pozdrawiam i szerokiej drogi
Wymiana rozrządu – różne szkoły
witam was wlasnie nastapila wiekopomna chwila i od 2tygodni jestem posiadaczem mazdy 1.8-pierwsze co zrobilem to wymienilem rozrzad-czytajac na forum znalazlem info ze pasek powinien byc(najlepiej)conti-tech i taki jest zalozony takze rolka i napinacz tez jest tej samej firmy -na forum mowiliscie ze te podzespoly powinny byc innej marki-i teraz troche mnie to zmartwilo -co powiecie o tym zestawie???pompy wodnej nie zmienialem bo przebieg mam 70000mil(angielska madzia)wiec to dopiero pierwsza wymiana rozrzadu,a po drugie pompe wodna mieli jedynie firmy nie wiadomo jakiej wiec podziekowalem za wymiane,czy tez powinienem wymienic pompe tez-w kwietniu bede w polsce i tam moge kupic pompe i ja wymienic -jak sadzicie
?
)) 
- Od: 29 mar 2010, 23:42
- Auto: 2002 MAZDA PREMACY 1.8 GXi
Witam,
przymierzam się do wymiany rozrządu i pompy. Czy moglibyście polecić sklep w którym kupię oryginalne/ pewne części do mojej Magdy? Rozumiem, że warto inwestować tylko w oryginały?
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie rady.
przymierzam się do wymiany rozrządu i pompy. Czy moglibyście polecić sklep w którym kupię oryginalne/ pewne części do mojej Magdy? Rozumiem, że warto inwestować tylko w oryginały?
- Od: 21 paź 2010, 18:23
- Auto: Mazda Premacy 2.0 TD, 2004
dinx napisał(a):Witam,
Jednym słowem www.carspeed.pl – podaj numer VIN i czekaj na ofertę
Z tego co wyczytałem chcę zakupić:
Pasek rozrządu
Rolka napinająca
Rolka prowadząca
Napinacz hydrauliczny
Pompa wody z kompletem uszczelek
i to wszystko?
Znalazłem taką ofertę:
http://allegro.pl/rozrzad-pompa-mazda-p ... 63348.html , jest OK?
Pasek rozrządu
Rolka napinająca
Rolka prowadząca
Napinacz hydrauliczny
Pompa wody z kompletem uszczelek
i to wszystko?
Znalazłem taką ofertę:

Zapomnij o allegro, aLechu podał Ci pewny na 100% namiar. Podaj vin, napisz, że chesz kompletny rozrząd i koniec. Dostaniesz pewną fakturę czy paragon. Nie ma co kombinować tylko zamawiać u sprawdzonych dostawców z korzeniami w MS (klubowicze i byli klubowicze).
Pozdrawiam
OK, dzięki.
Rzuciłem temat Allegro bo nie mam żadnego doświadczenia w temacie. Już mam ofertę z Carspeed i raczej się zdecyduję. Pompę i pasek zaoferowali mi oryginały w pudełkach Mazdy, reszta w wersjach OEM'owych. Są na tyle solidni, że nie muszę się bać tych oemów? Hydronapinacz i obie rolki firmy NTN
Zaproponowali mi tez od razu wymianę uszczelniaczy:
uszczelniacz wałka rozrządu oryginał OE MAZDA – 40zł/szt
przedni uszczelniacz wału korbowego oryginał OE MAZDA – 50zl/szt.
warto?
Rzuciłem temat Allegro bo nie mam żadnego doświadczenia w temacie. Już mam ofertę z Carspeed i raczej się zdecyduję. Pompę i pasek zaoferowali mi oryginały w pudełkach Mazdy, reszta w wersjach OEM'owych. Są na tyle solidni, że nie muszę się bać tych oemów? Hydronapinacz i obie rolki firmy NTN
Zaproponowali mi tez od razu wymianę uszczelniaczy:
uszczelniacz wałka rozrządu oryginał OE MAZDA – 40zł/szt
przedni uszczelniacz wału korbowego oryginał OE MAZDA – 50zl/szt.
warto?
