wyskoczył mi błąd P0101, wydaje mi się że to przepływomierz, prosze mnie oświecić jesli się myle
jeśli ktoś ma jakieś ciekawe pomysły to prosze bardzo
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
może da rady przemierzyć tą przepływkę? na których pinach jaka rezystancja?
Z góry dzieki za pomoc
www.mazdaspeed.pl
Jak sie wypnie to tak, jak jest uszkodzony i falszuje pomiar juz nie bardzoJaksa napisał(a):W szostkach mozna odpiac przeplywke a silnik normalnie sie wkreca
maxkls napisał(a):Jak sie wypnie to tak, jak jest uszkodzony i falszuje pomiar juz nie bardzoJaksa napisał(a):W szostkach mozna odpiac przeplywke a silnik normalnie sie wkreca
ruby81 napisał(a): jeszcze co mnie martwi to:
1) zawór ERG jest ciągle zamkniety( ta membrana jest ciągle u góry nawet nie drgnie jak go przegazuje).
2) przepustnica na dolocie(pod ERGiem) też sie nie rusza, jesli ja otworze majac silnik na obrotach np 2600 to spadaja obroty do wartości biegu jałowego.
ruby81 napisał(a):.... mam wartośći o wiele wieksze od tych ktore mi podałeś 27kohm mam na 2-3, 4,6Mohm na 1-2, na 1-3 mam 15Mohm:/ mierzone w temp pokojowej oczywiście, na mrozie( czyli 20 min na zewnątrz) wyniki mam 1-2 przerwa, 1-3 przerwa, 2-3 27kohm. ..
ruby81 napisał(a):podałeś 27kohm mam na 2-3, 4,6Mohm na 1-2, na 1-3 mam 15Mohm:/ mierzone w temp pokojowej oczywiście, na mrozie( czyli 20 min na zewnątrz) wyniki mam 1-2 przerwa, 1-3 przerwa, 2-3 27kohm.
Enduro napisał(a):czyli jest on do dupiy...
mcbeth napisał(a):rezystancja Twoich palców
ruby81 napisał(a):zy wciskam gaz na 1/3 czy do dechy to chwilowe spalanie pokazuje mi jakies 10,8L/100km.
krzych napisał(a):mcbeth napisał:
rezystancja Twoich palców
Zboczeniec! język
ruby81 napisał(a):podciśnienia- nie mam kompletnie pojecia jak sprawdzic
ruby81 napisał(a):1) przepustnica na dolocie(pod ERGim) nie chodzi,
To silownik ktory steruje przepustnicami 8/4 na dolocie powietrza do zaworow ssacych i nie zawsze ma sie ruszacruby81 napisał(a):2) siłownik (VSC) tez nawet sie nie ruszy:/
ruby81 napisał(a):5) solenoidy sterujące turbo
To jest tylko rozgaleznikruby81 napisał(a):czy tylko działa jako "rozgałęźnik" podciśnienia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6