtryskiwacz,2 swiece zarowe, znacznie zapchany smok,uszczelnilem gore i dol silnika, (teraz jest w koncu suchy i czysty),wymienione podkladki pod wtryskami.Nowy wtrysk mial inne oznaczenie niz moje kable,wymienilem wiec zacze odpowiadajace wtryskowi.Uszczelnialem intercooler, i kilka innych japonskich wynalazkow
Teraz po moich doswiadczeniach postanowilem naprowic mazde koledze
Taki sam silnik wiec nie wachalem sie podjac wyzwania, jego mazda pewnego dnia nie chciala juz zapalic. 2.0 diesel 136KM stanela pod sklepem.zacholowal ja do mechanika tam postala tydzien i powiedzieli mu ze silnik do wymiany

(podobnie jak z moja, choc to inne warsztaty).
2 dni juz probuje ja odpalic i nic. Rozrzad niepoprzestawiany, choc nie wiem czy nie ustawiali bo nowy pasek zalozony, stary w bagazniku z oslonami.probowali na easystart do kolektora dolotowego(sciagnieta byla guma) i odlaczona kostka od czujnika walka.Tyle wpadlo mi w oko.
1 wyciaglem wtryski, i posprawdzalem po kolei podlaczajac do mojej mazdy(pod szyne)– wygladaja na 99% na sprawne.
2.zamienilem czujnik walka-sprawny
3.modul wtryskow
4.zawod na pompie wysokiego cisnienia
5.wyczyscilem sitko w baku(duzo szlamu) + nowy filtr paliwa
6.swiece zarowe-zastapilem sprawnymi
7.czujnik walu wyglada oki,ale nie mierzylem ani nie przekladalem ze swojej
8.przy kreceniu na sciagnietych przelewach paliwo idzie w malej ilosci
Jak sprawdzis ta pompe wysokiego cisnienia bo to cos jakby nie dostawal paliwa.
zamowilem sobie dopiero kostke do OBD2
9.sprawdzac klin na walku cz ypowinien byc ok, jak nie odpala bez podpietego czujnika.
Pozdrawiam i prosze o wskazówki