Warto, bo jeśli zacznie ciec to trzeba będzie za robociznę płacić jeszcze raz. Chyba, że nie ma jakichkolwiek wycieków z tych okolicy. Tak czy siak ja wymieniałem.
Nie ma się czego bać, to są części na pierwszy montaż. Smirnoff (właściciel) nie może sobie pozwolić na wciskanie syfu. Za dobrą markę sobie wyrobił, a taką opinię łatwo stracić przecież
.
Nie ma się czego bać, to są części na pierwszy montaż. Smirnoff (właściciel) nie może sobie pozwolić na wciskanie syfu. Za dobrą markę sobie wyrobił, a taką opinię łatwo stracić przecież
Pozdrawiam
OK, dzięki Say.
Mam już ustawionego mechanika, przy okazji chciałem wyregulować zawory ale facet powiedział, że zrobi to w zależności czy są śruby, czy jakieś płytki. Podobno w przypadku płytek trzeba to zrobić precyzyjnie, mierząc luzy itd. Jak jest w tym modelu Magdy?
Swoją droga mam wrażenie, że mi te zawory kłapały parę miesięcy temu znacznie głośniej. Albo się przyzwyczaiłem, albo... same się wyregulowały
Mam już ustawionego mechanika, przy okazji chciałem wyregulować zawory ale facet powiedział, że zrobi to w zależności czy są śruby, czy jakieś płytki. Podobno w przypadku płytek trzeba to zrobić precyzyjnie, mierząc luzy itd. Jak jest w tym modelu Magdy?
Swoją droga mam wrażenie, że mi te zawory kłapały parę miesięcy temu znacznie głośniej. Albo się przyzwyczaiłem, albo... same się wyregulowały
Poradnik diesla się kłania. Tam masz wszystko ładnie napisane, przeczytaj koniecznie. Do zamówienia dołóż uszczelkę pod pokrywę (tylko ory), o podkładkach pod przelewy i wtryski nie wspomnę 
Koniec ot. Wszystko w dziale DITD.
Koniec ot. Wszystko w dziale DITD.
Pozdrawiam
Witam. Mam zapytanie do kolegów. Ostatnio wymieniłem rozrząd. Po wymianie przy odpalaniu muszę chwilę dłużej go kręcić niż przed wymianą. Czy będę miał źle ustawiony rozrząd, czy akurat tak się mogło stać, że mi się zabrudził filtr paliwa i auto dostaje za mało paliwa (tak twierdzi mecher ).
Jeżeli chodzi o przyspieszenie to nie widzę różnicy i raczej nie stracił mocy.
Zbieg okoliczności?
Proszę o jakieś sugestie.
Jeżeli chodzi o przyspieszenie to nie widzę różnicy i raczej nie stracił mocy.
Zbieg okoliczności?
Proszę o jakieś sugestie.
- Od: 22 kwi 2008, 12:12
- Auto: Mazda 6 2019
Mazda 5 2.0 d 2006 7-os
choman poczytaj może pomoże viewtopic.php?f=121&t=74507&start=0&hilit=zabek lub to viewtopic.php?f=121&t=104970&start=0
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
Witam Was, jestem tu nowym użytkownikiem. Zastanawiam się nad kupnem Mazdy Premacy z silnikiem benzynowym rocznik 2000. Z reguły po kupnie samochodu staram się zrobić w nim dwie rzeczy czyli wymienić filtry i płyny oraz wymienić rozrząd choćby sprzedawca zapewniał że dopiero co był zmieniany.
Jaki jest orientacyjny koszt robocizny, jutro zadzwonię do Jaksy (mam z 45 km do nich) ale mimo wszystko napiszcie. Przeczesałem temat i nie ma tej informacji.
Jaki jest orientacyjny koszt robocizny, jutro zadzwonię do Jaksy (mam z 45 km do nich) ale mimo wszystko napiszcie. Przeczesałem temat i nie ma tej informacji.
-
mixmi1977
Czyli, jeśli części ori to, za robotę kasuje 200,– zł.
MAZDA PREMACY – Coche de la familia japonesa / Stwórzmy wspólnie PORADNIK pompy DENSO do DiTD http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=89&t=41713&start=360